Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana_allegrowiczka

JAPANGIRLS z Allegro-kupił ktoś coś u tych oszystów? Pomocy

Polecane posty

Witam. Znalazłam jak się wczesniej wydawało fajnego sprzedawcę, tanie świetne ciuszki, ponad 150 pozytywów, może 2 negatywy... Odpisywali na każdego maila. Kupiłam za ponad 100 złotych, wpłaciłam kasę...i cisza... Zaglądam na konto uzytkownika po ponad trzech tygodniach i jestem przerażona. Jest już ponad 216 negatywów! Ilu ludzi naciągneli. Jest tu ktoś kto też został przez nich oszukany? Co teraz? Oni się tłumaczą w jakimś oświadczeniu że producent przy tak wielkich zamówieniach nie wyrabia się z produkcją, że to może potrwać ale towar napewno dojdzie...

zglos jak spor do allegro, pozniej idz na policje - innej drogi nie ma. zgodnei z regulaminem allegro mozna sprzedawac jedynie rZeczy, ktore faktycznie ma sie na stanie, a nie te, co bedzie sie zamawialo do produkcji

Gość bo te wszytskie
japan style itd to jedno wielkie g...zobacz ile oni sobie za przesylke zycza...a towar tak naprawde maja w polsce i to kiepskiej jakosci niestety

No tak myślałam, ale za dwie tuniki i bluzo-kurkę tak naprawdę też bym u nas tyle zapłaciła na jakimś bazarze, wiadomo, że jakość jakas super nie jest, ale chodzi mi głównie o to, czy mam szanse na odzyskanie kasy :(

Gość bo te wszytskie
watpie czy masz szanse na odzyskanie kasy raczej nie...konto zostalo zawieszone. ja kiedys w taki sam sposob kupilam kurtke abercrombie czy cos takiego uzytkownik z wieloma pozytywnymi ale za jakis miesiac mial tyle samo negatywow. ja kurtke otrzymalam,ale podrobke i sprzedalam ja na allegro bo mi sie nie podobala niestety...

a długo czekałaś na przesyłkę? Czy konto tego sprzedawcy też było zawieszone? Na allegro zapewniają, że kasa wróci, trzeba tylko podjąć odpowiednie kroki, najpierw policja, potem odesłać oświadczenie do allegro... to teoria, a jak jest w przktyce

Gość bo te wszytskie
ja mysle ze kasa juz do ciebie nie dotrze...zobacz ilu oni ludzi oszukali....masakra

pewnie dużo więcej niż jest negatywów, niektórzy z nadzieją czekają na paczkę...jak ja

Gość jednaaa z wieluuu
ja tez zamówiłam, niby kasa nie wielka i nie sadze żebym ja odzyskała ale nie podaruje samego faktu oszustwa, czekam jeszcze do końca tego tygodnia a potem załatwię sprawę po swojemu. 😡

Gość ile lat ma twój mąż a ile ty
też widziałam te komenty negatywne, a ubranie to jest i tak do dupy

Gość xdddddddddd
no jak nie jest cala procedura aleghro wyplaca od 50zl do 10 tys. kazda tranzakcja jest ubezpieczona tylko tam sa warunki jak to zrobic. prawdopodobnie musisz zglosic na policje i im wykaz zgloszenia wyslac do 2 miechow zwrocua ci kase

do: xdddddddddd też o tym słyszałam, ja nie zubożeję o te 100 zł, ale tak się wkurzyłam, jak po wpłaceniu kasy przestali się odzywać!!! aż mnnie tzęsie, co się z tymi ludźmi robi! wszyscy tak za pieniędzmi gonią, nieważne jakim kosztem!

Gość japan style to nie dość ze
badziewie to jeszcze sprzedawcy oszukują ile wlezie. Już było opisanych setki takich sytuacji ze sprzedawcy mieli same pozytywy a po kilku dniach posypalo sie ponad 100 negatywów. Ja kupiłam tylko 2 bluzki z japan style, doszły ale wyglądały jak szmaty do podłogi :o Później na forach dziewczyny wklejaly real foto tych "ubrań" i masakra. Tandeta jakich mało :o A najbardziej mnie wkurza na allegro, że szukam czegoś konkretnego np kurtki i co? Wszystkie strony z japan style :o Muszę je przejrzeć wszystkie żeby coś znaleźć... Szkoda że nie ma takiej opcji gdzie wpisuje się czego się nie chce znaleźć i nie pokazują się strony z tym, czego nie szukam czyli z japan style :o

Gość 5670990346568789789098876759
ja poszlam na policje:P im wiecej ludzi idzie tym lepiej:P u mnie z aukcji poszlam tylko ja a 13 osob odzyskalo pieniadze wiec mysle ze bylo warto:P fakt ze to bylo 50zł ale w dupie to mam nikogmu nie oddam 50 zł za nic:P

no i najpierw piszesz do alegro potem idziesz na pały. musisz tylko pokazac im maile i potwiersdznie wplaty;] wszytsko sie da:] ja nie pierwszy raz odzyskalam pieniadze:p wszyscy to olewaja ale to jest mega proste

Gość ja ostatnio zamawiałam płaszcz
k.... w opisie było PŁASZCZYK JESIENNY: http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/84/90/13/1284901374 coś takiego to miało być jak w linku, czekałam na przesyłkę miesiąc, przyszedł płaszczyk z którego musiałam odciąć 1000 nitek :O ale ok to mogę jeszcze przeżć... Najgorszy jest MATERIAŁ miał by jesienny a jest z tkaniny jak na letnią koszulę, w dodatku bez podszewki! i niemiłosiernie się gniecie. Nie polecam tego typu rzeczy! lepiej poczekać na wyprzedaże, w Zarze za 100zł kupiłam porządny płaszcz na podszewce! tu niby 60 ale mam badziewie którego ani raz nie da się założyć, żeby nie zamarznąć :O

no to mialas 10 dni zeby oddac bez opdania przyczyny a oni maja 14 dni zeby wam oddac pieniadze! nie czytacie nigdy nic zanim kupicie? nie znacie swoich spraw? oni jak nie oddadza ci pieniedzy maja blokowane konta itd ZAWSZE MASZ 10 DNI ZEBY ODDAC TOWART!

Gość A ja sie nad tym płaszczem
zastanawiałam :o dobrze ze ostrzegłas, dzieki

zamiast zajmowac sie dupereleami i wklejaniem linkow zacznij pisac do allegro. jest to tak juz latwe ze tam sobie wybierasz ze wyslalas pieniadze a nie masz towaru i oni od razu rozpoczynaja sprawę

no i co z tego co cie to obchodzi? jak sie tlumacza pisz na allegro oni wysla im zawiaopdmienie ze maja ci odda cpieniadze. musisz zcekac na odp allegro a jak sie nie wyjasni idz na policje.

najśmieszniejsze jest to, ze sprzedawca tłumaczy się, że cena jest adekwatna do jakości! co moim zdaniem jest bzdura - gdyby ten ŻAKIET (bo raczej płaszcz to spore nadużycie odnośnie tej rzeczy) kosztował powiedzmy 19zł to byłoby ok, ale kosztował 55 + 20zł przesyłka - TO MA BYĆ TAK TANIO??? Mój sprzedawca - nie ma zawieszonego konta- ale ostatnio pojawiło się sporo negatywów :O co ciekawe tego płaszcze juz nie ma w ofercie! Moim zdaniem z tą przesyłką to jest tak obliczone - nie raz zamawiam z zagranicy i nigdy mi rzeczy miesiąc nie idą! a zamawiam nie raz z Afryki południowej, Marka więc również daleko! Chodzi o to aby nie mieć negatywów co do danego przedmiotu, aby je sprzedawać... ja szukałam opinii o tym "płaszczyku" jak go zamawiałam - to nie było ANI JEDNEGO NEGATYWA na jego temat!

Ja dokładnie taką bluzę kupiłam, ale u sprzedawcy który ma produkcję ciuchów a la japan style, chyba 80 zł za nią dałam ale jest świetna, nic nie odchodzi od niej, ani nitki, ani ten misiek od kaptura, materiał gruby i taka w sam raz na jesień, kumpela kupiła taką japan style i gorsze niż szmata, po pierwszym praniu całe skołtunione :o http://mosquito-sklep.pl/_var/gfx/20e2247df64bc1bd895804b27776e704.jpg http://mosquito-sklep.pl/_var/gfx/ef8c13d507ae5db243562339b942e08e.jpg Zwykle taniej wychodzi drożej :o Zgłoś spór do allegro, nie masz innego wyjścia :(

No jak na płaszcz jesienny to tanio za 70 zł :o Boże nie macie co kupować tylko badziewie co OD RAZU wiadomo że będzie szajs i gówno wielkie, po samym kraju produkcji! Myślcie zanim kupujecie i szukajcie polskich odpowiedników :o Po pierwsze łatwiej z wymianą po drugie polscy producenci muszą spełniać określone normy jakości i takie szmaty u nich w produkcji NIE PRZEJDĄ jakościówki! Ja kupiłam taki płaszcz ocieplany, udało mi się wylicytować za 100 zł, bo kupowałam na początku września! Wtedy mało osób myśli o kupnie cieplejszych rzeczy i można naprawdę tanio kupić dobre jakościowo :o A nie kupować szajs z samej nazwy, i potem beczeć że nie takie :o I to nie widząc real photo a na modelkach co wiadomo że retuszu więcej niż samego zdjęcia. Kupując w necie trzeba myśleć :o http://allegro.pl/elegancki-nowy-ocieplany-plaszcz-welna-m-128cb-i1295272536.html

wiesz na płaszczu Zary tez mam MADE IN CHINA - więc miała nadzieje, że to będzie cos podobnego tylko po prostu bez metki, na której mi nie zależy. ja chętnie bym kupiła u Polskiego producenta ale oni mają kroje które mi się nie podobają. Na zimę szukam czegoś odcinanego w pasie i namarszczonego - takie kroje znalazłam tylko japan style :O cóż znów pozostaje czekać do wyprzedaży...

Gość fffdddsss
i dlatego kupuje tylko za pobraniem

:S

Gość KiLiEiOiPiAiTiRiA
ja też dałam się nabrać na niską cenę, sprawdziłam przed chwilą, mają już ponad 420 negatywów.