Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooo...

Polozenie płodu - pośladkowe

Polecane posty

Gość ooo...

Moja kruszynka ulozona jest posladkowo, lekarz obliczył wage, w 34tyg wazy 2kg, fakt tragedii nie ma, ale mogła by miec okolo 300gr wiecej. Lekarz probujac mnie pocieszyc powiedział ze przy takim ulozeniu okreslenie wagi dziecka jest bardfzo trudne, poniewaz głowka jest zniekształcona i waga jest zanizona. Przy obliczeniach, wd.usg wychodzi ze przy porodzie dziecko bedzie wazyło okolo 3kg. Czy ktora z was miala podobnie, a mimo to dziecko urodziło sie wieksze niz wskazywał wynik z usg? I jak odczuwałyscie ruchy przy takim ulozeniu? Bo moja sie rusza, ale wydaje mi sie ze jest bardzo spokojnym dzieckiem, nie ma zadnych slinych kopniakow, moze to wlasnie przez ulozenie?

Moja w 32tyg wazyla 2 kilo. w dniu porodu 3830. wiec uwazam ze twoja urodzi sie ok 3500... to malo?? :D

U mnie akurat waga dziecka pokryła się dokładnie z wynikiem USG. Ale z tego, co wiem USG pokazuje wagę z dokładnością do pół kg, więc nie maszie co martwić. Zresztą moja córka w momencie urodzenia ważyła właśnie 3 kilo i nie ma tragedii

Gość gość
Mój syn też jest tak ułożony ale jeszcze wszystko może się zmienić więc nie panikuj bo dzieci niektóre późno się obkręcają :)

Gość ooo...
NowaTu24 jesli moja mała miała by 3500 to waga wrecz idealna!!!!! Mania2311 dzis mija 35 tydz, lekarz dzis powiedział ze nie ma szans na to by mala sie przekreciła....

nie martw sie, miałm identycznie z córcia:D i fakt ułozyła sie mała 10 dni przed terminem, a teraz ma 2,5 roku jest w 60 centylu:) jedyne co Ci mogę doradzić to nie zgadzaj się na cc zbyt szybko, im bliżej terminu tym lepiej, będzie miala więcej czasu żeby dobic do 3 kg:)

Gość pozdrawiam:)
moja corcia w 34 wazyla zaledwie 1890gram a urodzila sie tydzien po terminie 3200:)