Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beauty dolly

co pysznego na kolacyjke we dwoje

Polecane posty

Gość beauty dolly

jestem studentka i nie umiem za dobrze gotowac... nie mam tez za duzo kasy... a chcialabym zrobic cos pysznego na kolacyjke we dwoje w ten piatek... macie jakies rady?przepisy? bardzo prosze pomozcie:)

Gość bgrebg
kapusniak i pifo:P

Gość beauty dolly
napewno winko czerwone polslodkie i co do tego?

Gość bgrebg
to kadarka węgierska i jakas salatka lekko strawna pieknie ułozona na lisciu sałaty:)

Gość beauty dolly
jaka salatka? facet i salatka?;)

Gość beauty dolly
prosze poradzcie...

proponuje nalesniki na słodko z twarożkiem lub dżemikiem. Mozna dodac owoce i bita smietana kwestia inwencji twórczej

Gość schabowy i pivo
piwo bez żółci bydlęcej

Gość schabowy i pivo
beauty dolly jaka salatka? facet i salatka? kapusta kiszona z olejem i cebują

Gość tufik
proponuję wątróbkę smażoną z cebulą i jabłkami do tego gotowane ziemniaki. jami! mój facet uwielbia, zwłaszcza drobiową. no i zawsze namiastka mięsa a nie wegetariańskie przekąski :)

Gość tufik
jeśli masz piecyk to łatwo też zrobić nogi kurczaka z woreczka (wystarczy wrzucić nogi do woreczka, wsypać przyprawę i piec godzinę) a do tego pokrojone w plasterki i posypane ziołami ziemniaki też pieczone za jednym zamachem z mięsem.

jak chcesz z meska ,to proponuje Ci zrobic bardzo prosta potrawe i jest bardzo efektowna . Schab -dla kazdego po jednym kawalku , zbij lekko.Posol , popieprz z kazdej strony. Przesmaz cebulke , pieczarke i uloz na schabowym. Na to daj marchewke surowa , starta na tarce. Na koniec polej majonezem . Do piekarnika i piecz do zbrazowienia majonezu. Niebo w ustach. Do tego jakies piwko , albo lepiej biale winko. I grzanki z piekarnika z maselkiem. Zablysniesz i malo pieniazkow wydasz, w sam raz na studencka kieszen. Smacznego!!!

Gość Lilly Evangeline***
no prosze was jaką wątróbkę, kapustę:D ja obstawiam te nóżki, poniważ jeśli nie umiesz gotować to praktycznie samo się zrobi, tylko troszę dosol bo przyprawy są jałowe. Do tego jakieś dwie sałatki np. z pekińskiej i inną ktorą lubisz oraz pieczone ziemniaki. Przepis Eleny muszę wypróbować:)

Gość beauty dolly
ale porady:) napewno kapuste watrobke i piwo odrzucam!:) szukalam troche po necie przepisow stwierdzilam ze zrobie faworki z piersi z kurczaka w platakch corn flakes z sosem diabelskim oraz deser tiramisu z biszkoptami:) ewentualnie nalesniki z nutella i bananami zamiast tiramisu. mam jeszcze kilka pomyslow, np. papryke faszerowana z kurczakiem i ryzem i warzywami:) albo jakies ciekawe koreczki:)

Gość beauty dolly
co o tym myslicie?

Gość beauty dolly
dziekuje za wpisy:) za schabem nie przepadam, ale napewno jemu bardzo by smakowalo:)

Gość o czyymkolwiek?
polecam zapikankę, jakąs ziemniaczana, dobre, szybkie i tanie :) Zrob cos co będzie Wam obojgu smakowalo :)

Gość beauty dolly
az mam chec gotowac:)

Gość beauty dolly
co myslicie o moich pomyslach?

Gość ja osobiście proponuje
romantyczną kupę przy świecach :-)

Gość beauty dolly
to Twoj sposob na romantyczny wieczor:)

Gość jakieś masz wąskie horyzonty
beauty dolly jaka salatka? facet i salatka? A co w tym dziwnego. Mój uwielbia sałatki :) najlepiej ze świeżych warzyw. Oczywiście je też mięso. Ale jak np. na kolację zrobię samą sałatkę to on jest zadowolony :)

Gość beauty dolly
to Twoj facet:) moj raczej nie przystalby na samej salatce:) on naprwde musi porzadnie zjesc... dlatego taka moja reakcja:)

Gość beauty dolly
ja osobiscie lubie bardzo salatki, ale moj facet salatke traktuje tylko i wylacznie "do czegos".

Gość truszkawecka ;)
Może to i banalne i nie pasuje na romatyczna kolacje ale jesli masz duza foremkę w ksztalcie serduszka to mozesz upiec pizze w takiej wlasnie formie :) Facieci lubia takie "żarcie" a element romatyczny - serduszko :P:P

Gość peecza
A moze salatka gyros ? jest z kurczakiem..popatrz na przepisy w necie

Gość beauty dolly
pizze bym zrobila ale ciasto mi nie wychodzi:( nie wiem co robie zle, ale nie jest puszyste i miekkie tylko twarde:(