Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SanSanSan

escapelle-spozniajacy sie okres-prosze o pomoc

Polecane posty

Gość SanSanSan

witam! mam pytanie do tych ktore wziely escapelle otoz ja ta tabletke wzielam w samym srodku cyklu, pierwszy raz w zyciu, nigdy nie sadzilam ze takie "cos" mi sie przytrafi, ale do rzeczy skutkow obocznych zero, okres dostalam w termienie (14 dni od zazycia tabletki) tak jak zawsze rano, trwal normalnie jednak teraz mi sie spoznia, o ciazy nie ma mowy, tzn nigdy nie ma 100% pewnosci, ale raczej jest wykluczona , okres mam zawsze regularny, nie wiem czy to przez to ze w poprzednim cyklu wzielam escapelle ma wplyw na to ze teraz spoznia mi sie okres? co myslicie?

Gość mamtosamoco ty
mam to samo-nie boj sie to norma mozemy czekac nawet 4 tyg na okres i miec wszystkie objawy ciazowe nigdy wiecej tego gowna!!!!!!! czekam na okres juz ponad tydzien i zaczynam lykac tabsy nie schizuj sie i nie martw bedzie dobrze ja bylam u lekarza i mnie opierdolil ze wzielam ta bombe hormonalna

Gość SanSanSan
dzieki za odp tez gdzies czytalam ze to "typowe" ale ciagle sie zastanawiam sie jak taka tabletka mogla wplynac na kolejny cykl? kiedy wzeilam ta tabeltke okres dostalam po 14 dniach- dokladnie co do dnia w terminie, nawet rano-tak jak zawsze a teraz okresu nie ma :-/ nie chce leciec zaraz do gina, poczekam jeszcze z ok tygodnia, ale kurcze ten opozniony okres mi nie po drodze :-/

Gość ChlopekRoztropek
@SanSanSan Tabletka wplywa w ten sposob, ze zaierajac w sobie znaczna ilosc hormonow, bardzo czesto rozregulowuje cykl. Takze pierwsze kilka tygodni/miesiecy mozecie odczuwac skutki tej tabletki, ale to nie powod do niepokoju

Gość niewazne..
Dokładnie tak,poza tym jezeli wspolzyjecie regularnie,to polecam tabletki anty. Oszczedzicie sobie niepotrzebnych nerwow.

Gość bruneti1
mam ten sam problem.. barlam escalelle 1,5 miesiaca temu i nadal nei mam okresu.. a moj organimz nie zachowuje si etak jka by mial sie okres zjwic... JAK DŁUGO CZEKALYSCIE NA OKRES PO ESCALELLE?

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletka antykoncepcji awaryjnej to bardzo duża dawka hormonów, zaburzenia cyklu miesiączkowego nie są niczym nadzwyczajnym. Należy jednak pamiętać, że tabletkę taką należy stosować tylko i wyłącznie w sytuacjach awaryjnych! Jeżeli jesteś aktywna seksualnie powinnaś skontaktować się z lekarzem ginekologiem w celu dobrania optymalnej dla Ciebie metody antykoncepcji. Więcej na temat antykoncepcji doraźnej na www.wpadka.pl, a w razie pytań można skorzystać z porady eksperta: http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs

Gość jazgdanska
Moja przygoda z escapelle to również mieszanka stresu, płaczu, zarzekań "już nigdy więcej", itp. Wzięłam tabletkę w 11 dniu cyklu, po 36 godz. Okres dostałam po 44 dniach od zażycia tabletki. Robiłam 2 testy płytkowe po 3 i 4 tyg. od "wpadki"(oba wyszły negatywne), ale po 6 tyg. , kiedy okres się nie pojawiał, zrobiłam BHCG. I dopiero wtedy, kiedy znowu wynik był negatywny, zszedł ze mnie cały stres, przestałam mieć mdłości, tkliwe piersi. Za to pojawił się ból w podbrzuszu i dłuuuugo oczekiwane, błogosławione wręcz krwawienie. Stres naprawdę ma ogromny wpływ na opóźnienie okresu. Zresztą, moja historia to nic nadzwyczajnego. Chciałam jedynie potwierdzić, że czekanie na okres może się naprawdę wydłużyć.