Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasnie bylam na portalu

zagraniczne wojaze Polakow - zal !!!

Polecane posty

jestem zapalona podrozniczka, lubie odkrywac nowe miejsca, ale rowniez bywac tam, gdzie bywali juz chyba wszyscy :D generalnie uwielbiam byc w ruchu, fascynuja mnie zwlaszcza kraje balkanskie i tamtejsza kultura - w tym roku udalo mi sie spedzic tam sporo czasu ale kiedy poszukuje info na temat gdzie warto jechac na foravh znajduje glownie informacje typu bylam tu i tam, ale lepszy standard hotelu jest tam niz tu, chociaz drinki sa wszedzie podobne, ale baseny z kolei polecam tu, a poza tym bardzo bogata kultura ja sie pytam ludzie naprawde nie maja co z kasa zrobic?? za tyle kasy ile musialabym dac aby przelezc plakiem w egipcie w 4 gwiazdkach na 10 dni zwiedzialam prawie caly polwysep balkanski... nie wylaczajac w tym rowniez 3 dni przeznaczonych na kapiel w lazurowej wodzie, w basenie w hotelu tez lezec plackiem przed basenem to moge tez u siebie w miescie....

Gość niezielona
Coś w tym jest, gdy ja wybieram jakić cel wakacyjnej podróży, to sporo osób się dziwnie patrzy, że wszystko tak precyzyjnie planuję, że chcę zwiedzić sporo zabytków, ciekawych obiektów, pomników przyrody i że nie muszę mieć 5gwiazdkowego hotelu. Wielu moich znajomych płaci spore sumy za all inclusive, hotel jak pałac, a cały pobyt to, jak piszesz, hotel-basen-plaża-kluby. To nie dla mnie, ale kazdy wybiera to, co odpowiada jego potrzebom :)

ciesz sie ze wiekszosc ludzi podrozuje w sposob hotel-basen-drink i 2 tygodnie urlopu z glowy dzieki temu nie spotykasz ich na swoich szlakach, dzieki temu nie otwieraja mcdonalda w rezerwacie jezior plitwickich i dzieki temu wiele miejsc jest niezasmieconych i nietknietych kultura masowa i przemyslem turystycznym rodem z wyspy ibiza. pozdrawiam i dalej ciesz sie swoimi podrozami

nie obchodzi mnie co ludzie roia ze swoja kasa, dziwie sie tylko jak mozna marnotrawic tak czas, kase i energie troche kultury pod monopolowym i chyba macie racje :D dxieki temu jest ok, tylko szkoda, ze fora podroznicze zawieraja niestety glownie tak bezuzyteczne informacje... powinny zmienic nazwe, i nie wprowadzac ludzi w blad pozdrawiam :D

Gość Harika
A czy ktoś jest gorszy w tym, że odpoczywa inaczej niz Ty? Czy nie uważasz, że niektórym należy się błogie lenistwo po miesiacach harówki? Czy myslisz, że Twoj sposób jest dobry dla rodzin z dzieckiem? Ja np. nie chcialabym z dwojka dzieci pedzic od zabytku do zabytku i gotowac im obiadków czy szukac knajp i zmieniac im pieluchy w srodku miasta. Ty tak lubisz? A moze masz tak bezstresową pracę, że mozesz sobie wszysko od A do Z zaplanować i to z wyprzedzeniem na rok do przodu? Nie kazdy tak moze. To, że ktoś robi tak a nie inaczej to jego wybór. Jak chce all incl przez 2 tyg i wystarczy mu plaza i morze to ok, a jak woli dzien w dzien jechac i cos zobaczyc to drugie ok. Ja lubię poznawać nowe miejsca i nie siedzę nigdy na tyłu przez tydz czy dwa, wrecz odwrotnie. Dotychczas raz tylko mialam wakacje typu "LENIĘ SIĘ ILE SIĘ DA" bo w pracy mialam taki zapierdziel, ze nie chcialo mi sie robić NIC. I to tez byl urlop i to swietny. Wszystko podane na tacy o nic sie nie martwilam, robilam co chcialam.

Gość doo harikii
a czy tu gdzies napisane jest ze ktos uwaza kogos za gorszego lub lepszego ?? sprawa rozchodzi sie o portale internetowe swoja droga skad te nerwy ?? jakies kompleksy, stres ?? nie mam pracy bezstresowej jak to mowisz. albo inaczej kocham to co robie, nawet jesli jest to dosc wyczerpujace fizycznie i psyhchicznie wiec daruj sobie prosze takie komrentarze nie leze i nir pachne sugeruje doczytac dokladnie w czym rzecz, i o co sie burzylam... o inormacje na forum i wyrazilam tylko zdziwienie zawsze dziwilo mnie rowniez atakowanie innych w taki sposob an forum - sposob na poprawienie wlasnego poczucia wartosci ?? no coz ja jednak wole w ruchu,... hmmm moje wyjazdy sa raczej spontaniczne :D nie wyobrazam sobie zaplanowac czegos bez niespodzianek wedrujac np przez 6 krajow Z:D smaz sie dalej dziewczyno, tylko sie nie denerwuj :D zeby Ci na zdrowie wyszlo a swoja droga najpierw jezdzisz po mnie a pozniej sama mowisz, ze wolisz tak jak ja.. rozumiem, ze Tobie wolno :D

Gość a ty hirukara czy jak ci tamj
masz jakas nerwice ???? laska wrzuc na luz

ale harika ma racje...autorko faktycznie, nie pomyslalas czasem o tym ze tym ludziom moze wydawac sie z kolei twoj sposob spedzania wakacji jest dziwny....jnatez np wole po ciezkiej pracy lezec whotelu i zobaczyc troche ewentualnie ale nie latac od zabytku do zabytku do usranego zachodu slonca albo i dluzej...ja wole kluby i pasywny wypoczynek... tak jak harikja i jak wielu innych mlodych ludzi wiec co sie tak oburzasz??

Wiesz co? Masz inne priorytety ,bo chyba jeszcze nie jestes rodzicem - i ciesz sie tym. MY jako rodzice musimy pomyslec o mozliwych sytuacjach ,w ktorych zanjda sie nasze dzieci i my razem z nimi. W hotelu 3,5 gwiazdkowym bylam tylko raz i nigdy wiecej - wlasnie z powodu gorszego stanu , lub gorszej jakosi wody w basenie... Badz szczesliwa podrozniczka i zwiedz ile mozesz poki jestes solo- potem.... tez pozwiedzasz ,tyle ze karuzele ;)

Gość nauczcie sie czytac prosze
wyrazilam tylko zdziwienie, i doskonale rozumiem, ze kazdy spedza czas inaczej, i mam takie samo prawo dziwic sie im, jak wy dziwicie sie mi chodzilo mi o portale podroznicze na ktorych nie ma zadnych konkretnych informacji, i to mnie denerwuje doczyta ktos w koncu ze zrozumieniem ?? nawet moj nick o tym mowi... rozumiem jednak ze klapki na oczy i gdzies trzeba sie wyzyc

Gość i nie jestem solo
:D ja Was nie oceniam, a tu juz wszyscy ocenili moja "wyluzowana" prace, "stan rodzinny" , "moje podejscie "itd :D brak slow tym bardziej, ze o tych rzeczach nie napisalam ani slowa

Gość nie przejmuj sie autorkoooo
ze to niby tacy wspaniali rodzice, ktorzy funduja dzieci wakacje na smazalni ??? zastanowcie sie, sobie fundujecie wakacje, bo biedne dzieciaki i tak nic z tego wiedziec nie bede 3,5 letnie ?? to ja wole zabrac do dziadkow na wies, albo pojechac w polskie gory i zlapac troche swiezego powietrza, niz chloru lub grzyba na basenie w egipcie

Gość najlepiej odpoczywa się
robiąc co innego, niz co dzień. Mieszkam nad morzem wiec nie bede sie pchala na sile na plaze, chyba,ze w zimie. Z kolei jesli ktos np zasuwa fizycznie w zadymionym pomieszczeniu, chce sie wylozyc na plazy. Jak ktos ma nerwowa prace wsrod ludzi , w wielkim miescie , srednio wypocznie na zbiorowej wycieczce po stolicach. Kto nie ma czasu chodzic do klubow - chetnie pobaluje.Jak ktos na codzin gotuje - ucieszy sie z all include. ITD. A z tymi 5 gwaizdkami w Egipcie? owszem, bylam, bo mialam wszytko podane pod nos i wiedzialam,ze sie nie otruje. Wyskoczylam do Izraela,zeby cos zobaczyc. na plazy nie lezalam, bo nie lubie, ale np aerobik w wodzie, czemu nie. A wsztko w dodtku w listopadzie,zeby przedluzyc lato - no i fajnie.

Gość Harika
Ja potrafie czytac ze zrozumieniem. Napisalas, ze na forum podrozniczym nie ma zadnych informacji o podróżach bo są tylko o hotelach i o tym kto byl w jakim i gdzie bylo lepiej. Moze zle szukasz, moze czytasz fora turystyczne a nie podróżnicze???? Ja Ciebie nie zjechalam, tylko napisalam co mysle. Staralam sie postawić Ciebie w sytuacji z dziecmi na miesiecznej wycieczce ze sloiczkami i pieluchami. Dlaczego piszesz "żal"???? Czy to nie oznacza pogardy? Ja tak to odebrałam. Obecnie jestem na etapie planów swojego urlopu za rok, przegladam hotele, loty, czytam, czytam....ale nie krytykuje i nie jest mi absolutnie "żal" Polaków, że jeżdzą do Egiptu, i do Turcji np, która swoją drogą uwielbiam. Nie przejmuj sie autorko---> w jakiej smażalni? a po co dziecko ma coś pamietac z wakacji w Egipcie, na to przyjdzie czas, ma sobie podłubać w piasku i popluskać w czystej i płytkiej wodzie czego u nas nie zawsze doświadczysz.

Gość a ja lubie roznie

Gość tak was czytam i czytam
i wiecie co ?? robta co chceta, aczkolwiek ja tez nie lubie lezec na sloncu, autorka ma sporo racji takie sa w polsce tendencje i nie ma sie o co obrazac... stwierdzenie faktu a wy od razu huzia na joziaa harika

i wiecie co ?? robta co chceta, aczkolwiek ja tez nie lubie lezec na sloncu, autorka ma sporo racji takie sa w polsce tendencje i nie ma sie o co obrazac... stwierdzenie faktu a wy od razu huzia na joziaa harika

harika przed chwila zarzucalam autorce, ze musi miec strasznie bezstresowa prace, skoro wczesnie planuje urlop a teraz robisz to sama ?? hahaha urlop rocznym wyprzedzeniem ??to ty musisz lezec i pachniec dopiero nadzialas sie na swoje wlasne oceny :D pozdrawiam napisz cos jeszcze chetnie poprawie sobie humor, albo lepiej nie tlumacz sie juz bo to nudne

Gość Harika
"a swoja droga najpierw jezdzisz po mnie a pozniej sama mowisz, ze wolisz tak jak ja.. rozumiem, ze Tobie wolno " Ja po Tobie nie jeździłam. DO była łagodna wypowiedź. Wyraziłaś swoje zdumienie i "żal" za to, że ktoś inny wydaje pieniadze inaczej niż Ty i nie potrafi TObie odpowiedzieć na Twoje pytania. Dwa posty niżej piszesz: "nie obchodzi mnie co ludzie roia ze swoja kasa, dziwie sie tylko jak mozna marnotrawic tak czas, kase i energie" ....czyli jednak chodzi o kasę? nie kumam.... Nie zaatakowałam Ciebie, ja lubie spedzac czas nie tak jak Ty, ale tak jak ja lubię. Znam jednak wiele osób, które korzystają z for turystycznych o których mowisz i potrafie myslec jak oni. Nie jestem tak, że tak powiem ograniczona żeby nie postawić sie w sytuacji tych ludzi. Nie pomyslalas, ze na wycieczki zorganizowane jezdza ludzie, ktorzy lubia miec zrobione wszystko za nich? ktorzy są starsi nie znają jezyków? ktorzy jada tylko i wylacznie odpoczac? Ja nie wyluzuje i nie mam kompleksów jak piszesz. niby od czego? od podróżowania?

Gość Harika
Ja tylko czytam opinie i poluje na dobre ceny, porównuje zeby wiedziec jakie sa tendencje. Nie robisz tego? Ok. Twoj wybor. Ja lubie wiedziec co mnie czeka i czego mam sie spodziewac. Od tego jest internet. Nie podrozujesz na wlasną reke to prosze nie pouczaj mnie. Na urlop z rocznym wyprzedzeniem nie moge sobie pozwolic, ale z 6 miesiecznym czemu nie? Sytuacja opisana nie byla moja wlasna a ludzi ktorych znam i ktorzy prawdopodobnie pisza na tego typu forach. Próbowalam autorkę usiwadomic, ze nie wszyscy sa tacy jak ona, ale widze, ze Ty tez tego nie kumasz.

Gość wyelegantownaEuradola
hmmm sluchajcie, a raczej chyba sluchaj Hariko, naprawde uspokoj sie dziewczyno, bo wychodzi na to ze gadasz sama ze soba :D czym sie tak denerwujesz ?? jakim trzeba byc czlowiekiem zeby siedziec i interpretowac akzde zdanie napisane przez kogos tutaj ?? mi tez jest zal - ciebie dla odmiany i prosze dokonaj teraz doglebnej analizy przypadku i jak Twoje bezstresowa praca pozwolila Ci juz na zaplanowanie wszytskiego ??

jesli pisze, czas, kase i energie to chodzi o czas, kase i energie ale rozumiem, ze latwiej wybrac to co aktualnie apsuje do twojego stanu wzburzenia wybacz, ale nie bede z toba dyskutowac wiecej, z racji takiej, ze to nie moj poziom, mialam nadzieje na dyskusje , wymiane zdan i jak widzisz nie wyklocam sie z innymi osobami, przyjmujac racje innych natyomiast nie potrafie i nie chce rozmawiac z kims kto wybiorczo a nie globalnie interpretuje moje slowa dziekuje, i proponuje jednak znalezc prace,urlop na wakacje bedziesz planowac tuz przed nimi a nie w listopadzie i zanim zaczniesz przyganiac innym spojrz na siebie, dziekuje i pozdrawiam

podrozuje na wlasna reke :D jak mowilam spedzalam czas w kilku krajach jednorazowo i nie wyobrazam sobie w kazdym wykupywac wakacje, hotele itd... wsiadam w samochod i jade i prosze zejdz juz ze mnie albo odpowiadaj, a nie rzucaj zloscia :D

Gość hahahahsh
:P:P:P:P:P:P skoncz !!! nie inetresuja mnie historie twoci znajomych

Gość Harika
Jesteście smieszne :D rozbawilyscie mnie do lez Waszymi postami :D Cały czas nie wiem gdzie na kogo naskoczyłam. Dziewczyno idz spac bo o turystyce nie wiesz za wiele. Twoj jeden wypad na Bałkany uważasz za podróżowanie, proszę Cię. Ja nie pozdrawiam :p i kończę idę poleżeć i popachnieć żeby mieć na następny wymarzony urlop.

Gość zastanwiam sie skad sie
biora tak ograniczone dziewuchy dobrze ze juz idziesz :D ja tez lubie balkany a to nie znaczy ze tam tylko bylem autorko moze wymienilibysmy doswiadczenia :D ???

oo fajnie, ze ktos z kim mozna w koncu pogadac :D mam dosc warczacych ludzi :D Balkany akurat teraz sa w kregu moich zainteresowan, poki co zwiedzialm tylko czesc krajow z wiadomych przyczyn, niektore na razie odradzaja :D ale ja zakochalam sie w Albanii i MAceodnii :D a kolega ktore rejony ?? europe mam w malym palcu :D aczkolwiek nie zawedrowalam jeszcze do szkocji i walii, a jest to moje duze marzenie :D kraje wschodu polecam :D a ameryka poludniowa bedzie musiala poczekac :D ale moze Ty masz jakies fajne strony

Gość ta osoba, ktora sie tu tak
burzy wystepuje chyba pod tysiacem nickow na kafe, kojarze ze sposobu wypowiedzi a nawet przestrzennej konstrukcji zdan - jest wszedzie, i w kazdym temacie wszyscy ja trozsmieszaja i w kazdym temacie tak samo tepe podejscie do tematu, wybiorczy wybor zdan.. wszedzie psuje atmosfere, ale jesli poprawia sobie komfort kazdego dnia... co do wakacji mowcie co chcecie, ale za granica te same wycieczki sa tansze, ja np na dominikane wolalem leciec z anglii, bo wycieczka tania, a u nas w Polsce ciagle trzeba dac za nia sporo, a atrakcje te same.. czyli zadne, zaraz po tym wyjechalam na spontana w miejsce inne miejsce, wycieczka tez byla z anglii bo w polsce nie usiwadczysz wielu pomyslow wypadow, wszedzie na tepego, basen hotel drin za drinem... a gdzie te dzieci maja siedziec ??

Gość na kube na kube tez chce