marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 Laseczki jak wyglada lub powinien wygladac..śluz niepłodny? I kiedy powinien wystepować w normalnym bardzo unormowanym 28dniowym cyklu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NIE CHCE ICH BRAC! Napisano Listopad 3, 2010 powinien nie byc kleisty i ciagnacy sie. powinien byc bialy i malutko go :) powinnas go miec zaraz po okresie i przed nim. zobacz kalendarzyki ktore sa dostepne w necie, same ci oblicza dni plodne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 a moze on juz byc 13dni przed okresem? to jest normalne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 a i mogłabyś mi podac link;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NIE CHCE ICH BRAC! Napisano Listopad 3, 2010 moze. ja mam cykl 35 dni i mam 16 dni przed okresem dni nieplodne (teoretycznie) jednak i tak stosuje prezerwatywe. http://www.byckobieta.pl/kalkulator-kalendarz-dni-plodnych.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 Dziekuje Ci za pomoc;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taajasne 0 Napisano Listopad 3, 2010 "ja mam cykl 35 dni i mam 16 dni przed okresem dni nieplodne (teoretycznie) jednak i tak stosuje prezerwatywe." 16 dni przed okresem to Ty mozesz miec akurat owulacje :D jako iż występuje ona na 16-10 dni przed koncem cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 taaajasne a w moim przypadku jak to moze byc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taajasne 0 Napisano Listopad 3, 2010 tak samo. owulacja zawsze wystepuje na 16-10 dni przed koncem cyklu. potencjalnie plpdne jest szesc dni przed nią i trzy dni po niej. nawet jesli te dni przed nią zahaczają o okres :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 chyba nie masz racji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 tzn moze i masz racje ale nie o to pytalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taajasne 0 Napisano Listopad 3, 2010 poczytaj sobie dokładnie o cyklu kobiecym i NPR a okaze sie magicznie ze jednak mam racje :) nawet glupiutka Wikipedia zaznacza że "owulacja wystepuje najczęściej 14 dni PRZED krwawieniem miesiączkowym (bo najczęściej tak jest, 16 i 10 dni to wartosci "skrajne"). jesli wiec masz cykl 28dniowy to owszem bedzie ona 14 dnia cyklu (średnio), ale jak masz 24dniowy to juz sie przesunie na 10. dokładając do tego potencjalną przeżywalność plemników w drogach rodnych, ktora potrafi sięgnąć 5 dni - jestes potencjalnie płodna od 5 dnia cyklu, ktory to dzien przewaznie jeszcze obejmuje krwawienie miesiaczkowe :D a potem sie okazuje ze "zaszłam dzien po okresie" - no jak sie ma krotkie cykle albo wczesną owulację to nic dziwnego... niespodzianka, co? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taajasne 0 Napisano Listopad 3, 2010 poniekąd o to pytałas. to kiedy wystąpni śluz płodny i niepłodny zależy od tego kiedy masz owulacje. jesli masz owulację 14dc, to śluz płodny bedzie wystepował mniej wiecej w (już tak nie licząc skrajnie) 12-16dc. pozostałe dni to bedzie sluz niepłodny lub brak śluzu w ogole. jesli owulacje masz w innym terminie niż 14 dni przed koncem cyklu to bedzie sie to odpowiednio przesuwac. poczytaj sobie stronę http://28dni.pl/, fajnie i przystepnie opisują wiele zagadnien. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika.em 0 Napisano Listopad 3, 2010 no ok dzieki;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach