Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcie proszę.

oferta pracy -planowanie ciązy?

Polecane posty

Gość doradzcie proszę.

Witam Nigdy nie pracowałam. Urodzilam dziecko zaraz po liceum. Teraz planujemy z mężem drugiego dzidziusia a tu nagle przez znajomą zaoferowali mi pracę. ( recepcjonistki w salonie fryzjerskim)Pierwsze dziecko juz chodzi do szkoły więc chetnie poszła bym do pracy. No ale ta planowana ciaża - nie wiadomo kiedy się uda moze z miesiac a moze za rok. Jak myślicie przyjac pracę. I co z zusem jak zajdę w ciagu najbliszych miesięcy .Oczywiście popracuje jak długo się da . Ale tez mi głupio w stosunku do pracodawcy .Co robic.?

Gość 1233210
Zrobisz jak uważasz, ale dla mnie to nieuczciwe. Jestem pracodawcą , więc dla mnie to nie w porządku. Koszty zatrudnienia, szkolenia, ewentualne zwolnienia lekarskie ( nie wiesz jak bedziesz przechodzic ciążę), a potem blokowanie etatu...

Gość do pracyyy
Ale z drugiej strony nie wiadomo kiedy zaciązy. Przeciez na cafe są kobiety co starają się od 2 lat. Po co ma siedzieć w domu. A tak zarobi i macierzynski będzie miała. Ja proponuje iśc do pracy.Zwłaszcza ze autorka nigdy nie pracowała a co z rentą, emeryturą.

Ja poszlam do pracy bo juz sie staralismy rok i nic. Po pol roku zaszlam. Ale mi to zwisalo. Duza firma, praca fizyczna, kij mnie obchodzilo co powie pracodawca. Bo nawet go nie znalam. :P Ale jakby to miala byc praca u znajomych, albo polecilaby mnie znajoma, to bym twardo powiedziala. Mysle ze uczciwosc wyjdzie ci na dobre :)