Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justynaaaa75

Mój biedny piesek..co ja mam zrobić?

Polecane posty

Otóż mój pies, owczarek szkocki potocznie zwany Lassie lub Coli poszedł sobie gdzies, nie było go cały dzeń i wrócił cały w takich roślinach co sie do futra przyczepiają (dziedy) i za skarby swiata tego nie mozna wyjąć z futra zwłaszcza tak puszystego jakie ma mój pies..ja mu to wycięlam nożyczkami, w niektórych miejscach głupia wygląda ..odrośnie mu to?

Gość wyjec nocny
zgól mu siersc jak jest caly obczepiony, bo mu sie kołtuny zrobią. bedzie wygladac jak chart przez jakis czas;) ale siersc mu odrosnie nowa lsniąca i zdrowa:)

Gość sekrretara
Pewnie, ze odrosnie. Pies mojego szwagra też miał dosć długie włosy, nie takie jak collie, ale dość długie. Szwagier go nie czesał, psu zrobiły sie kołtuny. Jak moj maż przyjechał do domu i zobaczył psa, to go zabral do fryzjera psiego, fryzjer go ogolił na łysko, tylko łeb zostal kudłaty, wyglądał jak parówka :) i wszystko odrosło. Wiem, ze dla koni są jakieś preparaty do rozczesywania, bo im się dziady często w grzywę i ogon wczepiaja. To pewnie coś tłustawego, a la odzywka do wlosów. Psika sie tym i łatwiej idzie wyczesać, włos po włosie. Możesz spytac w sklepie na przyszłosć, moze mają cos takiego i dla psów. Ale nie bój sie - odrosnie wszystko

Gość sekrretara
Na zime to może lepiej psa nie golic, bedzie marzł. No albo sweter kupic :)

Gość odrośnie i powiem nawet
że dobrze zrobiłaś, lepiej mu powycinać trochę futerka niż męczyć i szarpać się z tymi "dziadami", co go zwyczajnie boli. Jesli nie idzie akurat na jakieś wybory miss psów to nawet nie odczuje różnicy.

Gość nie ma foto :(
mogl nie latac za sukami ;/ dziad jeden. teraz tu bymn mu na sile te dziady wyrywała!