Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Refref

Referencje - czy nowy pracodawca je sprawdza?

Polecane posty

Gość Refref

Mam do was pytanko. Czy jak szukam pracy i pokazuje potencjalnemu pracodawcy referencje z poprzedniej firmy to on tylko sobie je czyta czy kontaktuje się z tą moją poprzednią firmą i pyta ich jeszcze telefonicznie o moją prace tam? Co wtedy mówi? Pytam, bo szukam akurat pracy a nie bardzo chcę by ktoś dzwonił do mojej byłej pracy, nie chodzi o to że by coś złego usłyszał tylko że znam tam kilka osób i nie chce żeby wiedziały że szukam i gdzie szukam akurat pracy.

Gość Refref
No ale w sumie po co.......... Zawsze sprawdzają? Kiedyś znajomy powiedział mi że jeśli chcą sprawdzić referencje to najpierw muszą się ciebie zapytać czy się na to zgadzasz. Czy to prawda?

teraz musisz wraz z podaniem złożyć zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Tym samym wyrażasz zgodę na kontakt z poprzednim pracodawcą i rozmowę o Tobie...

Gość fcsdfcsd
Sprawdzają. I wcale nie muszą pytać Cię o zgodę.

Gość autorka topiku chyba nie
a jak samo CV zloze bez referencji pisemnych to tez dzwonia bez mojej wiedzy ile pracodawcow sprawdza referencje? wiekszość? przeciez to bez sensu...

Gość fcsdfcsd
Powiedz, ze chcesz naściemniać, wystawisz jakies lewe referencje i boisz sie, ze sie wyda :P