Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astka

prosze pomozcie

Polecane posty

Gość astka

Witam. w pazdzierniku kochalam sie pare razy ze swoim chlopakiem. za kazdym razem to byl stosunek przerywany w prezerwatywie, nigdy nie robilismy tego bez prezerwatywy. Niby wszystko było ok, nic nie pękło, ani nie było dziurawe. Jednak.. Mój cykl miesiaczkowy trwaa przewaznie od 30-35 dni. Dzisiaj mam dzień 39, a miesiąćzki ani sladu. Stresuje sie tym , poniewaz jestem w klasie maturalnej. Uwielbiam dzieic i moglabym je miec, tymbardziej ze z chlopakiem planujemy juz byc ze soba na stałe. Ale póki co to chcialabym zdac mature i egzamin zawodowy. Nie wydaje mi sie by ciaza byla mozliwa, ale juz sama nie wiem co myslec. Od jakeigos tygodnia bola mnie piersi - tak jak na okres zawsze, brzuch etz czasami tak jak na okres. ale okresu nie ma. mysle o tym caly czas i sie stresuje, moze to opoznienie jest spowodowane tym stresem, sama nie wiem. nie zauwazylam zadnych zmian w sobie, jedynie te piersi i brzuch jak na okres, ale jesli mialyby to byc objawy ciazy to pojawilyby sie miesiac po stosunku, a ja mam je juz od jakeigos tygodnia, czyli wczesniej niz miesiac.. dodam ze zero sluzu - tak jak zawsze przed okresem. suchutko. co o tym myslicie? wiem ze najlepiej zrobic test, ale sie troche boje.. PS. zobaczylam na moj kalendarzyk w ktorym zaznaczam sobie miesiaczke, zdazylo mi sie raz w tym roku ze okres przyszedlw 42 dniu. prosze kogos kto moglby mnie jakos uswiadomic co dalej z tym robic. pozdrawiam

Gość ewa450
od stresa masz zaburzony cykl a test robilas

Gość astka
no wlanisnie nie robilam ale jak mi sie bd spoznial to kupie w piatek i zrobie tyle ze boje sie strasznie na niego popatrzec wszystko by bylo dorbze gdyby nie matura w maju ktora chce zdac i egz zawodowy;/

Gość pearline
no wiesz testu internetowo Ci nie zrobimy, można jedynie określić prawdopodobieństwo. A moim zdaniem jest bliskie zeru jeśli zdarzało się, że miałaś tak długie cykle, to nie rozumiem dylematu :) A nakręcając się i stresując jeszcze bardziej opóźniasz wszystko :)

Gość ewa450
co ma byc to bedzie jesli nie chcesz miec dziecka to pozostaje kupic tabletki RU486

Gość astka
boję się, że w takim teście z apteki mogą być trudne pytania

Gość astka
pearline , nie da sie o tym nie myslec. co chwile tylko chodze i sprawdzam czy mam juz czy nie. mam dlugie cykle ale w miare zawsze wypadaly w te 30-35 dni, az tyle mi sie nie spoznial nigyd. raz.. eh. nie wiem cyz to ma jakies znaczenie ale na poczatku wrzesnia mialam okres bezowulacyjny ( trwall 4 dni i bylo go baaardzo malutko) i pod koneic wrzesnia dostalam jak nigyd po 24 dniach i to bly ju normalny. czyli jendym slowem mialam w jednym miesiauc dwa okresy. moze dlatego teraz mi sie opoznia nie wiem..eh:(

Gość astka
a ty nademna , nie blaznij sie. nie ja to pisalam.

Gość pearline
no w ciąży nie jesteś ale ewidentnie masz rozregulowane cekle, jesteś jeszcze młodą osobą i to się często zdarza. Pytałaś kiedyś ginekologa o to? Może dostaniesz coś na podregulowanie cyklu i będziesz spokojniejsza

Gość astka
poza tym ten facet był czarnoskóry i jak ja pójdę na egzamin? z czarnym dzieckiem na ręku?

Gość astka
pearline, - szczerze, to nie bylam jeszcze u ginekologa. dziekuje za odpowiedz " poza tym ten facet był czarnoskóry i jak ja pójdę na egzamin? z czarnym dzieckiem na ręku? " - przperaszma bardzo, nie mozesz sie pochwalic wysokim ilorazem inteligencji, naprawde. lecz sie

Gość Janek 0000000
o matko z czarnym sie bzykałas to jestes szmata kijem bym cie nie dotknał co one widza w tych czarnych palach

Gość pearline
rozumiem że czekasz z wizytą aż naprawdę będziesz w ciąży? :)

Gość astka
tak raczej jestem niesmiala, nie odwazylabym sie isc teraz do ginekologa. chyba ze test cos wykaze ...

Gość astka
chyba ten test zrobię jutro. mam nadzieję, że będę miała więcej niż IQ=70 :classic_cool:

Gość pearline
oj dzieci dzieci

Gość astka
cięta riposta !:)

Gość astka
:( !! depresje juz mam ;|

Gość okreeeeeeeeeeeeeopnee
nie jestes