Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliannasdd

BŁAGAM KTO Z WAS ZNA SIE NA KOTACH ??PROSZE WEJDZCIE...CO MAM ZROBIC??

Polecane posty

Gość liliannasdd

mieszkam w norwegii i mam problem z moim kotem. ten kot to mój pupil i dbam o niego bardzo i ma super warunki ale problem jest taki ,że kot ten w ogóle to jest kot znaleziony na drodze z Polski do Norwegii i wzielam go sobie ale wczesniej mieszkalam w innym domu w Norwegii i teraz juz mieszkam duzo dalej od tego miejsca ale kotek jak sie go wypuszcza z domu to ucieka i okazuje sie ze ucieka w to stare miejsce do tego domu gdzie wczesniej mieszkalismy ..ale nie potrafi juz wrocic do nas z powrotem tak jakby tracil pamiec.. po domu normalnie sobie chodzi i na spacer w szeleczkach ale nieraz drze sie i miauczy by go wypuscic i wtedy ucieka a ja musze za nim jezdzic iles kilometrów i on siedzi po tym starym domem tam .. kiedys nam zaginal jak byla burza i szukalismy go miesiac ..stracilam nadzieje juz na znalezienie ale raz jakos poszlam w stare miejsce gdzie mieszkalismy dawniej i nagle slysze jak miauczy ...myslalam ze padne ze szczescia...dlaczego on tam wraca??przeciez teraz mieszkamy wq super domu nowym i ma lepsze warunki.. moze jakies leki mu zaaplikowac ?co robic w takiej sytuacji??

Gość liliannasdd
kotek jak juz pisalam z na droge do staREGO DOMU ALE NIE UMIE WRÓĆIC CHYBA..jakby mu cos odbilo ...to wszystko stalo sie po burzy jednek wielkiej i wtedy pierwszy raz uciekl ..cos mu sie chyba w glowie przestawilo i jakby zapomnial ze mieszkamy juz gdzie indziej ..no nie wiem sama jak to wytlumaczyc,..

Gość trzymaj go w domu
Przez jakieś 2tyg. Ja też to przechodziłam. Wyprowadzaj na krótkie spacery koło nowego domu ale na smyczy naprawdę nauczy się

Gość jola vvvvccccc
według mnie musisz zapewnić kotu to co miał w tamatym domu moe jest coś co mam zopach tamtego domu daj mu to a on będzie czół ten zapach

Gość liliannasdd
dzieki za rady kochane dziewczyny

Gość snsua
bo koty przyzwyczajają się do miejsc, nie do ludzi w nowym domu macie sprzęty z poprzedniego? meble, koce etc.? jest jedna możliwość, żeby kot nauczył się wracać, ale jeśli to duży odcinek drogi to raczej mało prawdopodobna do wykonania może też być tak, że on wracać po prostu nie chce

Gość nie wolno go puszczac na razie
Przez 2miesiące nie wypuszczaj go z nowego mieszkania -wtedy zapomni o tamtym

Gość liliannasdd
nie chce go wypuszczac ale on dostaje szalu i drapie cale drzwi i drze sie niemilosiernie zeby wyjsc..i wtedy juz go puszcza ale niestety sie konczy tAK jak napisalam

Gość kici kici kici kici
koty nie powinny wychodzic z domu bez opieki i "latac samopas"....

Gość brzydki kamecha nie jestes
ten kot za tym domem siedzi w tym samym miejscu? na jakims kocyku, drewnie czy ziemi? jezeli to jakis kocyk czy co, to mozesz poprosic obecnego wlasciela o odsprzedaz tego, zabierzesz do siebie i dasz za swoj nowy dom uczac kota, ze teraz to jest tam.