Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz wynajmuje

przyszlo rozliczenie ze spoldzielni - niedoplata - mam ja doliczyc do czynszu

Polecane posty

za najblizszy miesiac? a jak nie zaplace tej niedoplaty (nie przeze mnie powstala, mieszkam od pazdziernka dopiero)

poradzcie jak to jest z tymi czynszami, plis

Gość a koniecznie chcesz płacić?
jeśli to jest wynajmowane mieszkanie to poinformuj o saldzie własciciela, niech wie, ile ma dopłacić. Oczywiście, że takie rzeczy nie obciażają ciebie, bo to jest rozliczenie mediów poprzednich lokatorów

na pewno ponformuje wlasciciela, ale rachunki place sama. opiekuje sie mieszkaniem, wlasciciel za granica, dopiero na swieta bedzie w pol. moge odroczyc zaplate tej niedoplaty i placic normalny czynsz poki co?

Gość a koniecznie chcesz płacić?
normalny czynsz płac na bieżaco, a co do niedopłaty to jak tam uzgodnisz z włascicielem...zasada jest taka, że raz na jakiś czas spółdzielnia rozlicza zużycie wody czy ciepła i stąd te róznice. raczej ci nic nie zrobią jak tego nie uregulujesz od razu, a już na pewno nie bez ostrzeżenia

dzieki ;)

Gość Damian

Ja raz miałem taki problem z właścicielem mieszkania, że musiałem udać się do doradcy. W Ostrowie na szczęście jest dobre biuro rachunkowe Marcin Kowalewski. Polecam pomogą w każdej sprawie, według rozliczeń wyszło na moje i nie musiałem spłacać długu.