Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona.....

32 dzień cyklu???

Polecane posty

Gość ona.....

zastanawiam się czy możliwe jest żebym zaszła w ciąże w 32 dniu cyklu ??? zaznaczam że jest on ostatnim dniem. Nie zgadza mi się wynik usg. Kochaliśmy się 17 i 32 dnia cyklu. Oba stosunki nie zabezpieczone . Ten z 17 dnia był przerywany i mam wrażenie że do niczego nie doszło . Natomiast ten z 32 dnia był normalny z finiszem. A usg wychodzi 4 dni niby przed tym stosunkiem z 32 dnia. Teraz nie wiem czy to niedokładność ginekologa i maszyny czy tak faktycznie jest? Wiele już razy kochałam się w ostatnim dniu cyklu i nigdy w ciąże nie zaszłam .

owulacja zawsze może się przesunąć, więc wszystko jest możliwe ale pamiętaj, że jest też zagnieżdżenie, które mogło trwać dłużej i stąd różnice w wielkości Kiedy dokładnie miałaś usg? I jaki wiek ciąży wskazywało?

Gość ona.....
pierwsze usg miałam po 6 tygodniach od spodziewanej miesiączki i wskazywało 6 tyg i 4 dni

Gość ona.....
a no na kolejnych 2 usg przesuwa sie to jeszcze po jednym dniu , jakby oddala od tego 32 dnia a przybliża do tego 17 dnia cyklu.

to niemożliwe, żeby doszło do zapłodnienia 32dc do zapłodnienia zaszło około połowy cyklu, wszystko się zgadza. Pamiętaj, że to były milimetry wielkości zarodka i te kilka dni to żadna różnica

Gość ona.....
wszystkie moje cykle zawsze miały 32 dni czasem ale to bardzo żadko było 31 także cykl wcześniejszy miał 32 dni potem nastąpiła miesiączka , następnie te dwa współżycia

to nie rozumiem skąd w ogóle podejrzenie tego 32dc?? aparat usg ma zaprogramowane, że owulacja następuje 14dc czyli jeśli podał 6t4d to badanie było przeprowadzone dokładnie 4t4d po zapłodnieniu czyli zapłodnienie nastąpiło około 10dc- oczywiście pi razy drzwi, bo badanie ma jakiś błąd jeśli do zapłodnienia doszłoby 32dc to aparat pokazałby, że jesteś dopiero w 4tc

Gość ona.....
aha to teraz wszystko jasne nie wiedziałam że aparaty usg zaprogramowane są w ten sposób , teraz by się zgadzało dzięki:)