Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włochacz

włosy na rękach

Polecane posty

Gość włochacz

panowie - nie obrzydzaja was włosy na przedramionach w dziewczyn ?

Gość włochacz
ja np. mam między palcami u rąk to od onanizmu taki mi mówi moja mama

Choć jestem dziewczyną, to się wypowiem. ;) Uważam ogólnie włosy na rękach za nieestetyczne, bo szczerze mówiąc: czym się niby różnią niewydepilowane nogi od niewydepilowanych rąk? Ze Stanów przyszła depilacja nóżek, ręce jakoś się nie przyjęły, a moim zdaniem, skoro włosy na nogach wydają się być nieestetyczne, to na rękach też. Szczególnie, że te drugie widać znacznie częściej. Jeżeli kobita goli nogi, a włosy na rękach uważa za normę, to po prostu cały jej proces depilacji ma swoje korzenie w nacisku społeczeństwa. Goli to, co musi, żeby inni się nie śmiali, a nie to, co czuje że powinna. Gdyby społeczeństwo uznawało włosy na nogach za normę - większość z nas nie sięgnęłaby po golarkę nigdy w życiu.

Gość ale z drigiej strony borderlin
eowa, to zauwaz, w kazdym razie ja zauwazam :P ze wlosy na kobiecych rekach sa raczej jasne, krotkie, nie sa jakies strasznie widoczne, chaszcze na lapach to jest rzadkosc, tak wynika z moich obserwacji, a i wtedy wynikaja z reguly z zaburzen hormonalnych (hirsutyzm sam w sobie jako choroba a nie objaw nie jest jakos specjalnie czesty). a poza tym, jako argument na nie. kurwa, wlosy sa na calej skorze oprcz ust i, blon sluzowych (np na narzadach rozr.) i podeszw dloni i srop. ja rozumiem, ze niektore miejsca lepiej depilowac, ale kurwa rzesz :O bez przesady! nie popadajmy w paranoje!