Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropcia672

Depilacja miejsc intymnych - penseta?

Polecane posty

Gość kropcia672

Gole okolice bikini maszynka pod prysznicem, ale po 2 dniach juz odrost duzy.. Jestem juz tym zmeczona.. Depilatorem za bardzo boli, pomyslalam ze moze peseta? Na pewno czasochlonne ale po kilku mc przestana wogole odrastac jak brwi. Ktoras tak depilowala okolice intymne?

Gość kropcia672
up....

Gość sylwio1984
ja probowalam bo mam straszne podraznienia od maszynek. naprawde czasochlonne ale potem przez tydzien gladka skora jak nigdy w tym miejscu :D teraz robie plastrem z woskiem. sa takie malutkie do wasika i okolic intymnych. 2 razy z kazdej strony (mocno naciagam przy tym skore to wtedy mniej boli) rach ciach i spokoj na 3 tygodnie. pojedynche wloski jak zostana to wyjmuje peseta. wloski musza byc dosys dlugie, u mnie tak 5 mm, zeby wosk zalapal.

ja tam caly zcas maszynka ale odrastaja szybko.kiedys probowalam plastrami ale nie dalam rady bo nie chcialy sie usuwac wszystkie

Gość kropcia672
Dziekuje za rade, mysle ze na dniach sprobuje penseta, albo najpierw plastrami. Bo naprawde po golarce za szybko odrastaja...

Gość gweuo;
pęsetą? chyba bym umarła, to musi być strasznie bolesne

Gość dobry pomysł
Peseta to dobry pomysł. Ja osobiście nienawidzę depilacji zwykła maszynką, rutynowa praca i prawie zawsze pojawiały mi się krostki. Przestawiłam się na pęsetę i jestem bardzo zadowolona. Depilacja dwa razy w miesiącu. Jak mam czas to robię całe bikini od razu, jeśli nie to dwa dni. Zajmuje mi to w sumie 1-1,5 h ale mam spokój na 2 tygodnie a to jest najlepsze. Jeżeli chodzi o ból. Za pierwszym razem skóra jest nieprzyzwyczajona do takich "wrażeń", bywa ciężką i łatwo się zrazić do tego sposobu. Ale za drugim razem jest już dużo lepiej. Wie się jak naciągnąć skórę żeby nie bolało, włoski są słabsze. Polecam!

Gość gośiówa
Też spróbowałam, bardzo czasochłonne, ale tylko to jest do wyboru między nudną maszynką i bolesną szybką depilacją plastrami. Wkurza mnie te ciągłe golenie maszynką i nieprzyjemne uczucie, gdy odrastające włoski czepiają ubrania. Niestety jestem zbyt gęsto owłosiona, więc pęseta to długo trwać będzie. Kiedy znajdę czas, to poskubię, ale chyba zażyję całe opakowanie przeciwbólowych i zdecyduję się na plastry. Tylko musiałabym chyba iść do kosmetyczki, bo sama nie dam rady a i nie mam takiej koleżanki, której mogłabym o to poprosic

Gość gośiówa
A i wydaje mi się to całkiem bezpieczna metoda, bo jak wyrywasz pojedynczo włosek, to masz pewność, że wyszedł cały, a nie został przerwany. + mało boli, zależy od miejsca i napięcia skóry

Gość Anna TTT
Hej Aniu, zabieg depilacji jest przyjemny tutaj masz filmik jak to wygląda https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ że cena zabiegu nie jest laser laserowi nie równy , polecam poczytać o różnicach między laserami Lightshher i Vectus

Gość Ewix 30
Polecam naturalne metody Od ponad dwóch lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyNie mam problemu z podrażnieniami. Kiedyś chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, ale można ją zrobić samemu. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość TrustMe 21
Kuzynka zrobiła sobie depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to szukała gabinetu z laserem Palomar Vectus . Jest mega zadowolona. Też byłam zachwycona efektem. Po jednym zabiegu zauważalne były efekty. To to był najlepszy wybór. W ogóle nie czuła bólu. Super skutek. Jeśli nie wiecie czy warto wybrać depilację laserową, to w 100% mówię - tak warto. www.kor.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego

Gość Bezbolesna 22
Dziewczyny przez przypadek znalazłam interesującą wyszukiwarkę gabinetów z depilacją laserową. Możecie wyszukiwać po różnych miast. Działa bardzo prosto. Trzeba tylko wpisać wasze miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Pomogło mi to znaleźć salon z depilacją laserową.

Gość Kasix 30
Znajoma podesłała mi link, bo wyszukała super stronę o o depilacji http://depilacja24.pl Fajna sprawa. Nie miałam pojęcia, że jest aż tyle sposobów depilacji. Od zawsze używałam zwykłych maszynek. Jednak zaciekawiła mnie laserowa depilacja. interesuje mnie jaki jest wpływ lasera od depilacji na tatuaże , czy ktoś wie?