Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaowieczka

co je wasze roczne dziecko, od rana do wieczora.

Polecane posty

Gość malaowieczka

Ja nie mam dzieci, ale mam siostrzenice ktora ma 13 miesiecy, ktora bede sie zajmowac do swiat bozego narodzenia czyli prawie poltora miesiaca bede przybrana mama. Zastanawiam sie co jedza takie dzieci, bo moja siostra podaje naszej niuni dwa razy dziennie mleko z kleikiem, dwa razy kasze i raz zupke ktora sama robi. Troche mi sie wydaje to za malo, przeciez rok dziecko skonczylo, ma 8 zebow, chyba mozna jej dawac cos wiecej? Siostra twierdzi ze to sa odpowiednie posilki i nie da sobie nic powiedziec bo to ona jest mama nie ja. Ale jak wyjedzie i mala bedzie ze mna to chcialabym dawac jej cos wiecej. Podajcie mi jakies sprawdzone przepisy na dania, przekaski dla malucha. Pozdrawiam.

Rzeczywiscie diata troche uboga... powinno byc troche wiecej jarzyn i przede wszystkim jakies owoce. Ale radzila bym Ci nic nie zmieniac bez wiedzy/zgody siostry...

Gość 2mama2
Ubogo. Ale, najbardziej rzuciło mi się w oczy, że wszystko płynne. Dziecko w tym wieku powinno coś gryźć. Daj marchewkę, ziemniaki, ugotowane wszystko ale pokrojone nie zmiksowane, banan, jabłko, chleb itp.Tak ,żeby dziecko gryzło. Bedziesz robić zgodnie z przepisami siostry a jednocześnie trochę ze swoimi.:) Więcej przepisów poszukaj np. na tej stronie http://babyonline.pl/ksiazka_kucharska_przepisy.html?recipe=&category=&ingredient=&year=1

Gość malaowieczka
Zapomnialam dopisac ze siostra uwaza tez ze jak podaje geste soki to juz nie musi owocow

Gość moze jesc wszytko
rano i przed snem melko moze byc z dodatkiem aszki w dzien nnormalen posilki z duz ailoscia warzyw i owowcow, z minimalna iloscia soli, bez weget i innych kostek rosolowych