Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aś_obserwator

Ciąża pozamaciczna - prosze, jestem nowa!!!

Polecane posty

Gość Aś_obserwator

Kiedy lekarz może stwierdzić że ciąża jest pozamaciczna? Byłam u ginekologa, powiedział mi ze jestem w 5 tygodniu ciąży. Mówiłam mu że mam czasami niezbyt mocne bóle w podbrzuszu i obawiam się że to pozamaciczna. Nie odpowiedział jasno na pytanie ale kiedy robił mi USG dopochwowo widac było pęcherzyk ciazowy, na zdjęciu też wyszedł normalnie, wiec jesli był widoczny to czy mozliwe ze to pozamaciczna?

Gość Aś_obserwator
Prosze niech mi ktos odpowie. Wiem ze bylo pewnie duzo takich tematow ale szukalam w googlach długo na roznych forach i nigdzie nie ma jasnej odpowiedzi, wszscy sie rozpisuja i to nie na temat !!

Gość Aś_obserwator
up up

ale to zależy od lekarza co ci powiedział.skoro jest wszystko ok to nie zadręczaj się.

ciąża pozamaciczna umieszcza się poza macicą w jajowodach, jeśli w macicy był widoczny pęcherzyk ciążowy to raczej nie ma mowy o ciąży pozamacicznej, teraz musisz tylko poczekać na pojawienie się zarodka, USG pokazuje ok 6 tyg ciążę licząc od daty ostatniej miesiączki, więc wkrótce powinien być już widoczny zarodek, czekaj cierpliwie i nie zadręczaj się no i daj znać co u Ciebie,:)) aha i takie bóle w podbrzuszu to pewnie objaw powiększającej się macicy