Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakjuhh1343

dnie niepłodne

Polecane posty

Gość kakjuhh1343

witajcie :) mam takie pytanie... moje okresy sa hmm trudno powiedziec ze regularne ale trudno tez temu zaprzeczyc.. a wiec w kwietniu okres mialam 16, nasptepnie po 29 dnia mialam w maju kolejny czyli 15, w czerwcu mialam 8 czyli po 23 dniacg, kolejny 30 czerwca po 22 dniach, następny w lipcu 26 , czyli po 26 dni kolejny w sierpniu 20 czyli tez po 26dniach.. we wrezsniu byl 13 czyli po 25 dnich a w pazdzierniku 12 czyli po 29dniach. takze waha mi sie od 22-29 . czy jesli mialam oststni 12 pazdziernkia to czy 5-6 to beda moje dni niepłodne?? ale sie napislam nie wiem czy ktoras z was zrozumie, ale prosze o odpowiedz :) pozdrawiam :)

Gość kakjuhh1343
hmmm ale np jakby to byl 29 to chyba i tak juz to by byly nieplodne??

Wiesz, dni płodnych i niepłodnych się nie wylicza, je się obserwuje, po śluzie, temperaturze, itd. a zwłaszcza przy takich cyklach. Na 90 % niepłodne są tuż przed okresem, ale jaką masz pewność, że on przyjdzie w spodziewanym przez Ciebie terminie? A przesunięcie okresu to przesunięcie dni płodnych

Gość kakjuhh1343
tak wiem.. teraz mam biały śluz , który się nie rozciąga, czyli tak jakby dni niepłodne... okres mam juz ponad 7 lat i nie zdarzylo mi sie zeby byl dluzszy niz 29 dni.. a z tego co wiem to dni niepłodne są jakieś 8 dni przed okresem..

Gość kakjuhh1343
tak ,ale juz w sumie troche dawno.. ogolenie wydaje mi sie ze owulacje mialam 22-23. zle sie wtedy czulam.. ostatnio bola mnie prawy jajnik i kregoslup oraz piersi,ale ogolenie ok 3-2 dni przed okresem mam takie objawy..

No to nie trochę dawno tylko normalnie :) to właśnie za 2-3 dni powinnaś mieć okres ;) więc na 99 % masz teraz niepłodne Swoją drogą zazdroszczę że objawy na okres masz tak późno:D mi już się od owulacji zaczynają :O

Gość kakjuhh1343
wiesz to wszystko tak mi sie wydaje :P ale przwaznie tak bylo :D a ogolenie dni nieplodne to tak przed okresem to ile sie zaczynaja??

około 10 dni przed :) faza między owulacją a okresem trwa od 12-16 dni i jest stała u danej kobiety ale wiadomo różnie może być więc lepiej brać tak z 10 dni ;)

Gość kakjuhh1343
no wlasnie.. najgorsze jeste ze zawsze jest ta niepewnosc :P a czytalas ta hstorie tej monja czy jakos tak?? myslisz ze to prawda??

Myślę, że nieprawda :) to ta co zaszła w ciążę bez seksu ? Takie rzeczy to tylko w biblii ;) Może naje. bana była i ktoś ją puknął i tyle ... mało to takich przypadków ? Plemniki w powietrzu nie latają a ona jeszcze się zapiera że nawet upapranych palców jej nie wsadzał, to skąd ta ciąża ?:) Nawet gdyby skończył jej gdzieś w okolicach narządów ... to one same do środka też nie wejdą. Nie wierzę :)

Gość kakjuhh1343
no w sumie racja :p ale cud tez sie zdarzają :D miejmy nadzieje ze nas taki cud nie spotka ;)