Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacie krece

TARCZYCA-przeciwciala przeciwtarczycowe!!!niedoczynnosc!

Polecane posty

Gość jacie krece

jakie leki bralyscie i jak dlugo aby pozbyc sie przeciwcial przeciwtarczycowych????

Gość blanka7754
Od 4 lat choruje na niedoczynnosc tarczycy i caly czas biore hormony

Gość dziula2211
ja od tygodnia biore to co kolezanka powyzej dawke ustalila mi lekarka chorowalam juz 2 lata na to dopiero teraz sie dowiedzialam o tym

Gość blanka7754
a jakie dawki bierzecie? bo ja 125mg

Gość jacie krece
ok dzieki:)jestem po 3 bardzo wczesnych poronieniach i wyczytalam ze te przeciwciala moga byc przyczyna.Mam nadzieje ze jak zaczne brac leki to zajde i donosze ciaze.

Gość jest cos takiego jak
przeciwciala przeciwtarczycowe? :D Tez biore Euthyrox 50mcg, musisz isc do endokrynologa po pierwsza recepte, potem juz rodzinny moze wystawiac.

Gość blanka7754
oczywiscie ze jak hormony sie ustabilizuja to zajdziesz w ciaze :) ja mam 2 letniego pieknego zdrowego synka,musisz byc tylko pod stala kontrola u endokrynologa powodzenia zycze

Gość jacie krece
dziula ja tez dopiero sie o tym dowiedzialam.Nikt mi nie zalecil po 3 poronienich.Jutro sie dowiem jakie leki bede brala i jakie dawki

Gość jacie krece
dzieki dziewczyny:)

Gość zdołowana :(
Koleżanka ma bardzo długo niedoczynność tarczycy. Bierze silne leki. Urodziła miesiąc temu dziecko z hipotrofią. Była spowodowana właśnie tym, że brała hormony w ciąży. W traksie karmienia piersią też łykała hormony przez co dziecko od urodzenia wogóle na wadze nie przybrało. Jak urodziło się 2700 tak po miesiącu na wizycie u pediatry okazało się, że waga stoi w miejscu i od razu z dzieckiem do szpitala. Od teraz karmi dziecko butelką. To przez hormony jakie się bierze później są problemy z ciążą.

Gość jacie krece
zdolowana bardzo mi przykro z powodu kolezanki synka.Jak ich nie bierzesz to tez sa problemy:(

Gość blanka7754
Tez podczas ciazy bralam hormony i dziecko mam zdrowe,widocznie kolezanka miala zle dobrane te hormony.Z karmienia piersia zrezygnowalam,jednak wolalam karmic butelka .

Gość blanka7754
Wlasnie jak sie nie bierze hormonow to ryzyko ze dziecko sie urodzi chore,lub ze sie poroni jest o wiele wieksze..

Gość jacie krece
kurcze,mam nadzieje ze to wlasnie jest przyczyna moich niepowodzen.

Teraz dziecko ma się już dobrze. Wszystkiemu winien jest lekarz, który prowadził jej ciążę i bagatelizował to jakie choroby przebyła i na co aktualnie choruje. W karcie ciąży nic nie napisał przez co w szpitalu nie wiedzili przy porodzie. Szkoda gadać. Koleżanka ma dobrze dobrane hormony, bo od lat je bierze. Lekarz tak zaniedbał ciążę pacjentki.

Gość blanka7754
No konowalow nie brakuje,ja na szczescie mialam dobrze ciaze prowadzona.Autorko nic sie nie martw poszukaj dobrego endokrynologa a wszystko bedzie dobrze. A wiecie ze mozna umrzec na tak zwany przelom tarczycowy? To jest jakas masakra...Dlatego tak wazne jest by te cholerne chormony byly pod kontrola

Właśnie moja koleżanka musi brać hormony już do końca życia:o Gdy nie weźmie to szyja zaczyna jej okropnie puchnąć. Masakra.

Gość blanka7754
To kolezanka ma chyba nadczynnosc? Ja tez do konca zycia juz hormony musze brac niestety

Gość jacie krece
jeszcze raz wielkie dzieki:)

Gość jest cos takiego jak
zwracam honor, dzieki za linka. :)

Gość jacie krece
ja mam TPO-39.9,norma-12 a TG-228.7,norma-34

MA niedoczynność tarczycy

Gość blanka7754
ja tez mam niedoczynnosc ale szyja mi jeszcze odpukac nigdy nie spuchla wspolczuje kolezance

Gość jacie krece
ja czasami czuje jakby gule w gardle,dziwne uczucie ale nigdy nie pomyslalam ze to tarczyca.

Ona jak była w ciąży to trochę bała się brać te hormony i jakoś na kilka dni odstawiła. No i ta szyja jej strasznie spuchła. Więc nie może nie brać tabletek. To jest okropne.

Gość jacie krece
dobranoc:)

jest cos takiego jak zwracam honor, dzieki za linka. Proszę bardzo. :) Warto wiedzieć, bo u nas wiedza o chorobach tarczycy kończy się na nadczynności i niedoczynności, a lekceważone jest Hashimoto i choroba Gravesa-Basedowa, przez lekarzy też.

Gość jacie krece
mozecie mi podac wasze wyniki tarczycy??nie wiem czy moje wyniki sa bardzo wsysokie???zaraz gdzies poszukam...