Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evila1111

czy mogę i powinnam barć tab anty?

Polecane posty

Gość evila1111

mam 17 lat i z chlopakiem palujemy pierwszy raz, to on zaproponowal zeby poszlam po tabletki zeby jak cos bylo podwojne zabezpieczenie. ja sie zgodzilam,ale teraz tak sie zastanawiam... w miare rozpoznaje swoje dni niepłodne i płodne, w sumie wiem kiedy wystepuje u mnie owulacja i jak bedziemy mieli jeszcze prezerwatywy to chyba nic sie nie stanie... czy lepiej brac tabletki i byc spokojniejszym?

Gość solidateeeeetee
bedziesz napewno miala blizniaki

Gość evila1111
chyba napisalam ze planujemy a nie ze juz to robimy.. to ciekawe skad te blizniaki :P

Gość a potem bedzie placz ze
od tabletek tyjesz, zle sie czujesz, siada ci watroba itp. Albo problemy z zajsciem w ciaze. Tabletki to nie cukierki dla dzieci :O

Jesli zamierzacie wspolzyc regularnie to tabletki do to dobry pomysl. Jesli jednak chcesz je tylko na 1 raz,a bedziesz wspolzyc raz w miesiacu albo rzadziej, to po co Ci to? Prezerwatywa dobrze zalozona tez zapewnia bezpieczenstwo.

Gość a potem bedzie placz ze
a chlopaczek sprytny: wyslac glupia laske do lekarza po piguly a samemu nie miec problemu. Niech sam sobie lyka chemie. Jestes za mloda na taka ingerencje w organizm.

Gość evila1111
tzn zamierzamy gdzies tak mniej wiecej co tydzień...

Gość evila1111
wcale nie o to chodzi ze on nie cgce miec problemu bo sie martwi o mnie.. ja sie boje nieplanowanej ciazy i chcielismy sie podwojnie zabezpieczyc jak cos.. bo prezerwatywy czasem zawodza...

Wiesz, tak jak ktos tutaj napisal tabletki anty to nie cukierki. Moze sie zdazyc, ze przytyjesz po nich, bedziesz sie zle czula, jakies plamienia, klopoty z nawilzeniem, a kiedy bedziesz chciala miec dziecko moze byc z tym problem (moze ale nie musi). Radze sie zastanowic, jestes jeszcze mloda. Jak napisalam: dobrze zalozona prezerwatywa daje bezpieczenstwo.

Gość evila1111
a co myslicie o tych tabletkach 72h po stosunku??

Gość solidateeeeetee
a co za kazdym razem po sexie masz zamiar je brac:?

Jesli tak bardzo boisz sie nieplanowanej ciazy to po co decydujesz sie na 1 raz? Seks to nie zabawa w doroslych, to swiadoma decyzja dwojga zakochanych ludzi. Nie rozumiem za bardzo czemu tak opierasz sie prezerwatywie, czyzby nalegania na tabletki ze strony chlopaka? Czy ten Twoj chlopak pomyslal, ze tabletki to chemia, zatruwasz sobie organizm, ale on w prezerwatywie pewnie nie chce.Przemysl sprawe jeszcze raz.

Gość solidateeeeetee
no a potem bedzie płacz,i zgrzytanie zębów!!!!!

Gość evila1111
pisalam ze chodzi o podwojne zabezpieczenie czyli bedzie w prezrewatywie... to nie znaczy ze nie chce. to skoro tabeletki to takie zatruwanie organizmu to czemu wiekszoac dziewczyn je bierze...??

To jest niestety zatruwanie organizmu. Mówię z doświadczenia, bo sama brałam. Zaczęłam w wieku 18 lat i tak z 4 lata z przerwami brałam. I musze powiedzieć, że niestety skutki uboczne są dokuczliwe. Nie występują one od razu, więc pewnie dlatego wiele dziewczyn chwali tabletki. Teraz przestawiłam się na inną metodę i jestem meeega zadowolona, ze nie muszę brać tego świństwa. Ogólnie jeśli np. mierzysz temperaturę i masz wyraźne skoki, to od 3 dni po skoku stosunek z prezerwatywą jest bardzo bezpieczny, bo to są na mur beton dni niepłodne. Z wyznaczanim dni bezpłodnych na początku cyklu byłabym ostrożna. Jesli by prezerwatywa pękła w tych dniach, to tylko tabletka 72h po ratuje, ale to już jest straszne świństwo, mające bardzo zły wpływ na organizm.

Ale po co wam podwojne zabezpieczenie?? Ja np. nie bralam i nie biore tabletek, bo po co mi to? Ani razu prezerwatywa nie pekla, wiec najpierw dowiedz sie razem z partnerem jak sie jej prawidlowo uzywa, a watpie, ze peknie. Czemu wiekszosc dziewczyn zazywa? Bo sa swiadome tego co robia, a ty widac z tego albo podjelas ta decyzje pod presja chlopaka albo nie jestes gotowa na seks i panikujesz przed ewentualna ciaza. Rob ja uwazasz, Twoje cialo Twoja sprawa, ale po co Ci w takim mlodym wieku tabletki. A myslisz, ze tabletki daja 100% pewnosci? Nie daja.

Mi się zdarzyło pęknięcie prezerwatywy, więc nie mam do nich pełnego zaufania, stosowałabym coś jeszcze, np. metodę termiczną. Natomiast podczas brania pigułek raczej nie ma sensu stosowanie gum. Tabsy wystarczą.

Ja tez uwazam,ze w trakcie stosowania prezerwatywy nie ma sensu brac tabsow i odwrotnie. Zeby nie bylo-nie jestem jakas fanatyczka, tabsow nie biore, bo nie chce, mam meza.

meza=stalego partnera , mialo byc. Generalnie mnie sie wydaje, ze na tabsy i ten cyrk z kondomami , zabezpieczeniem podwojnym to swiruja. Panna boi sie obsesyjnie ciazy, jak co to bralaby tabletki 72h po kazdej wpadce, a chlopak tez jakis niedoinformowany i niedojrzaly jest. Po co tacy sie za seks biora?