Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewyspana od dwóch tygodni

Bezsenność od 33. tygodnia ciąży. Jak sobie radzić?

Polecane posty

Jestem w 35. tygodniu ciąży i od dwóch tygodni nie mogę spać. Męczę się pół nocy i dopiero ok. 2:00 udaje mi się zasnąć. Dodatkowo nie mogę znaleźć wygodniej pozycji, a jak już się ułożę, to mam wrażenie, jakby mi pod skórą jakieś robaki chodziły ;) Jak sobie pomóc, żeby zasypiać wcześniej? P.S. Szklanka ciepłego mleka nie pomaga :(

Tylko ja nie mogę spać??

Gość witaj w klubieeeeeeeee
może potzrebujesz sie nieco zmeczyć? wiece spedzaj czasu na świeżym powietrzu, śmiej sie dużo, słuchaj muzyki, planuj....

Ja jak bylam w ciazy tez mialam podobne problemy i ginekolog powiedzial zebym pila min 1.5 wody dziennie bo prawdopodobnie jestem odwodniona. Poza tym przed snem min polgodziny spacer na swiezym powietrzu i przed snem szkl goracego mleka z... maslem . Byc moze niesmaczne ale bardzo pomaga. Pozdrawiam :)

Hmm... to prawda, ze mało piję, ale pierwsze słyszę, żeby od tego nie można było zasnąć.

tez tak mam, ale moze z 2-3 razy w tygodniu, wydaje mi sie, ze nasz organizm cos zaczyna swirowac, przestawiac sie i moze to od tego? Tez mi niewygodnie... ale nie wiele czasu juz nam pozostalo.. choc to ostatnie tygodnie blogiego spania i nic nie robienia :P

W sumie też pierwszy raz słyszę żeby od odwodnienia nie można było spać no ale cóż. Ja też tak miałam że ostatni miesiąc był strasznie męczący i cierpiałam na bezsenność. U mnie nic nie pomagało więc przetrzymałam jakoś:)

ja tak średnio co drugą, trzecią noc śpię kiepsko. Cieszę się, że tak późno przyszły te problemy(32tc), bo jak rozmawiam z koleżankami to one już w 6 miesiącu prowadziły nocne życie: czytanie, oglądanie filmów ;) u mnie tragedii nie ma

Gość porrucznikowa
Mnie sie wydaje, że to od natłoku myśli. W każdym razie ja bym polecała dużo rpzebywać na świezym powietrzu