Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka przyszła mama

kiedy poczuje pierwsze ruchy??

Polecane posty

Gość taka przyszła mama

Witam, jutro zacznie się 19 tc, a nie nie czuje jeszcze ruchów dziecka. Raz dziennie lekkie bulgotki ale nie wiem czy to nie jelita. To jest moja pierwsza ciąża i już się trochę denerwuje. Miałam USG i z malutką oprócz pewnej wady rowojowej jest ok. Jeżeli możecie napiszcie jak to u Was, czy te bulgotki bardzo żadkie, to ruchy??

Gość mama :)
ja mialam ruchy dopiero w 25 tyg ciąży :)

Gość nie jestem ekspertem
ja chyba w 21

Gość dfghsdfghsdfgh
moze przez ta wade jest malo ruchliwe

ksiazki mówią i lekarze ze w pierwszej ciazy po 20tyg czuje sie ruchy ale ja własnie takie bulgotki czułam juz w 16tyg c i juz teraz wiem ze byly to ruchy dziecka.W drugiej ciazy miałam dokładnie to samo. Tak wiec autorko zapewne są to ruchy Twojego malenstwa i bardzo gratuluje.Głaskaj brzusio wtedy a zobaczysz ze bede te bulgotki coraz czestsze.

kolezanko wyzej, nie balas sie drugiego porodu ? :)

Gość guyguufuyfyu
Ja poczułam pierwszy ruch córeczki w 17 tygodniu. To było jakby połaskotanie od środka, jakby bąbelek powietrza się przesunął. Może więc i ty czujesz już pierwsze ruchy. Na kolejne odczucie czekałam kilka tygodni. Bądź więc też cierpliwa.

Gość mama :)
dokąłdnei każdy ma inaczej :) ja też miałam u mojej pociechy wade rozwojową poprostu była mniejsza :D i lżejsza:) niz powinna ale za to jest zdrowym okazem teraz:D jest drobna bo nie ma po kim być gruba:D nie martw się poczujesz ruchy :)poczekaj:)mała moze jest mało ruchliwa jeszcze

Gość Przyszła szczęśliwa mamusia:D
Ja jestem w 14 tygodniu (pierwsza ciąża) i czekam z niecierpliwością aż mój maluch zacznie brykać:) Co do bulgotek to już sobie narobiłam nadziei ale u mnie to raczej te moje jelitka:) hihihi

Jak piszecie o tych ruchach to sobie przypominam znow jakie to bylo mile, kurcze to cud wielki i warto pocierpiec te kilka godzin, chyba przezyje...

Gość taka przyszła mama
Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Mam nadziję, że to jednak jej ruchy. Jak każda mama nie mogę się doczekać pierwszego kopniaczka, choć wszyscy mi mówią, że jeszcze będę miała ich dość

Gość porrucznikowa
Ja zaczęłam coś czuć gdzieś w 20-21 tygodniu, ale dopiero jak sie nasililo, to mogłam stwierdzić, że to było to - te ruchy były tak delikatne, ze nie umiałam ich jakos przyporządkować. A w 23 tygodniu młode zaczęło dawac czadu, teraz to już nie ma dwóch zdań, co jest co. A własnie dziś rozpoczynam 25 tydzień

pierwsze ruchy to takie delikatne puknięcie pamiętam po lewej stronie, a potem... a potem to w żebra dostawałam z ręki i nogą w pęcherz ;]ale i tak było cudnie. A teraz..teraz moje cudne stópki mają 12cm długości :D

Gość porrucznikowa
A u mnie te pierwsze, delikatne, kiepsko identyfikowalne ruchy to było takie uczucie jakby mała ryba robiła wygibasy w wodzie. A teraz to ewidentne kopy

Gość a ja jestem w 20 tc
i czuje ruchy dopiero od kilku dni:) moje kolezanka poczula w 22 tc i wszystko bylo ok

nie jestem ekspertem//pewno ze sie bałam i własnie dlatego miałam cesarke .pierwszym razemtez byala cesarka ale to wszystko ze wzgledu na kłopoty z kregosłupem.Ja zwyczajnie nie dałabym rady urodzic normalnie. te ruchy to cud nad cudy,chodz czasem jak mi mały przywalił w zebra to myslałam ze padne.A te pierwsze ruchy sa własnie najlepsze bo sa jeszcze delikatne.Pod koniec ciazy synek to mi regularnie z jednej strony robił wielkie brzucho a jak sie okazało pozniej tam miał swoj sliczny tyłeczek.Corcia była mniej ruchliwa ale za to teraz daje czadu hihihi

Hej, ja jestem w 15 i juz od zeszłego tygodnia czuję bąbelki, przedwczoraj na usg lekarz potwierdził, że w tym samym momencie kiedy "to" czuje - dziecko się rusza i to intensywnie :) już sie ciesze i nie moge doczekać się bardziej wyrażnych sygnałow. ALe to indywidualna sprawa, niektóre kobiety nawet i do 7 miesiaca nic nie czują. Cięzko powiedziec.