Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga 145

Ile kosztuje utrzymanie studentki w Poznaniu?

Polecane posty

Gość Kinga 145

Hej,za rok wybieram się na studia do Poznania i zastanawiam się jakie są koszty utrzymania w mieście:) będę wdzięczna za info:)

Gość karolina_prawo3
ja studiuję tu na 3 roku za mieszkanie płacę 400zł, za jedzenie jakieś drugie tyle ale to zależy od osoby przecież bilet miesięczny 40zł

pokoje w tym roku wachaja sie od 500 do 800. mieszkania 2 razy tyle. chyba ze chcesz mieszkac katem u starszej babulki za 300 zl. kolo 1000 wystarczy na podstawowe potrzeby, nie zaszalejesz

Gość karolina_prawo3
bez przesady wszyscy moi znajomi płacą ok. 400-500zł za pokoje. Wiadomo, że nikt nie wynajmuje mieszkania 3 pokojowego tylko dla siebie. I nie mieszkamy kątem u babć

Gość była_studentka
Hej, ja mieszkałam w akademiku - 250zł, potem na mieszkaniu z koleżanką w pokoju - 300zł. Pokój jednoosobowy to koszt (w zależności od miejsca i warunków) 400-600zł, choć są i droższe. Najeść można się za 50zł tygodniowo (nie licząc weekendów - te spędzałam w domu). Zatem minimum kosztów utrzymania to 450zł - tyle miałam ze stypedniów i dawałam radę się utrzymać. Należy dodać koszty związane z ubraniami, kosmetykami i wyjścia, np. na piwo, do kina (integracja jest potrzebna). Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam!

Gość była_studentka
bez przesady, ja dorabiałam korepetycjami. I nie biedowałam, choć też nie imprezowałam dzień w dzień.

Gość nmkjkjs
w tym roku pokoje podrożały

Gość grryy
ja płacę 600 zł za jednoosobowy pokój (mieszkanie na dwie osoby) w super warunkach, tyle że nie w centrum (chodziło głównie o to bym miała na uczelnie blisko). od rodziców dostaje 150zł tygodniowo. i tyka

Gość grryy
ale jeśli chodzi o mieszkania i miejsce na nocleg to poznań jest pod tym względem najdroższym miastem w polsce - w wszystkich innych miastach ceny mieszkań spadły w tym roku, a tutaj poszły jeszcze w góre

Gość gość
WYZSZA SZKOLA HANLDU I USLUG POZNAN Chcesz zdać Maturę z matematyki i języka angielskiego? Przyjdź na kursy dla maturzystów, które przygotowaliśmy specjalnie pod kątem potrzeb i wymagań programu Matura 2016 Z okazji 20 - lecia szkoły, masz od nas prezent – kurs maturalny po najniższej cenie w całym Poznaniu. Koszt całkowity 22-godzinnego kursu to tylko 85 złotych, czyli to mniej niż 4 złote za godzinę! Jeśli po kursie zostaniesz studentem Wyższej Szkoły Handlu i Usług, cały kurs będziesz mieć totalnie za darmo! Nie przegap! Ilość miejsc ograniczona! !!Startujemy już 9 kwietnia!!