Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nat4

Odstawienie tabletek anty

Polecane posty

Po miesiączce odstawiłam tabletki i muszę powiedzieć,że średnio się czuję.Brałam microgyon 21 i powinnam wziąć nowy blister w piątek tydzień temu.Rano mam zawroty głowy i mi gorąco,czasem mnie kłują jakby jajniki.Troszkę pobolewa brzuch.Czy to normalne?do gin.idę dopiero w środę.

Gość k0404
Ja mam to samo i tez odstawiłam tabletki Femoden m-c temu tylko jeszcze mam dziwne bóle głowy , z tego co czytałam to normalne ale też bym chciała coś więcej się dowiedzieć dziewczyny piszcie!!

Gość k0404
A tak z ciekawości nat4 czemu odstawiłaś dla odpoczynku czy jakieś plany z dzidziusiem jeśli można wiedzieć .

chcę mieć dzidzię ale słyszałam też że powinno się poczekać 3 mies.po odstawieniu

Gość k0404
To tak jak ja więc jest nas dwie , mi lekarz powiedział że nie trzeba czekać ,mam już synka 5 lat i też przed nim brałam tabletki i stary gin. kazał czekać 3 m-c więc teraz się pytałam a nowy gin powiedział że tabletki są w organizmie tylko 24 godz. i to z 3 m-c to bujda ale mimo wszystko biorę folik i witaminki i czekam 2 m-c czyli pod koniec grudnia staranka . Trochę opacznie pisze ale może zrozumiesz.

to jesteśmy w tej samej sytuacji.Czekam tylko na umowę od szefa.Wiem,brzmi tak jakbym chciała go wykorzystać,ale to nie tak.Ja będę pracować dalej,obym dobrze się czuła.Też mam synka 2 i pół roku prawie ma.

w innych tematach pisałam,że właśnie zaszłam,ale po to by się dowiedzieć parę rzeczy

i zauważyłam natychmiast,że mam większą ochotę na sex,a tak to nie bardzo mi się chciało

Gość k0404
To dziwne ale ja tez . Co do pracy to się nie przejmuj staramy zapewnić sobie byt .Ja w pierwszą ciąże zaszłam 2 m-c po odejściu z pracy i nic od rządu nie dostałam nawet złotówki a pracowałam 3 lata to chamstwo teraz już pracuję też trzy lata ale mam umowę na czas niekreślony więc spoko tylko u mnie jest mały problem że firma to ja więc będę musiała po porodzie przynajmniej dwa razy w tygodniu iść do pracy ale to już inna historia .

Dlaczego 2 razy w tyg.do pracy?pierwsze słyszę takie coś.

Gość k0404
To trochę skomplikowane jestem jedna w małej firmie robię księgowość kadry , jestem sekretarką i przetargi wszystko co trzeba więc jeśli mnie nawet ktoś zastąpi to ważne sprawy i tak sama będę musiała zrobić będę na macierzyńskim i będę sobie dorabiać ale nie chcę zapeszać może mi nie wyjdzie .

No to jesteś wyjątkowo potrzebna.A kolejne co nas łączy to że ja też jestem jedna na zakład oprócz szefa!!

Gość k0404
Miło a ile masz lat ja mam 30 i trochę obawiam się wszystkiego - ciąży czy wszystko będzie ok mamy z M konflikt krwi ale dostałam po porodzie szczepionkę i nie wiem jak będzie teraz .

Mam 25 lat.Kolega ma również konflikt krwi z żoną i też mieli szczepionki.Mają dwójkę dzieci zdrowych,już 5 i 7 lat mają.

Gość k0404
Po wizycie u gina napisz co u ciebie i rozpoczynamy staranka może nam się uda . Pozdrawiam

ok.to będę zaglądać tu na forum a w środę napiszę napewno co tam lekarz powie,pozdrawiam

Gość k0404
Jak tam nat4 bo mnie dziś coś pobolewa brzuszek dzis na 15 dc to chyba owulka ale sluzu niema .Co tam u ciebie jak się czujesz ?

hej,wczoraj byłam u gina i wszystko dobrze w środku,tylko nadżerkę mam.Powiedziałam,że planuję ciążę to kazała brać kwas foliowy.i wtedy po ciąży zajmiemy się nadżerką.Szczerze to nie wiem dokładnie co to,muszę poczytać.No i nie trzeba czekać 3 mies.po odstawieniu,żeby zajść.A tak to przeszły mi te dolegliwości.A owulacja to chyba dobry moment na zajście???

i umowę na pewno dostanę,oby na jak najdłużej!!!!!!!

Gość k0404
Cieszę się że wszystko ok i że umowę dostaniesz , teraz tylko staranka a nadżerka się nie przejmuj czasem po ciąży organizm sam się regeneruje bo to nic innego jak ranka która trzeba albo przypalić (ale tego się już nie stosuję )albo zamrozić . U mnie coś nie tak bo niby jajniki mnie bolały ale śluz owulacyjny miałam 12 dc i mi się wydaję że tak mam bo w pierwszą ciąże zaszłam około 13dc to dziwne bo cykl mam 28 dni chociaż teraz nie wiem okaże się mam dostać @ 23.11 więc zobaczymy . A co do staranek to tak na poważnie to postanowiliśmy po drugim normalnym okresie , ale się okaże w czasie jak to będzie hi hi . Pozdrawiam .

Mam złą wiadomość.Mój mąż wczoraj mi powiedział,że lepiej żebym za rok zaszła w ciążę,po remoncie,czyli po lipcu.A ja nie chcę tak długo czekać.Tak mi przykro się zrobiło.Zatkało mnie...

Gość k0404
Przykro mi nat4 może spróbuj z nim porozmawiać przekonać go jakie masz potrzeby remont to nie koniec świata a jak nie to kombinuj jak będziesz w ciąży to i tak się ucieszy .Pozdrawiam cie ciepał - odzywaj się .

Już dostałam 1.@ po odstawieniu i brzuch mnie boli bardziej niż zwykle.A mąż nie ugięty.Powiedział,że jak sobie wyobrażam remont w ciąży.Że tyle dźwigania będzie.A ja nie rozumiem.Ciąża to nie choroba a przecież nie mam zamiaru dźwigać czegoś ciężkiego nawet nie będąc w ciąży.To chyba jego kolejna wymówka...

Gość k0404
Przykro mi nat4 ale może nic straconego spróbuj za jakiś czas zrób jakiś fajny nastrój i może da się go przekabacić trzymam kciuki .A ja czekam na @ mam dostać 23 zobaczymy - jakoś dopadła mnie chandra jakaś jestem zdołowana .

Hej, ja odstawiłam harmonet pod koniec lipca, po 3 latach. Podobno mają mało hormonów i nie powinno być żadnych problemów ale do tej pory nie mogę zajść... mam problemy z prolaktyną i dostałam duphaston żeby wyregulować cykle! Może teraz mi się uda. Bardzo długo bolał mnie brzuch po odstawieniu i trochę przytyłam. Ale czego się nie robi dla dziecka. Podobno do pół roku może się regulować okres po odstawieniu. Pozdrawiam

W czasie tej@ tak dziwnie się czuję.Jestem leniwa,a zawsze miałam 200% energii więcej niż zwykle.Myślę,że branie tych tabletek jest niedobre.Wiem,że się nie umiera po tym ale po odstawieniu jednak organizm woła o swoją dawkę-jak narkotyk.Znajomi też pytają,kiedy druga dzidzia.Mąż odpowiada zawsze:czekamy na was.To głupie.koleżanka nie pracuje,tylko jej mąż zarabia 1500 zł.,mają kredyt 300 zł. i samochód,a zdecydowali się na drugie dz.Taka bieda a są tacy szczęśliwi.Więc ja nie wiem jaka jest u mnie przeszkoda.Jeszcze mąż chce wziąć na ten remont kredyt w lipcu(bo teraźniejszy się skończy) i mówi,że jak mnie w bank zobaczą z wielkim brzuchem to też nie chętnie dadzą kredyt.Tak może być?

Gość k0404
nat4-Kazda wymówka jest dobra ale cóż każdy ma inne zdanie - punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia . Karinka24- witamy cię u nas - i nie poddawaj się masz dopiero -tak się domyślam 24 l - więc młoda jesteś dasz radę trzymam kciuki .

Wiem jestem po prostu niecierpliwa :) A co do kredytu to zależy jaka ilość bierzecie. Jak chcecie pod hipotekę to na pewno będą brać pod uwagę dzieci, samochód, opłaty... i w ten sposób wyliczą wam zdolność kredytową. Myślę, że jednak na remont nie potrzeba aż takich kwot! Chyba twój mąż nie jest gotowy i szuka wymówek! Miłego dnia

Kredyt ma być na 20 tys.z tego ok.13 na samochód a 8 na remont.Jestem coraz smutniejsza.Dlatego,że być może nigdy nie będzie dobrego momentu na drugie dziecko.Ale teraz chyba poczekam jeszcze pół roku,wtedy popytamy w banku czy jest możliwość podjęcia kredytu i takie tam.Ale tabletek chyba nie będę brała,bo czasem organizm będzie wariował od tego odstawiania i spowrotem.