Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajlana29

komunia ateisty

Polecane posty

Gość
a juz posylanie ateisty na sile do chrztu i komunii bo wszyscy w klasie ida, jest skrajnym debilizmem toc dla tych dzieci i tak nie chodzi juz o boga tylko o pezenty a do kosciola bo mama kaze...

Gość kuytfh
ja pamiętam, ze jak szłam do komuni to kazdy mowił co dostał i to było najwazniejsze, takze kup mu coś:D dziecko to dziecko, jak chce przyjęcie to niech ma albo wycieczkę:)

autorko... w zwiazku ze czytasz wybiorczo to ci to nakresle: "ateista sie jest swiadomie... tak samo chrzescijaninem, muzulmaninem czy innym... co innego wychowanie w ateizmmie a co innego bycie nim" to napisalam JA... w zwiazku z czym uwazam ze syn twoj jest co najwyzej wychowywany w ateizmie, wiec bledem skramenckim jest pisanie ze nim JEST. Nie obchodzi mnie czy pojdzie do komuni czy nie, wolny wybor. Uwazam jednak ze zle zatytuowalas topik. THE END bazienka twoje wypociny, pozwolisz sobie podaruje bo jestes za plytka dla mnie.

Gość Jedynaa normalnaaa
Wogóle co to za popierdolony tytuł? Jaka komunia skoro tej komuni nie bedzie? Wszyscy chyba jaracie trawkę :O

Gość Albo na YouTube
A ten prezent i przyjęcie to z jakiej okazji bo nie rozumiem?

Gość kuytfh
Coralick od kiedy dziecko staje się katolikiem? kiedy jest tego swiadome?

Gość lajlana29
Dobrze Coralicku,jako,że spolegliwa ponad miarę jestem i wdzięczna,żeś moje wypociny skomentować zechciała...zgadzam się,niechaj będzie.Pewnie czytałam wybiórczo.A Twoja racja jest twojsza niż mojsza.

Gość kuytfh
okazji nie ma zadnej, ale zeby dziecko nie czuło się gorsze i nie płakało:P warto zrobić:D

Gość
dobra to typowe dziecko polskie jest "wychowane w wierze katolickiej" a nie katolikiem wiec po chuj je zmuszac do sakramentow ktore do czegos tam zobowiazuja? po co prezenty? zeby dziecko nie czulo sie gorsze od innych? a zreszta co komu do tego kiedy i z jakiej okazji ona synkowi prezent kupi?

Gość kuytfh
a jak twoj syn do tego podchodzi autorko?:)

Gość lajlana29
youtube...wiesz chyba dobrze,że dla dzieci największy szał to prezent,nie?Niech dostanie...z okazji rosnącej trawy.Dzieci potrafią być okrutne,chociaż gorsi są chyba rodzice.

Gość kuytfh
dzieci są złosliwe i potrafią dopiec, jak ktos sie wyróznia to juz w ogóle. Coralick jestem ciekawa kiedy Twoim zdaniem zostaje się katolikiem i tyle. dziecko ktore było chrzczone, było u komunii, kiedy się staje katolikiem?

Gość lajlana29
kuytfh...jak podchodzi?Wiesz...nie chodzi na religię,w kościele nigdy nie był,księża go przerażają...jak ma podchodzić?Nie chce i nie czuje potrzeby.Pytał tylko czy jakieś prezenty są bo koledzy już o tym dyskutują. Nie wahał się nawet przez moment...

Gość kuytfh
czy aby nie staje się nim w chwili chrztu? czy nie zostaje przyjęte do wspolnoty kosciola?

Gość Albo na YouTube
Chyba cię ogarnął jakiś owczy pęd . Musi dostać prezent bo i inni dostaną :D fajnie wychowujesz dziecko . No ale twoje dziecko twoja sprawa. moje dzieci nie miały komunii i nie miały z tego tytułu prezentów i nie czuja się gorsze od innych.

Gość kuytfh
no wiadomo prezenty najwazniejsze w tej całej komunii:) jak pytał to mu cos kup i tyle:)

Gość ee tam nie widze problemu
ja wam powiem, dzieci nie sa az takie glupie. Ja gdy nie mialam komunii i obserwowalam kolezanki szalejace na punkcie sukienek i prezentow, wlasnie utwierdzilam sie w przekonaniu, ze ta komunia to lipa i nic nie ma z Bogiem wspolnego, strasznie mnie to brzydzilo i szczerze mowiac pogardzałam wtedy tym towarzystwem. Dzieci wlasnie maja bardzo wyostrzone poczucie sprawiedliwosci. A prezenty zawsze dostawalam, na urodziny , imieniny czy swieta i to mi wystarczalo.

Gość Takie coś to tylko w Polsce
:P

wiesz co? ja bym jednak wiare czy nie wiare rozpatrywala w kategorii podjecia swiadomej decyzji doroslego czlowiek... ot i tyle... czy syn dwoch gejow jest gejem? czy syn alkoholikow jest alkoholikiem? czy syn kosmonautow jest kosmonauta?

Gość Tepie tempe dzivy
HAHAHA! Bazienka ty tempa piczo!!! Jakie fakultety i jaka podyplomówka?! Pisałaś niedawno że masz 25 lat(w co trudno uwierzyć), czyli conajwyżej magistra możesz mieć! Zresztą nieważne studia twoje wypowiedzi i tak są na poziomie gimgówna ty tempa szczało!!!

Gość lajlana29
you tube...nie prosiłam o rady w kwestiach wychowawczych,a to,że swoim dzieciom nie kupujesz prezentów bez okazji to już Twój problem:) nie myl pojęć..to nie owczy pęd

ale - pomijajać to co uważam na temat KK - czy waszym zdaniem komunia sprowadza sietylko do prezentów i tego zamieszania finansowego ? autorka powinna chyba najpierw rozawaić z dzieckiem dlaczego jest tak jk jest - czyli dlaczego nie idzie do komunii a nie kłąść nacisk na preznety . zwłasza ,że autorka sam będąc ateistką - choć nie napisała ,ze nie wierzy w Boga , a tylko ,ze nie będzie go uczyć hipokryzji - też zaszczepia go pewną wiarą . to ,ze nie wierzysz w Boga- też jest wiarą . Wierzysz ,ze ?Boga nie ma - ale czy nie powinnaś zachować sie neutralnie wobec swojego dziecka - to zn .ani niczego mu \ nie zachwalać ani niczego nie obrzydzać ?

Gość
magistra to ja obronilam poltora roku temu slonko mam psychologie, pedagogike opiekunczo-wychowawcza i robie seksuologie wiec spadaj na drzewo

Gość kuytfh
czy syn Polaka i Polki jest Polakiem? ;) moze powinien sam dojrzec do tego i wybrac sobie obywatelstwo, a tu masz skazują go na polskie.

Gość Albo na YouTube
E tam nie widzę problemu- dobrze gadasz. Ja tez tak mówię swoim dzieciom żeby nie były takie jak wszyscy . A jak czegoś bardzo chcą to dostaną . Niekoniecznie wtedy kiedy "trzeba" bo ktoś tak wymyślił.

Gość
co mam zdanie inne niz ty, brakuje argumentow to wyzywamy? jakies to plytkie i zalosne 🖐️

Gość lajlana29
wiesz...ja się tak specjalnie nie znam na chrześcijaństwie ale...czy owym nie staje się w czasie chrztu?Czy jeśli nie masz kontaktu z żadną religią,jesteś białą kartą to wierzysz w wyższą siłę? Bo jesli takiej wiary nie masz to jestes ateistą...wiesz?

Gość kuytfh
no to jej syn pytał się czy dostanie prezent, no i dostanie:) bez okazji:)

Gość
kuytfh czy syn Polaka i Polki jest Polakiem? moze powinien sam dojrzec do tego i wybrac sobie obywatelstwo, a tu masz skazują go na polskie. dobra ale czy jako polka musisz cos robic? nie jako katoliczka musisz zapieprzac do kosciola, klekac, wstawac, klepac formulki i jeszcze posiasc mase wiedzy wymyslonej przez ludzi ktorzy chca ci wcisnac sprzecznosci widzisz roznice?