Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajlana29

komunia ateisty

Polecane posty

Gość lajlana29
w d...pę.załóżcie sobie topic pt. 'dać czy nie dać ' i tam sobie dajcie czadu,co? Jak to się ludziom rąbie w czerepach po nocy....śpijcie dobrze.

Gość kuytfh
naprawdę trudno wam zrozumiec, ze tu chodzi o dziecko???

Gość
no a jak to kto? nastepny topik ateistki ktora tak jak geje szukaja aprobaty spoleczenstwa ze to ONI zyja normalnie a reszta jest j**nieta smutne to... autorko ,ciekawe gdzie wyjedziesz na Sw.Bozego Nar? do Afryki? boze narodzenie zyskalo wymiar spoleczny nie tylko religijny ;)

Gość lajlana29
ceny umowne...ale czy ja Ci tego bronię?Albo obśmiewam Twój pomysł?Jak rany...

Gość bazienka ma
wyzsze podyplomowe czyt. perwersje seksulane i dwa fakultety z zakresu prostytucji podlatarniowej a jesli nawet masz tos glupia jak but i tyle, a fakultety madrosci nie dodaja a tylko normalne postrzeganie swiata, debilko.

wiecie co... wy, ateisci i ci wszyscy inni niechrzscijane... powiem wam tak. dorabiacie sobie ideologie, w zaleznosci jak wam pasuje. to mi siada, to mi sie podoba, to jest ok... dobra to to od dzisiaj bedzie moja wiara!! bazienka.. tylko dajesz popis swojej glupoty i ignorancji!! :O

Gość lajlana29
dobra...ja widzę,że ten topic to już własnym życiem żyje...także...serio,miłych rozmów.

Gość bazienka chrzcic dzieci
bie zamierzasz a o Bozym Narodzeniu myslisz co za niekonsekwencja!:-P, uwazaj tylko zebys sie nie przezarla bo ci ten pusty mozg wybuchnie:)

Gość kuytfh
dziecku wszystko jedno czy pojdzie do komunii to fakt, za to czy dostanie prezent to juz nie;)

Gość Autorko czy nie zauwazylas
Ze śmieszna jesteś z tym swoim tematem i spasujesz czy dalej będziesz się rzucać jak wsza na grzebieniu

Gość bikbikbik
ja mam za złe moim rodzicom ,a właściwie mamie ,ze mnie ochrzciła potem zgodziła się na komunie i zmusiła do bierzmowania. Jeśli można tak powiedzieć od dziecka nie czułam jakieś więzi z Bogiem czy religią (mimo iz uczęszczałam na te wszystkie różance , roraty katechezę) żałuje ,ze nie dała mi wyboru. Gdy wyprowadzę sie z domu mam zamiera wystąpić z kościoła bo to bez sensu żeby mnie cokolwiek z nim łączyło i nie chcę żeby tak było. (wbrew pozorom mam dobry konak z rodzicami spieram sie z nimi tylko w tym temacie )

Gość
bazienka ma wyzsze podyplomowe czyt. perwersje seksulane i dwa fakultety z zakresu prostytucji podlatarniowej a jesli nawet masz tos glupia jak but i tyle, a fakultety madrosci nie dodaja a tylko normalne postrzeganie swiata, debilko. twoja elokwencja mnie poraza ;) jak juz mowilam SWIETA MAJA W DZISIEJSZYCH CZASACH WYMIAR SOCJOLOGICZNY NIE TYLKO RELIGIJNY

Gość Vivivvvviiiiii
Ale z jakiej okazji ten prezent??????

Gość
bazienka chrzcic dzieci bie zamierzasz a o Bozym Narodzeniu myslisz co za niekonsekwencja! , uwazaj tylko zebys sie nie przezarla bo ci ten pusty mozg wybuchnie przynajmniej nie bede hipokrytka jak wiekszosc ludzi tutaj ;) i kto tu mowil o tolerancji?

Gość ja jestem ateistką i już teraz
chociaż dzieci jeszcze nie mam, mam pomysł na to, co zrobię, kiedy moje dziecko zmartwi się, że nie idzie do komunii: pójdę z nim do kościoła, każę mu nauczyć się katechizmu i zaznajomię go z religią, do której chce przystąpić. Poproszę również jakiegoś księdza o odpowiedź na pytanie: czy na komunię dostaje się laptopa czy medalik z Jezusem. Jeśli to "nie podziała" to nie zamierzam naciskać i zmuszać do ateizmu: ale niech to będzie decyzja dziecka. >>nastepny topik ateistki ktora tak jak geje szukaja aprobaty spoleczenstwa ze to ONI zyja normalnie a reszta jest j**nieta Z tym się zgodzę, może poza brzydkim słowem na jot. Uważam problem za wydumany, obliczony raczej na to, żeby wywołać spór a nie żeby o cokolwiek zapytać. Czy od lat żyjący w Polsce Żydzi, Świadkowie Jehowy, protestanci czy inni tacy robią swoim dzieciom komunię? Nie, to dlaczego ateiści mają robić? Na Hanukę jego rówieśników też zabierzesz dziecko w góry? To samo z Bożym Narodzeniem: nie muszę za każdym razem wyjeżdżać do Afryki, żeby najzwyczajniej w świecie go nie obchodzić siedząc we własnym domu.

Gość a zostawcie te glupie ateistki
zobaczycie jak za 30 lat beda zapierdalac do mosku i wzywac allaha, a wtedy to nie bedzie czy sie podoba czy nie, bo beda musialy a jak nie to poderzna wam te ateistyczne gardla i co wtedy postepowe ateistki zrobicie?:-P

Gość
Vivivvvviiiiii Ale z jakiej okazji ten prezent?????? z takiej ze chce dac prezent swojemu dziecku a ze akurat w tym terminie, jej wybor

Gość lajlana29
rozumiem,że uważasz,że 'Ci wszyscy ateiści i niechrześcijanie' powinni się przyznać do ukrywanej wiary,tak? Jak mi się podoba postawić choinkę i jeść uroczystą kolację a potem dać bliskim prezenty 24 grudnia ,to to zrobię.Bo podoba mi sie nastrój chociażby.Nic to wspólnego z bogiem tym czy owym nie ma.Trudno to zrozumieć,nie?Lepiej się powymądrzać i troszkę kogoś poddusić. Nie wierzę i dlatego mogę sobie decydować co mi sie podoba ,a co nie,nie plącząc w to żadnych stworów z chmurek.yh pa

Gość
a zostawcie te glupie ateistki no ja sie ateistka nie czuje sprawdz sobie PANDEIZM w goglach ale tez nie zamierzam wybierac za moje dzieci jak beda dojrzale to same wybiora w co i w ogole czy chca wierzyc a nie nieswiadomie zapelniac szeregi pseudokatolikow

Gość A czemu powinien pojsc
Do tej komunii??? To już jest jakimś obowiązkiem Polaka?

Gość kuytfh
zobaczycie jak za 30 lat beda zapie**alac do mosku i wzywac allaha co ty pierdolisz?:D

Gość ja jestem ateistka i juz
o jakiej afryce dziewczyno mowisz?:), dla ciebie najdalszy punkt na swiecie gdzie bylas to laptop i kafeteria bo w afryce bys zginela od razu:-P

Gość A czemu powinien pojsc
Znów pa i dalej na forum :) oczywiście masz racje z ta choinka itd ale ... Śmieszne jest to ze poprostu nie chcesz dać dziecka do komunii to dlaczego o tym piszesz i dyskutujesz? Prowokacja? Nie chcesz nie robisz. Chcesz zrób . O co ci chodzi w ogóle?

bazienka ....MATOLE.... napisalam tez "niechrzescijan" kuzwa, slepa jestes?? a do "ja jestem ateistka i juz teraz"... protestanci a dokladnie ewangelicy, dla twojej wiedzy maja KONFIRMACJE w wieku 12lat (okolo), co jest odpowiednikiem komunii...

Gość bazienka a co do
pandeizmu to powiedz od kiedy jestes heretyczka:-P?

autorko i tak wlasnie potwierdzilas ze tworzysz sobie wiare w ateizm ale na zasadach ktore ci pasuje... dziecko-komunia...NIE boze nardzenie z choinka i orezentami... TAK i to jest hipokryzja

Gość ee tam nie widze problemu
czemuście sie tak przyczepiły bazienki? Poczytalam jej posty i nie kumam, co takiego strasznego napisala. Moze mi ktos konkretnie poda? Ja swoje powtórze jeszcze raz, ze jesli dziecko ma oparcie w rodzinie, jesli wie,ze jest kochane , ze rodzice postepuja z nim uczciwie i maja autorytet, a ów komputer (czy co tam sie daje) pewnie i tak predzej czy pózniej dostanie, bo rodzice uznaja, ze mu jest potrzebny do zycia - to naprawde nie musi sie przemowac innymi. Zreszta szał prezentow komunijnych i to, ze kosciól tego nie potepia bardzo obniza rangę moralna tego wydarzenia. No bo dziecko mysli prosto : przyjmie pana Boga za kase, laptopa, sukienke bezę czy za co tam jeszcze. Ono wlasnie uczy sie moralnosci - czy tak powinna wygladac?

Gość ja jestem ateistką i już teraz
Mówię o Afryce w odniesieniu do tego, co ktoś wcześniej napisał o wyjeżdżaniu do Afryki na Boże Narodzenie. I nie wierzę specjalnie w te bzdury o inwazji islamu, a nawet jeśli: to rozwiązaniem nie jest wprowadzenie dyktatu religii tutaj. Co z tego, że nie zdominuje mnie islam, jeśli dobrowolnie poddam sie dominacji chrześcijaństwa? Boimy się Arabów więc zróbmy Arabię tutaj? Jeśli się już bronimy przed tym podrzynaniem gardeł niewiernym to poprzez właśnie maksymalną laicyzację życia publicznego a nie odwrotnie.

Gość Tejdmat
Co za debilki z was... W takim razie wychowywanie w ateiźmie to rownież narzucanie ateizmu