Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi ...

pomóżcie - praca - czy sobie poradzę

Polecane posty

Gość powiedzcie mi ...

Czy osoba z natury cicha i spokojna ma szansę poradzić sobie w pracy jako przedstawiciel handlowy? Kompletnie nie mam o takiej pracy pojęcia, a to jedyne miejsce, gdzie chcą mnie w tej chwili zatrudnić. Dodatkowo nie oferują szkoleń :( A może możecie mi coś doradzić? Jakieś konkretne rady jak wejść w takie środowisko?

Gość powiedzcie mi ...
pomocy

Gość sennyizałamany
o matko :( Zależy jak bardzo jesteś cicha i spokojna. Przedstawiciel powinien być nie dość że wyszczekany to jeszcze powinien umieć kłamać jak z nut :D A byłaś na tej rozmowie kwalifikacyjnej i powiedzieli ci że się nadajesz ????

Gość powiedzcie mi ...
byłam na rozmowie, ale przyjęli mnie głównie dzięki bratu, to nie była regularna rekrutacja. tylko, że to taka sensowna firma, tam się nie kłamie - nie żadne banki, ubezpieczenia czy telewizja, bo znam i takie środowiska

Gość powiedzcie mi ...
w nieznanym środowisku jestem spokojna, wśród znajomych praktycznie dusza towarzystwa. potrzebuję czasu, żeby się otworzyć. bo mam niskie poczucie własnej wartości i czuję się niepewnie wśród nowych ludzi

Gość xerrro
ale jaka branża?

Gość powiedzcie mi ...
ogólnie mówiąc: czasopisma

Gość xerrro
cicha i spokojna nie wiem....wg mnie bedzie ciężko jesli ktos sie nie nadaje ,będzie sie męczyć trzeba mieć gadane, szybkie odpowiedzi, nawiązywać rozmowy zaczepne,ogólne, być wygadanym a nie milczkiem ale musisz spróbować,może sie wyrobisz i odkryjesz w sobie te zdolności

Gość powiedzcie mi ...
xerrro , to jest właśnie moje marzenie: poradzić sobie , otworzyć się i nauczyć sie tak pracować - wiem, że to cenne umiejętności w tych czasach i dużo jest takiej pracy - dlaczego ja otrzymałam taki temperament a inni maja łatwiej? :( a macie może jakieś rady, jak zacząć, co jest ważne na początek, czym to sie w ogóle je?

Gość xerrro
ludziom źle sie rozmawia z milczkiem,osobą która przyszła i nie nawija tylko trzeba coś mówić musisz być uśmiechnięta , to jest bardzo ważne i ty przytrzymujesz rozmowę bo ją zainicjowałaś towarzysz rozmowy nie może się nudzić i czekać aż w końcu sobie pójdziesz musisz mieć pasję w oczach, być zaangażowana i zadawać pytania otwarte , czyli takie które nie wymagają odpowiedzi tak lub nie tylko trzeba wypowiedz rozwijać przy ubijaniu finansowym zadaje sie pytania zamknięte

Gość xerrro
najlepiej ubieraj białą bluzeczkę najlepiej koszulową ...to dobrze działa na twojego rozmówcę i nie zdaje on sobie z tego sprawy nie perfumuj sie na słodko tylko zapach oceanu, wiatru, delikatny kwiatowy i uśmiech, uśmiech i jeszcze raz uśmiech

Gość powiedzcie mi ...
bardzo Ci dziękuję! :) Ja mam tak, że jak się przygotuję, nauczę to umiem ładnie opowiadać - na pewno nie jestem takim 100% milczkiem. Problem mam ze spontanicznymi rozmowami, tematami, albo pytaniami z zaskoczenia- nie umiem robić czegoś z niczego - nie umiem z jednego zdania zrobic 10, albo gadac od rzeczy na jakikolwiek temat

Gość powiedzcie mi ...
A jak się zdobywa nowych klientów przez telefon, jak ja mam im zaproponować współpracę?

Gość powiedzcie mi ...
up

Gość powiedzcie mi ...
...

Gość powiedzcie mi ...
proszę powiedzcie mi coś więcej na temat takiej pracy