Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotychczas nieskuteczna

kosmetyki do trądzikowej. BIODERMA czy LA ROCHE-POSAY. które lepsze?

Polecane posty

brak mi już cierpliwości w poszukiwaniu odpowiedniego zestawu kosmetyków. aktualnie stoję przed wyborem bioderma czy l r-p. proszę o opinie. zwłaszcza osoby, które miały do czynienia z obiema markami :)

La roche- nie polecam, zmagam sie z tradzikiem.. a raczej mam zapalenie gruczolow łojowych czego juz sie nie pozbede, stosowalam mnostwo preparatow zeby załagodzic wystepowanie wypryskow.. ale la roche- jest drogie i gowno skuteczne! Aktualnie biore 2x dziennie bratek w tabletkach, oczywiscie tonik, zele antybakteryjne 2x dziennie plus smaruje twarz punktowo zelem o nazwie METRONIDAZOL JELFA i musze przyznac ze jestem zadowolona. Jest lepiej.

dzięki za opinię :) . właśnie nie chciałabym po raz n-ty wywalać forsy w błoto - jak łatwo się domyślić. ale nasze przypadłości chyba nieco się różnią, tak przypuszczam, bo ja mam owszem strasznie tłustą skórę, ale trądzik zaskórnikowy (i dużo tego cholerstwa jest!), ale bez stanów zapalnych, więc preparaty do stosowania punktowo to raczej nie dla mnie.

Polecam Ci bratek, naprawde wygladza cere i poprawia jej stan. takze mozesz przemywac twarz zaparzona szałwia, jedna torebka i mozesz przemywac 2-3dni. Takie domowe sposoby.. a tez bywaja skuteczne. :)

to powiedz mi jeszcze , co sądzisz o wyprawach do dermatologów? rozczarowali Cie tak samo jak drogie kosmetyki? bo ja mam za sobą kilka kuracji u dermatologa - prywatnego. i niewiele to dało. nie wiem, czy z nimi też dać sobie spokój...

Gość mrowa2421
A to czytałaś?: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html?sid=39a392e223bed182b9725dbd36f8c024 Bo to są podstawy o pielęgnacji tłustej cery, które trzeba znać :) I wcale nie marka się liczy a skład tego, co na twarz nakładasz.

Gość ania1230
Wszystkie defekty skóry powinno zaczynać się leczyć od wewnątrz. A najprostsze sposoby są najlepsze. Ja wynalazłamw internecie wodę z aktywnym wodorem. Fajnie się nazywa: Potencjałka Aox. Likwiduje nadmiar wolnych rodników w organiźmie, co jest przyczyną problemów ze skórą, przede wszystkim tych wewnętrznych. Piłam dwa litry dziennie i smarowałam twarz wodą, robiłam maseczki. Dwa tygodnie i po kłopocie. A kremy to jednak chemia.

Gość i to i to
To ja bym poleciła płyn micelarny Biodermy, z serii Serii Sebium H2O (z zieloną nakrętką) https://lekosfera.pl/exp/kosmetyki-bi.htm , a La Roche koniecznie Effaclar Duo. Teraz jest jakaś nowa wersja Duo + bodajże, ale jeszcze nie zużyłam poprzedniego opakowania. I nic więcej nie będziesz potrzebować. Powodzenia! :)

Gość kotkot
do trądzikowej nie próbowałam bo mam cerę suchą ale korzystałam z tego kremu http://www.e-zikoapteka.pl/bioderma.html i efekt był super. Niestety jako studentka nie wyrabiałam cenowo i musiałam przejść na coś tańszego ale wiem na pewno że kiedyś wrócę do tego kremu.

Gość gość
Według mnie Bioderma Sebium. Świetnie oczyszcza, ale jednocześnie nie wysusza i nie podrażnia. No i kwestia ceny - można trafić na fajne dwupaki, np. w Melissie żel do mycia twarzy 2x500 ml kosztuje 55 zł.