Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anna1964

dwaj kapitanowie

Polecane posty

Od dłuższego czasu szukam starego filmu radzieckiego Dwaj kapitanowie.Był emitowany w odcinkach na pocz. lat 80-ych.Jest to opowieść o losach dwojga młodych ludzi,którzy się poznali w szkole,Katia córka polarnika,który zaginął podczas ekspedycji polarnej i Sania chłopak zakochany w Katii ,który chce zostać lotnikiem polarnym,aby odnależć zaginionego ojca Katii.W międzyczasie wybucha wojna, która rozdziela młodych.Przepiękny film oparty na fabule książki.Może ktoś pomoże.Szukałam dosłownie wszędzie i nic.

Gość nie prawnik ale wiem
Reżyserem filmu jest Władymir Wengerow. Scenariusz napisali Jewgienij Gabryłowicz i Wieniamin Kawierin. Film powstał w 1956 r. Chyba łatwiej będzie ci znaleźć w bibliotekach miejskich książkę, na podstawie której powstał ten film. Również nosi tytuł "Dwaj kapitanowie". Napisał ja Wieniamin Kawierin.

Gość Haszur
Jeśli znasz język rosyjski,to w tej wersji językowej można go znaleźć na rosyjskich stronach.Jest podzielony na kilka odcinków.Miałam link do strony na której można zobaczyć ten film on line ale padł mi dysk i straciłam wszystkie notatki.Jeśli Ci nadal zależy nawet po rosyjsku i miałabyś problem ze znalezieniem,napisz na forum,spróbuję odszukać.

Gość Wiktor1965
Pewnie temat już nieaktualny, ale gdyby ktoś jeszcze szukał to wklejam link do filmu www.rusichi-center.ru/e/3170046-dva-kapitana-6-seriy. Jest to serial 6 odcinkowy z 1976 r., bo chyba o ten chodziło Annie (nie z 1955 r.). Właśnie ten był wyświetlany pod koniec lat 70-tych lub na początku 1980 r. Pamiętam, że emitowany był w ferie zimowe, ale nie później niż w 1980 r. Mi też film bardzo się podobał i utkwił w pamięci.

Gość Wiktor1965
Do mojego linku przykleiła się kropka na końcu, więc trzeba ją ręcznie usunąć.