Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qwerty70

Krzywe zęby - górne jedynki

Polecane posty

Witam. Mam krzywe obie górne jedynki. Czy istnieje możliwość ich całkowitego wyrwania i zastąpienia implantami lub koronkami? Nie interesuje mnie noszenie aparatu. Jaki może być koszt takiego zabiegu?

Myślę, że nie ma co się pakować w koronki czy sztuczne ząbki. A jeśli ząbki są zdrowe ich wyrwanie będzie bolesne :( Są aparaty które zakłada się tylko na noc, zastanów się one nie są złe. Zgłoś się do swojego dentysty na pewno znajdzie dla ciebie jakieś rozwiązanie :)

jasne, że można zastąpić zęby koronkami, ale również uważam, że to będzie zbyt inwazyjne..najlepiej byłoby przejść się do ortodonty, który doradziłby Ci w jaki sposób te zęby wyprostować..pewnie zaproponuje Ci aparat na zęby, ale nie ma co się tym przerażać, teraz są w sprzedaży takie, których kompletnie nie widać, a po roku będziesz mieć idealne proste zęby, wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest lepsze, niż wyrywanie tych jedynek

Gość Malena29
Po pierwsze, żaden stomatolog nie podejmie się wyrwania zdrowych jedynek tylko dlatego, że są one "krzywe". Co do implantów zaś to ludzie nie zdają sobie sprawy jak to poważny zabieg, inwazyny i kosztowy ! Należy pamiętać, że nigdy najlepszy implant nie zastąpi naszego zeba czy też korony z chociażby wkładem korzeniowo koronowym na naszym zachowanym korzeniu. Proponuję wizytę u stomatologa, który zobaczy zęby i poda istniejące możliwości korekty: a) licówki, jesli jest taka możliwość. Nie widzę tych jedynek także nie obiecuję, że w Twoim przypatku będzie to możliwe. b) korony pełnoceramiczne, jak wyżej jeśli istnieje taka możliwość c) jeśli wykluczysz a i b to wizyta u ortodonty, który określi wadę zgryzu i zaproponuje leczenie ortodontyczne, aparat ruchomy czyli tzw. zdejmowany jest przeznaczony raczej dla dzieci także myślę, że to akurat odpada.

Gość MariannaRusiak
Wiesz ceny są różne.Zależy w której klinice się zdecydujesz.Ja np.polecam Ci zgłosić się do Unident Union Dental Spa we Wrocławiu a konkretnie do dr Kołosowskiego!Miałam okazję być pacjentką pana doktora i bardzo dobrze wspominam zabieg wszepienia mi górnej trójki!!