Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka3264236246

Dieta zgodna z grupą krwi - bzdura czy coś w tym jest?

Polecane posty

Gość malinka3264236246

Co sądzicie o tej diecie? Ktoś ją stosował? Proszę o wypowiedzi, ale mam nadzieje, ze nie będzie osób, które mówią, że ta dieta nie działa, a nawet jej nie stosowały.

nie wiem, czy działa, bo nie stosowałam, ale jej założenia od razu na wstępie mnie nie przekonują

Gość od siebie ....
wiesz co, ja mam grupe krwi A i zgodnie z tą dietą nie powinnam jeść mięsa. No i nie jem, bo nie lubię ale moja siostra ma tę samą grupę krwi a uwielbia mięso i je pożera. Trudno powiedzieć. Wśród moich znajmoych jest kilka osób, które trzymają się tej diety i są zadowolone. Ja staram się połączyć ogólne zasady tej diety z kuchnią wg pięciu przemian i zgodnie porami roku

a ja nie powinnam jeść pomidorów wg tej diety, ale wprost je uwielbiam i jem codziennie moja przyjaciółka weganka za to powinna jeść mięso ;)

Gość od siebie ....
co wcale nie znaczy, że ta dieta to bzdura. Jak do wszystkiego i do tego należy podchodzić z dystansem. Jak do mleka...

nie wiem czy zdura czy cos ma znaczenie ale ja jem to co lubie wg diety nie powinnam jesc mleka, serów, śledzi wieprzowiny pszenica, otręby, kukurydza, kuskus, kiełki pszenicy, mąka pszeniczna, z otrębów, pieczywo i makarony ze zbóż truskawek, itp a jem i jakos mam sie dobrze

Gość malinka3264236246
No u mnie troche się zgadza w tej diecie. Mam AB i pisze, ze mam oslabiony uklad immunologiczny czy coś i często choruje i to prawda, alergia, problemy skórne, czeste nerwy itd.. Ja spróbuje ją zrobić, co mi szkodzi. U mnie nie ma zbyt wielu "ograniczeń" jak np. chyba w grupie A, że samą zielenine się powinno jeść, więc jest ok :) U mnie tylko chyba duzo miesa nie mozna jesc.

Gość io;/.,mn
myszka83 a wiesz co to dopełniacz? żenada :O

Gość rdhjjhrrrwwws
rtr

Gość malinka3264236246
nikt o tym nie słyszał więcej? Nie stosował ?

w pewnym sensie stosuję się do jej zasad, bo pisze że nie powinnam jeść mięsa - no i jem bardzo mało bo nie lubię ;p