Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurwiona i już!

niesprawiedliwość w handlu!!!!!!

Polecane posty

Gość wkurwiona i już!

w tym miesiącu będę miała mniejszą pensję bo zabiorą mi kase za 1 i 11 listopada! w grudniu zabiora mi za 25 i 26 grudnia ! i co z tego ,ze szarpię w niedziele i w te pierdolone inwentury jak z każdej strony jestem w dupę bita!!!! czy ja kurwa wymyśliłam sobie te dni wolne!!??? , za dni wolne nie chcę mieć zabieranej kasy !!! dlaczego tylko my w handlu jesteśmy zawsze pokrzywdzone!!! TO NIESPRAWIEDLIWE!!!!!

Gość gupia stara baba...
a jaka masz umowe? wg stawki godzinowej?

Gość wkurwiona i już!
umowę mam niby na stałą pensje , ale:) rozliczana jestem godzinowo. ......., ale mi nie o to chodzi jaką mam umowę , mi chodzi o to by było sprawiedliwie! To mnie wkurwia!!!!

Gość wkurwiona i już!
Perwersja Tak, lepiej być zmuszaną do pracy w Boże Narodzenie, Wielkanoc, Nowy Rok no właśnie o to chodzi ,że by nie być zmuszana -bo w te dni nie pracowac , ale nie mieć za nie odliczane od pensji. W biurach takiego czegos nie ma więc dlaczego w handlu pracownicy sa poszkodowani?!

Dostajesz pieniądze za te godziny, kiedy pracowałaś. Nikt Ci za darmo nie da. Nie wiem jak są rozliczani pracownicy biurowi, ale chyba w większości firm podpisuje się listę o której się przyszło do pracy i o której się z niej wychodzi :o

Gość łowca skór
jesli masz stala kwotę na umowie ( wynagrodzenie MIESIĘCZNE, a nie na godzinę) to ktos cie tu w balona robi...

Gość alliska
no skoro się na to zgadzasz to nikt Ci nie pomoże, to nie jest legalne, zmień pracę albo nie marudź

Gość wkurwiona i już!
dodam, ze jestem rekinem biznesu :classic_cool: PS: jestem kasjerka w biedronce

Gość wkurwiona i już!
Pracownicy w biurze mają umowy na stałą pensję za m-c i czy święta czy nie dostaja tyle samo + w grudniu kase na święta. W zeszłym roku -myslałam ,że się zaryczę na śmierć - w grudniu szarpałam wszystkie soboty i niedziele -czekałam na tą wypłatę jak głupia bo myślałam ,że dostanę super kase + na święta a tu kicha !

Gość buritto
Nie ma sie co wsciekac tylko zostac pracodawca:) Sprawiedliwosc moze jest w niebie

Gość POlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jesli mozna spytac to ile zarabiasz????

Gość no chyba kpisz sobie
ale czego ty chcesz, nie pracujesz w te dni i nie masz za nie zapłacone, a chcesz, zeby było i to ma być według ciebie sprawiedliwe? Czy ma być nakaz pracy w te dni?

Gość wkurwiona i już!
alliska no skoro się na to zgadzasz to nikt Ci nie pomoże, to nie jest legalne, zmień pracę albo nie marudź bardzo "mondre" spostrzeżenie:O

Dawno nie pracowałam na umowę o pracę, ale kiedyś u mnie było tak, że kwota na umowie dotyczy przepracowania 160 godzin. Jest ona dzielona przez 160 i następnie mnożona przez liczbę przepracowanych godzin w danym miesiącu. Czy nie tak? Przynajmniej ja tak miałam, fakt, że jakieś 5 lat temu jak jeszcze ludzie byli zmuszani do przychodzenia do pracy w Boże Narodzenie i Wielkanoc :o Jeśli godzin przepracowanych było więcej niż 160 to pensja była te kilka złotych wyższa, jak mniej to kilka złotych niższa.

Gość alliska
ale w biurze i w sklepie obowiązują dokładnie te same zasady, jesli masz umowę na stałą pensję nikt nie może Ci niczego odliczać ze względu na ustawowo wolne świeta, które są płatna przy umowie o pracę, więc po prostu robia Cie w hu...a i tyle

Gość wkurwiona i już!
no chyba kpisz sobie ale czego ty chcesz, nie pracujesz w te dni i nie masz za nie zapłacone, a chcesz, zeby było i to ma być według ciebie sprawiedliwe? - to dlaczego ci w biurach mają zapłacone!!!! a raczej nie odejmuje sie im z pensji za te dni????!!!!!!! nie rozumiecie o co mi chodzi!?

Gość wkurwiona i już!
alliska no właśnie , zależy jaką się ma umowę:O a zapierdalają przecież wszyscy równo!

A nie przyszło Ci do głowy, że Ci w biurach nie dostają pieniędzy za nadgodziny? Jak jest coś do zrobienia to siedzą do późna, żeby zrobić co trzeba, ale pensję i tak dostają stałą...

Gość alliska
no to jaką masz umowę w końcu, bo nic nie rozumiem

Gość wkurwiona i już!
Perwersja , pracowałam kiedyś w biurze wieć wiem jak to jest i za nadgodziny tam płacą.:)

Gość gupia stara baba...
jesli masz umowe rozliczana wg stawki godzinowej to tak masz. Tak podpialas i tak masz. W biurze tez czasami tak jest.

Gość wkurwiona i już!
umowe na stałą pensje , ale co z tego - chcesz pracować to nie marudż! a jak sie nie podoba to won. ciężko teraz z pracą więc nie będę wojować z pracodawcą , ale mi chodzi ogólnie o sprawiedliwość.

Jeżeli w jakimś biurze płacą za nadgodziny to prawdopodobnie pensja jest też mniejsza, jeśli są dodatkowe dni wolne w miesiącu.

Możesz zgłosić projekt jakiś tam społeczny czy coś zmian w prawie pracy zamiast marudzić bez sensu.

Gość wkurwiona i już!
powtórzę jeszcze raz: no właśnie , zależy jaką się ma umowę a zapie**alają przecież wszyscy równo! skoro te dni zostały ustanowione przez Państwo wolnymi nie powinno się za nie odliczać od pensji nikomu nie zależnie na jakiej jest umowie !

Gość no tak, ale praca w biurze
sluchaj ja ostatnio stracilam wlasnie w biurze prace 3x.Za 4ym odeszalm sama, nie zatrzymywana, bo juz nie mialam sily zebrac, chociaz praca byla, ale przelozona stara baba musiala pokazac focha (kolejna). Chcialabys tak?

Gość wkurwiona i już!
Perwersja Możesz zgłosić projekt jakiś tam społeczny czy coś zmian w prawie pracy zamiast marudzić bez sensu. ---tylko , właśnie czekam na takie osoby , którym też się to nie podoba bo jak na razie to tu są wszyscy jakby zadowoleni z tego stanu rzeczy:(