Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ivi@

Rozbity termotetr...help

Polecane posty

Gość Ivi@

Wczoraj rozbiłam termometr rtęciowy. Mąż wszystko ostrożnie pozbierał. Tzn te kuleczki rtęci. Następnie odkurzył tą część podłogi. Otworzył okno w tym pokoju a tam gdzie rozbił się termometr rozsypał sirkę na ziemi. Moje pytanie: czy ten odkurzacz mam wyrzucić???? Czy mogę nim spokojnie odkurzać??

Gość ja proponuje zmienić mieszkani
e. Po co chcesz wyrzucać odkurzacz? Rtęć jest trująca ale w dużej ilości i przy bezpośrednim kontakcie. Posprzątaj dobrze, żeby dziecko nie zjadło takiej kuleczki i tyle. Nie rób paniki jakbyś wylała w domu beczkę odpadów radioaktywnych.

Gość kjhkj
mozesz nim odkurzac, tylko oproznij dobrze, masz worki papierowe? wywal, z materialu? upierz..

Gość Ivi@
Mam papierowe worki. Normalnie nie jestem panikarą ale wiecie jeśli chodzi o takie coś to wymiękam. Mówicie, że mogę nim odkurzać?

Gość ja proponuje zmienić mieszkani
raczej jesteś panikara. To tylko termometr! "Normanie nie jestem panikarką, ale jeśli chodzi o takie coś to wymiękam" Chyba nie miałaś w życiu na prawdę stresujących przeżyć i sytuacji skoro "wymiękasz" przy zbitym termometrze. Weź się w garść!

Gość Ivi@
Wiem, że to tylko termometr ale z trującą rtęcią. A ja mam dwoje dzieci w tym jedno ma miesiąc i boje się poprostu, zeby się nie zatruły.

Gość rtęciowa panna
Hehe, a ile trującej rtęci Ty i Twoja rodzina w szczepionkach przyjęliście ??? Taki termometr to pikuś - jak wszystko wyzbierane, to nic się nie stanie.

dlatego wycofali te termometry z obiegu elektronicznuy w rossmanie kosztuje 9,99 nie lapiej kupic i nie swirowac.

Gość Ivi@
Mądry Polak po szkodzie.... Teraz to i ja wiem i taki kupie.

pamietam ze jakis czas temu wycofali je z aptek.Spokojnie zmien worek i bedzie dobrze:)nie martw sie na zapas:)

Gość suche gacie na dnie morza
do ja proponuje zmienic mieszkanie - podejrzewam, ze tylko tutaj jestes taka madra, a jakby Ci pekl termometr i mialabys chodzace dziecko to bys srala po katach :P Do autorki- mi kiedys niechcacy termometr wpadl do czajnika ;/ akurat chwile wczesniej gotowalam wode, wiec i termometr zaraz pekl ;/ ja wymienilam czajnik na nowy, bo akurat bylam w ciazy, poza tym osobiscie boje sie rteci, z reszta jak ludzie pisza- wycofali takie termometry, a to oznacza, ze nie sa zdrowe i nie treba tego porownywac ze szczepionkami, bo widocznie znacie to tylkoz definicji!!! odkurzacza mozesz uzywac, ale ja bym wyrzucila ten worek, nigdy nic nie wiadomo :)

Zadzwoń na 998 to uzyskasz wszystkie informacje Nie bój się

Gość sweetdreams255555555
bezczelny hahahaha dobre :D:D:D