Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rzata małgo

moja drukarka nie drukuje na czarno nawet gdy

Polecane posty

nie ma kolorowego tuszu. nie do wiary :O i nie wiem co teraz zrobić czy to kurfa normalne ?? moze da sie do jakos zmienic ??

Gość salominko
moze cos zmienilas w ustawieniach lub tekst jest zaznaczony na jaki kolor ma drukować jak to nie drukuje na czarno jak nie ma kolorowego to na jaki drukuje?? czy kartka jest pusta??

po prostu drukarka nie chce nawet ruszyc z drukowaniem, bo nie ma niebieskiego :O i koniec, nie idzie :O w ustawieniach mam, by drukowalo tylko na czarny, ale jakims cudem stracila sie resztka niebieskiego i teraz ni hooya, nie chce mi zwyklego tekstu wydrukowac...

często stosdowane przez producentów metoda że drukuje gdy masz wszystkie tusze. Niektóre drukarki mają tak że np czarny robią mieszając kolory. Nawet nie drukując często przy włączeniu drukarka robi czyszczenie dysz i sporo tuszu idzie na to. Jaki masz model i firmy drukarkę?

z poziomu sterownika nic nie zrobisz. Chyba że wyłączysz zczytywanie ile kartek wydrukował zasobnik ale to nie we wszystkich drukarkach da się zrobić.

czyszczenie :O no absurd. mam epsona sx100 czy tam 105... Chyba że wyłączysz zczytywanie ile kartek wydrukował zasobnik że co:classic_cool:?

Gość Elita wśród elyt
zawsze jest możliwość. Małgosiu albo się to w opcjach wyłącza, albo się tusz wyjmuje :)

nic nie wyjmuj bo nie będzie drukować. Epson ma właśnie zliczanie kartek nie ważne czy masz jedną linijkę wydrukowaną czy całą kartkę zadrukowaną to liczy jako jedną kartkę osiągasz limit i pokazuje żę tusz się skończył chociaż w środku jest jeszcze tusz. W Epsonie nie da się zablokować licznika jedynie można go skasować i on nowa zlicza. Tylko jeden problem trzeba mieć takie małe urządzenie do kasowania.

a może zamiast kombinować idź i kup kolorowy zasobnik tylko nie orginał np Activjet

oczywiscie kupie activejet, problem w tym ze niedziela, sklep nieczynny a ja chcialam cos wydrukowac :( ale jak to tak... to mam wyrzucac byc moze pelny tusz ?? co za idiotyzm

właśnie przez ten chip on zlicza kartki przecież producent drukarki na tuszu zarabia;) lepszym wyborem jest kupno drukarki Canona tusze tanie i z poziomu sterownika blokuje się odczyt poziomu tuszu w efekcie masz drukowanie aż do końca ( pojemniki przezroczyste więc widać) a same tusze tanie bo bez chipów. Sam mam Canona IP 3500 wcześniej miałem Epson C43UX masakra nigdy więcej drukarek tej firmy!

a tego nie chce straszyć ale kiedyś w Epsonie C43 był licznik w drukarce po iluś tam tysiącach kartek blokowała się drukarka trzeba było pampersa umyć z tuszy wysuszyć i skasować licznik więc może teraz to samo jest;)

gdzie byłeś jak kupowałam ten szajs ?? 😠 a w sklepie, oczywiscie - nie bedzie pani miala problemow z ta drukarka, absolutnie nie :classic_cool:

na plus Epsona to można napisać że jest bardzo wytrzymały o dziwo C43 było trwalsze od HP 940!

pani nie kłamała nie będzie problemów stosując orginalne zasobniki Epsona;)

zabawnym faktem jest iz komplet takich tuszów jest wart prawie tyle co sama drukarka :D:D:D ... :O cwaniactwo

bo teraz celowo się sprzedaje tanio drukarkę bez zysku a zarabia się na zasobnikach które musisz kupić. Nie narzekaj trzeba było kupić HP jak kiedyś miałem drukarkę tej firmy kolorowy 250zł czarny 150zł

jak dużo drukujesz bez koloru i nie chcesz męczyć się z tuszami to kup używaną laserówkę. Jeden bęben starczy na bardzo długo.

no wlasnie nie drukuje duzo.. a ciagle jakis tusz sie konczy i drukarka staje sie bezuzyteczna :O i jak akurat potrzebuje, to ni hooya...

drukujesz mało dysze zasychają uruchamiasz drukarkę to ona się przełącza w tryb czyszczenia dysz i tusz ubywa. Same zasobniki w sobie zawierają mało tuszu. Atramentówki pozornie są tanie ale tusze to już kupę kasy kosztują. Długo masz tą drukarkę?

następnym razem jak będziesz coś kupować wejdź na obojętnie jakie forum komputerowe i zapytaj się co kupić na pewno pomogą.

tą co masz możesz sprzedać np na allegro lub dać ogłoszenie w necie i kupić co innego.