Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fefrrrrr

POROD W UK

Polecane posty

Gość fefrrrrr

witam czy moze ktos wie ile sie dostaje w Szkocji za urodzenie dziecka?czy sa jakies dodatki tak jak u nas no rodzinne??

Gość fefrrrrr
upppppppppppppppppppppppppppppp

Gość fefrrrrr
aha! i czy na czarnoskóre dziecko dostaje się tyle samo, co za białe?

Gość fefrrrrr
ja sie pytam powaznie bo to dla mnie wazne...podszywa dziekuje

Gość lojloj
child benefit przysluguje jeszcze..kazdemu, jezeli masz niskie dochody to wowczas naleza sie wam dodatkowe zasilki, typu sure start maternity grant ( zdaje sie 500f) jednorazowo, working tax credit, child tax credit, wszystko zalezy od dochodow..ja po tej durnej ustawie nie bede sie kwalifikowac do niczego..ehh..

Gość kijevna
poczytaj sobie o dostępnych dodatkach w linku od Angel (dział zasiłki i zapomogi)- ja tyko uzupełnię info - SSMG od kwietnia przyszłego roku będzie można dostac już tylko na pierwsze dziecko, a Health in Pregnancy Grant bedzie do końca tego roku dla kobiet, które ukończyły 25 tydzień ciąży. Potem chyba w ogóle z nim koniec... CHB jeszcze dostaje każde dziecko, a reszta zależy od zarobków.

...i wydaje Ci sie ze Szkocja potrzzebuje twego dziecka jakby nie mieli swoich wlasnych Szkotow.....i juz pierwsze pytanie ile sie dostaje... a nie jak znalexc prace w Szkocji i nie naciagac ich na pieniadzze i nie osmieszac kraju ..... ....zenada ....

Gość lojloj
ona sie nie pytala czy szkocja potrzebuje jej dziecka:d no chyba ze cos przeoczylam;)

Gość kijevna
nie pisała też, że nie pracuje... gdyby Pan był zorientowany nieco w sytuacji to by wiedział, że bez pracy praktycznie niemal nic nie przysługuje...