Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale sie wrobilam

150zL czy za tyle przezyje 2osoby

Polecane posty

Gość daradaaan
tak tak, zołądki w sosie, super sprawa! także widzisz, dacie radę:) niektórzy mają tak co m-c:)

Gość babcia dobrra rada
A ja mam pomysł na makaron:D przysmażam kawałek jakiejś wędliny np 2-3 plasterki jakiejs szynki czy kawałeczek kiełbasy śląskiej około 5 cm do tego 1 cebulka ( mała ) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka masła troche wody (można czosek, zioła różne dodać) i masz soso gotowy do tego makaron i troche sera żółtego tartego. Co do rosołu to zawsze na pomidorowa go można przerobić :) co do zup to jeszcze cebulowa polecam potrzebne 1 marcew, 1 pietrucha, 5 dużych cebul .cebule w piórka przysmażasz na rumiano z łyżką mąki i do gara zalewasz wodą dajesz 3 kostki rosołowe i ziele angielskie do tego wkładasz jeszcze marchew i pietruche wszystko około30 minut sie gotuje możesz zrobic wersje z ziemniakami ( w tedy dajesz razem z włoszczyzną) lub z grzankami całość mozna doprawić smietaną i posypac serem żółtym ja dla smaku daje jeszcze łyżke curry lub kurkumy ale nie jest to wymagane i jeszcze pieprz czarny mielony

Gość ale sie wrobilam
do handlu ja sie nie nadaje latwiej mi kupic niz sprzedac;) tak mysle ze jak kupie 3 kurczaki (ok8zl szt)to bede miala na 2xudka pieczone 4xkotlety z piersi 2xkorpusy na 2zupy 4xskrzydla na jeden obiad wiec mam 7 drugich dan i na tydzien zupe. do tego kupie 2kg lopatki teraz w leclercu jest po 9zl 1.5kilograma zmiele zrobie pulpety spagetii mielone

Gość ale sie wrobilam
a z 0.5 kg zrobie gulasz wiec przynajmniej na nastepne 6 obiadow.1kg zoladkow i kg watrobki i zrobie w sosieiKupie 20kg zimniakow jakies warzywa mrozone olej maslo.z dwa opakowania paluszkow mrozonych i tyle powinno mi wystarczyc na obiady na te 3 tyg.nie powinnam przekroczyc 90 zl

Gość ale sie wrobilam
zapomnialam o zupie cebulowej dzieki serdeczne Kafe cos szwankuje

Gość daradaaam
no wiec uśmiech na twarz i będzie to niedługo tylko wspomnieniem:) a takie smaka mi narobiłaś żołądkami, ze hej! chyba sobie kupię:)

Gość ale sie wrobilam
wiec mi zostanie ok 60zl na sniadania i kolacje ale z tym juz sobie powinnam poradzic.I tak uzbierala sie lista dan na 3 tyg za niewiele a wmiare normalne jedzenie

Gość ale sie wrobilam
tak masz racje zoladki sa dobre.w dobie kryzysu pamieta sie o tak dobrych i starych przepisach>Bal chcacego nic trudnego!!dzieki serdeczne dziewczyny

Gość kura bura
Ja pamiętam jak moja mama kiedyś nam robiła kotlety z mortadeli panierowane jak schabowe i jeszcze taki 2 dniowy chleb też moczyła w jajku z przyprawami, panierce i na patelnię. Wypróbuj pycha!

Gość sdgtyrtuio
wszystko co gotujesz gotuj na 2 dni pierogi ruskie makaron z sosie pomidorowyn np z pieczarkami ziemniaki z jajkiem sadzonym ziemniaki z sosem musztardowym kopytka z cebulka ryz z warzywami ryz w sosie pomidowrowyn pierogi z kapusta zupa pomidorowa nalesniki z dzemem.kapusta.ser ryba chyba tania i kurczaki wydaj 50 na sniadania na kolacje 50 i na obiady 50 lub pol na pol. tylko takie zarcie jest momotonne i 3 tygodnie moze sie znudzic

Gość daradaaam
mortadela w panierze to a dziecka było moje ulubione danie, nie dlatego bynajmniej, ze nie było nas stać, ale dlatego, ze po prostu mi smakowało:) a możesz podać przepis na żołądki w sosie chrzanowym?

Gość martucha898998
na jeden tydzien kurczak caly ,ziemniaki,maka,cebula,makaron,kapusta,marchew 1 dzien: udka z kurczaka i ziemniaki, surówka z marchwi cebuli i kapusty 2 dzien : kotlety z piersi ,ziemniaki surowka ta wyzej :D 3 dzien rosol 4 dzien pomidorowa 5 dzien kopytka 6 dzien placki ziemniaczane 7 dzien np jakas zupka i frytki

Gość kolorowy lisc
W Biedronce jest tani pyszny makaron który kosztuje za 1 kg niecałe 2 zł. Zawsze go kupuje i nawet nie dlatego ze jest tani tylko dlatego ze mi po prostu smakuje smakuje.

Gość ale sie wrobilam
ja tak robie zoladki czyszcze kroje na mniejsze czesci do gara zalewam woda lisc laurowy,ziele angielskie i gotuje az beda miekkie.w tym czasie woda ci juz troche wygotuje.Mozesz zaciadnac maka lub zasmazka aby ci zgestnialo(ja zawsze robie maka +lyzka ziamniaczanej+zimna woda)Przegotuj potem z ta maka zeby pozbyc sie smaczku maki i doprawiaj sol,pieprz i jakie jeszcze przyprawy uzywasz, ale nie przesadzaj z przyprawami bo calego smaku daje chrzan.Na koniec dodajesz wg uznania chrzan i troche smietany.Z kg to bedzie min 3 obiady dla dwojki

Gość ale sie wrobilam
tak tylko mozna kurczaka przeplatac z pierogami,miesem mielonym itp i w ten sposob nie jesz caly tydzien tylko kury

Gość daradaaam
pyszota! dziś kupię i zrobię na jutro:)