Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkmnfgnfgn

czy moga mnie zwolnic?

Polecane posty

Gość kkkmnfgnfgn

Pracuję od roku jako pracownik tymczasowy. Umowe mam przedluzana co miesiac. Jestem w 4 miesiacu ciazy, nikt w pracy o tym nie wie jeszcze. Czy jak pojde na l4 to moga mi nie przedłużyć dalej umowy?

Gość alliska
niestety mogą, taka umowa nie chroni przed zwolnieniem

Gość nbmvc
zachowanie twoje jest nie uczciwe w stosunku do prezesa trzeba natychmiast zawiadomic kogo trzeba ze zaszlas w ciąże bo to prowadzi ze stanowisko na ktorym pracujesz bedzie nie obsadzone a to naraża na straty zakład w którym pracujesz dlaczego tak się zachowujesz?

nie mogą ciebie zwolnić przed porodem tylko ze powinnaś już z dobre 2 miesiące temu powiedzieć o ciąży bo teraz może ciebie zwolnić gdyż nie wie o tym że jesteś w ciąży

Gość do nbmvc
to jest zachowanie wiekszosci kobiet w ciazy ;/ najpierw narzekaja jak ciezko o prace, a jak popracuja pare miesiecy zaciazaja ;/

Gość liskaaa
ale ona nie manormalnej umowy wiec nie jest chroniona

Gość senna***
pracujesz od roku i co miesiac masz umowe przedłuzaną?:IOkobieto po 3 umowie powinnaś miec na stałe :O Przed koncem umowy idz na zwolnienie lekarskie to masz prawo do macierzynskiego i potem ewentualnie wychowawcze :)

Gość kkkmnfgnfgn
Moge pracowac na takiej umowie przez 18 miesiecy, wtedy dopiero maja mi dac umowe na stale... Jak powiem ze jestem w ciazy to zwolnia mnie od razu a poki co moge jeszcze pracowac. Chcialam tylko dowiedziec sie czy maja prawo mnie zwolnic jak pozniej pojde na l4