Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość houpok;

jak oduczyc 4 miesieczne niemowle noszenia na rekach?????

Polecane posty

Gość houpok;

czy znacie jakies udane sposobz bz oduczyc niemowle noszenia na rekach.Niestety moja mama przyzwyczaila go do noszenia na rekach.Babcia wyjechala a ja yostalam z tym sama.Synek normalnie wymusya placzem wrecz histeria by go wziasc na rece.Gdy odkladam go do lezaczka wpada w histerie gdy go biore na rece nagle zaczyna sie cieszyc i piszcec.Jest to meczace nie jestem w stanie nic zrobic spokojnie obiadu czy posprzatac,Czy jest jakis sposob by to zmienic?????

Gość houpok;
czy ktoras z mam miala badz ma podobny problem

sposób jest jeden - nie nosic. jak dziecko w leżaczku zaczyna płakać,to najpierw podchodzic, gadac, dotykac, głaskac, aż sie uspokoi, ale nie brac na ręce. po jakimś czasie jak sie oswoi z sytuacją tylko podchodzić i gadac, a docelowo bedzie tak ze jak on sobie zaplacze w leżaczku to bedzie wystarczyło że bedziesz w zasiegu wzroku i pogadasz. ale to docelowo, pierwszy etap bedzie najtrudniejszy...

Gość o.o.o...
hEJ!!!Tak ja mam ten sam problem, moja cora ma 7 miesiecy i do tej pory chce byc non stop noszona i najgorsze jest to ze tez ja tak usypiam!!!NO, ale ona strasznie duzo płakała od początku wiec nosilsmy ja cały czas prawie na rekach i tak zostało:(i nie mam pojecia jak ja oduczyc!

Gość houpok;
do o.o.o. ... to witaj w klubie...poprostu masakra

Gość houpok;
do ooo ...jesli chodzi o usypianie to tak samo jak ty jestem juz bezsilna:(.Najgorsze jest to ze jak go odloze do lezaczka lub lozeczka to sie drze w nieboglosy jak biore na rece odrazu spokoj i sie cieszy....

mój 2 miesięczny bobas jeszcze wymuszać nie umie ale juz teraz staram sie zapobiegać- jak zostaje z nim babcia prosze zeby na rece brała tylko w wyjątkowych przypadkach - choć zauważyłam ze jego noszenie nie uspokaja- płacze tylko gdy jest głodny albo ma kolke i wtedy pomaga albo danie cyca;) albo masaż brzuszka.CZasem ponosze go bo lubie jak tak słodko rozgląda sie po świecie... natomiast uwielbia bujanie w wózeczku co też dobre nie jest;/

Gość o.o.o...
No ja mam tak samo na rekach mi zasnie niby wszystko ok odłoze a ona oczy jak 5zł i koniec spania. W dzien jeszcze jest ok, ale nocki to sa najgorsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja to czasem przechodze 4 godz przez noc!!!!!!!!!!

Gość mloda9mama
Tez mialam ten problem. Jak wrocilam z corka ze szpitala w domu juz czekala mama z tesciowa. Najpierw jedna miala urlop potem druga. Caly dzien dziecko bylo noszone, przytulane... A jak babcie szly do domu zaczynal sie koszmar. Spala tylko na rekach i w dodatku trzeba bylo z na chodzic a nie stac w miejscu! i tak cale nocki na zmiane z mezem, ktory wstawal o 5 rano do pracy. Trwalo to miesiac. Potem podjelismy walke. Kupilismy taki lezaczek-bujaczek. Zero rak, jak byl placz to do lezaczka, jak nie posowalo to do lozeczka i tak czasem ze 2-3 godz schodzilo ale w koncu wybierala lezaczek, jak usypiala to kladlsimy ja do lozeczka. Jak nic nie pomagalo to zostawialam ja zeby sie wyplakala. Trzy dni i sie nauczyla. Dobry sposob to tez uspokajanie na rekach i jak jest dziecko spokojne to do lozeczka, jak znowu placze to od razu nie reagowac, przyjsc po chwili i uspokajac i do lozeczka... Wiem ze troche to straszne, moja mama jak patrzyla na to to razem z mala plakala, ale nie pozwolilam sie wtracac. W wieku 2,5 mies moje dziecko przesypialo prawie cala noc, w dzien potrafila zabawic sie juz nawet na godzine a nawet wiecej sama w lozeczku, ja tylko co chwile zagladalam czy wszystko ok. Najwazniejsza jest cierpliwosc, skrupulatnosc. Badz twarda to sie uda.

Gość houpok;
do oooo ... niestety jesli chodzi o nocki tak samo jak ty dzis tez spalam 4 godz

Gość GośćSzczęśliwa Mama
WITAM. Mam 4 miesięczną córeczkę ,jeszcze tydzień temu usypiałam ją na noc na rękach plecy bolały o rękach nie wspomne :-) Znalazłam dobry sposób który do dziś się sprawdza i jestem szczęśliwa nic mnie nie boli :-) 0 19:00 Zaczynamy kąpiel Którą mała uwielbia po wyjęciu z wanienki płacze marudzi bo dopada ją głód nie uspokajam jej smokiem i nie mówię nic do niej bo to i tak nic nie da,kładę małą na swoją poduszkę włączam 4 fun.tv nie za głośno córcia się wycisza kiedy słyszy muzykę dostaję mleko i przy jedzeniu zasypia jak aniołek :-) Spróbujcie tego sposobu :-) Pozdrawiam.

Gość gość
Az mnie ciarki przeszly jak przeczytalam o tym wyplakiwaniu przez 2-3h dwumiesieczniaka. Mlode mamusie, jasne. Tak to jest wlasnie z mlodymi mamusiami z wpadki czesto. Chca miec swiety spokoj a bachor niech wyje. Psa sie nie powinno tak traktowac. A do tych, co nie chca przyzwyczajac do noszenia mam bardzo zla wiadomosc. Dziecko juz jest przyzwyczajone!!! Przez 9 miesiecy je nosilyscie wiec dziecko mocno sie do tego przyzwyczailo.

Gość gość
Gość 11:10 zgadzam się !!!

Gość gość
tez sie zgadzam z 11.10 takie maluszki a one juz tersure rozpoczely, bo dziecko pragnie byc przy matce, no taka natura jest nasza, ssakow, dziecko czuje sie wtedy bezpieczne po drugie przez 9m bylo w brzuchu no i b.brakuje mu tego. ehh szkoda dzieci.

Gość kak
Jestem mamą 4 m-cznego bobasa, który uwielbia być noszony, bo jest to w jego naturze.....przez 9 m-cy był noszony i kołysany. Też noszę, najczęściej w chuście, kładę na matę, wkładam do bujaczka, kołyszę na poduszce, ale nigdy nie pozwoliłabym, aby bobas płakał 2 h, to doprowadza do wzrostu ciśnienia i zapadającego ciemiączka....horror

Gość mama krzykacza hehe
jestem mama 2ki dzieci...cora ma juz 6lat, syn 7 mcy...i jedno i drugie wisialo na mnie...mlody wisi wciaz:) ale wiem, ze z tego wyrosnie bo cora byla "gorszym"przypadkiem i jednak wyrosla:) decydujac sie na druga ciaze liczylam tylko na to zeby "nie bylo bardziej absorbujace niz corka" hehe i sie sprawdzilo....syn lubi bujaki, zabawki, maty, ale gdy zeby ida i jest nie w humorze to wisi na mnie caly dzien(normalnie pol dnia;) ) i....jestem wykonczona, ale wiedzialam, ze tak bedzie....on mnie kocha i chce byc z mama, a ja go kocham najbardziej na swiecie, wiec jest ze mna:) i do glowy by mi nie przyszlo dac mu wyc w lozeczku 2h:( czasem na mnie buczy, jak mnie widzi, a sam siedzi w bojaku, ale gdy placze tak zalosnie to wole go przytulac niz miec umyta podloge....i majac tak wymagajace dzieci mam w miare posprzatane, ugotowane, starsza corka mnie ma- kombinuje tzn czytam jej bajke na dobranoc z mlodym na rekach;)albo gram w gry:) fakt nie czytam ksiazek, nie siedze pol dnia na necie, nie latam po sklepach i na kawke do kumpeli- i mnie to nie boli...siedze za to na mojej "pieknej" pupie od 22 do 24 i robie co chce:) a gdy ma noc nieprzespana, to spie gdy on spi, a cora w przedszkolu....nie jestem matka polka, ale zalosnego placzu wlasnego dziecka, bez reakcji z mojej strony bym nie zniosla...maz mi pomaga jak moze:) zycze duzo cierpliwosci i przewartosciowania niektorych rzeczy:)

Gość gość
Nierozumiem czemu oduczac. Ysypianie czy raczej spanie na rękach jest niewskazane ale po co dziecko jak wg was ma leżeć w łóżeczku zajmować się samo sobą przesypiac całe noce... Poczekajcie aż będzie miało 2 lata i koszmary i będzie krzyczeć mamo ratuj i powiedzcie mi mamą śpi a ty lez w łóżku.... Budowanie więzi przez bliskość jest bardzo ważne dla rozwoju emocjonalnego.

Gość gość
Usypiac we wozku. Kolo 1roku przejdzie im . beda zasypiac same. Mnie wozek uratowal od dzwigania

Gość gość
Matki które mają czas i nic ponadto do roboty mogą sobie pozwolić na noszenie dziecka cały czas. Niestety ja mam starszą córkę i męża pracującego od godziny 5 rano do 22 . Moje dziecko nawet nie chce spać w wózku i nie mam zamiaru mieć wyrzutów sumienia, że chce oduczyć 5 miesięczne niemowlę (ważące 10 kilo) noszenia na rękach.