Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaramyszka9182764

czy to moze by ciąza?

Polecane posty

Gość szaramyszka9182764

mam nadzieje ze ktos odpowie normalnie, a nie jaja bedzie sie ze mnie robił. otóz kochalam sie z chlopakiem bez prezerwatywy, biore tabletki. Dostałam normalnie okres ale 8 dnia nie wzielam tabletki :/ zapomnialam, wzielam 2 dni poxniej 2 naraz.. dzis mam ostatnia w opakowaniu i strasznie mnie piersi bola :/ nie bolały mnie przez pół roku.. ! co jest grane!?

Gość szaramyszka9182764
podnosze ! :)

Gość lubię swoją pracę
"wzielam 2 dni poxniej 2 naraz." :D:D:D będą bliźniaki!!!

Przeczytaj ulotkę- nie bierze się 2 tylko pomija zapomnianą i stosuje się dodatkowe zabezpieczenie do następnego okresu. I to nie ciąża. Żeby facet musiał ci takie rzeczy tłumaczyć...

Szaramyszko myślę, że nie musisz się obawiać ciąży. Zapomnienie tabletki w drugim tygodniu nie jest niebezpieczne. Skuteczność jest zachowana. Byłby problem jakbyś nie wzięła tab z pierwszego tyg albo więcej niż jedną. Piersi mogą Cie boleć z wielu powodów. Jednym z nich jest stres. Napewno w trzecim albo w czwartym dniu przerwy dostaniesz okres.

Gość szaramyszka9182764
pominelam zapomniana.. wzielam tylko z srody i czwartku..

Gość feewrwerwr
no jak własnie w 2 tyg moze byc to ciaza bo jzu ma owulacje babka. oczywiscie ze niestety mozesz byc w ciazy. nic sie nie dzieje jak pomijasz w 3 tyg. a w 2 masz owulacje i wtedy nie wziełas. wiec moz ebyc.

No to źle, że pominęłaś zapomnianą. Następnym razem ustaw sobie alarm w komórce.

piersi bolą bo wzięłaś 2 na raz... po drugie widoczne objawy ciąży nie nastąpią zaraz po zapłodnieniu tylko po upływie kilki-kilkunastu dni więc te objawy raczej nie są spowodowane ciążą tylko tym że nie potrafisz stosować antykoncepcji w postaci tabletek

feewrwerwr podczas brania tabletek nie ma owulacji :D

Gość feewrwerwr
oczywiscie ze jest owulacja. przeciez tabsy zabezpieczaja cie tylko w taki sosob z ejajeczko nie zagdziezdza sie.

Gość feewrwerwr
tzn w tym 1 dniu co nie wzieła.

Gość szaramyszka9182764
mialam okres i przerwe 7 dniowa, 8 dnia mialam wziac ale zapomnialam... przypomniało mi sie 2 dni poźniej to był juz 10 dzien.. wzielam 2 tabletki ze srody i ze czwartku. Z wtorku juz zostawiłam. Dziś biore ostatnia tabletke z opakowania.. i znowu przerwa.. teraz juz wqiem ze we wtorek mam wziac z nowego opakowania.

Gość feewrwerwr
a jednak panny zachodza w ciaze jak 1 tabsy zapomiały. co wiecej czasem zachodza nawet jak tabsy biora. wiec wiesz.

szaramyszka9182764 źle Cię zrozumiałam. Myślałam, że zapomniałaś pigułki w środku opakowania. Według mnie powinnaś teraz albo skonsultować się z ginekologiem albo zrobić test.

Gość szaramyszka9182764
levviatan - umiem brać tabletki! we wtorek zapomniałam o niej bo miałam duzo spraw na głowie, stres i w ogole.. nie idzie o tym myslec.. zapomniało mi sie raz.. i mam nadzieje ze juz ostatni..

feewrwerwr zajście w ciąże jest możliwe gdy zapomni się jednej tabletki. Dlatego, że właśnie wtedy może wystąpić owulacja. Gdy bierze się tabletki regularnie, o stałych porach owulacja nie ma miejsca. Według mnie nie ma szans na ciążę.

Gość feewrwerwr
noz przeciez pisze ze zapomniała tabletki nie? a ja jej odpowiedam. eh

Gość szaramyszka9182764
ale ja przez ten tydzien co powinnam dodatkowo sie zabezpieczyc nic nie robiłam z chłopakiem..

Gość feewrwerwr
taaaaaaa leviatan sie akurat zna. wiesz co? wstyd leviatanie. co ty wiesz dzieciaku o tabsach:)