Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

Dziwna sprawa, czy wy też otrzymujecie takie maile ??????????

Polecane posty

Gość ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

Kiedy podałem swój e-mail na tym forum i na tym drugim forum o2, zacząłem otrzymywać dziwne listy. Są to maile od zagranicznych dziewczyn, zazwyczaj z Afryki, które rzekomo szukają faceta, znalazły naszego maila na o2 i ponoć ich nie obchodzi, jak wyglądamy, jakiej jesteśmy rasy itd. Poza tym piszą, że mogą zarzucić swoją fotkę, które zazwyczaj okazują się być z ładnymi, miłymi dziewczynami. Najlepsze zaczyna się po nawiązaniu z nimi konwersacji. Każda z nich opowiada ciekawą historyjkę, w której niby straciły rodzinę w wyniku wojny, a ich ojciec był ważnym pracownikiem jakiejś firmy. No i zaczynają błagać o pomoc w ściągnięciu kasy z czyjegoś konta na nasze i potem wpłacić na ich konto. Co, jak co, ale ja tego nie uważam tyle za spam, co za próbę zmanipulowania człowieka do popełnienia kradzieży, bo nie ma pewności, że to prawdziwa historia. No i co ciekawe, każda podaje identyczne dane. Zastanawiam się tylko nad dwiema rzeczami. Czy wy też dostajecie takie maile i czy nie powinno się tego gdzieś zgłosić?

Gość myślę, że powinieneś
zgłosić to na policji, bo jeżeli ty dostajesz takie maile to pewnie tez i inni i o ile ty zdajesz sobie sprawę z tego, że ktoś tu próbuje popełnić przestępstwo o tyle ktoś inny naprawdę uwierzy w tą płaczliwą historyjkę i się do tego przyczyni

Gość ooo z tym krzeslem to dobre
ty piszesz z jakimis debilami co ci takie maile wysylaja?? naprawde trzeba byc zdesperowanym hahahahaha

Gość smutne ze kobieta twego brata
ja tez takie maile dostalam...az przykre ze sa tacy co daja sie naciagnac na te bzdury

Gość generał Custer u źródeł Nilu
Ja zawsze odpisuję, że a/ jestem właścicielem klubu piłkarskiego/agencji i poszukuję młodych talentów, ale to oczywiście kosztuje b/ mam sieć hoteli i szukam dziewczyn do pracy, wiadomo, pokojówki, kuchnia, bar, oczywiście to też kosztuje takie czasy