Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coyot ugly

Proszę o pomoc życzliwe osóbki.

Polecane posty

Dzien dobry czy ktos ma chwilke i odrobine dobrych chęci żeby mi pomóc?Mam do rozwiązania trzy zadanka z fizyki....Proszę o pomoc

pierwsze zadanko wygląda tak.Samochód wyposazony w koła o średnicy 50 cm porusza sie po prostej drodze z szybkoscią stałą 36km/h.Oblicz częstotliwosć obrotów kola i szybkośc z jaka porusza sie punkt na szczycie opony?

drugie.księżyc porusza sie wokol ziemi po orbicie w przybliżeniu kolowej o promieniu 384 000km.Okres obiegu księżyca wokół ziemi wynosi 27,3 dnia.Oblicz przyspieszenie dosrodkowe księżyca na orbicie

Gość eloon
a możesz mi dać jakiś głowny wzór coś z czego do tego tematu korzystaliście? ja w głowie wszystkich wzroów nie mam, a to by mi bardzo ułatwiło sprawę. Coś pewnie trzeba będzie przekształcić, ale spoko tylko napisz wzrór bo z głowy to nie umiem, a z fizy mam 4 :)

Trzecie.Jaka jest prędkosc liniowa punktow polożonych na powierzchni walu,którego promień wynosi 25cm,jeśli wał obraca sie z częstotliwoscią 600obrotów/min?

No ja mam problem z tymi trzema wiec może jest ktoś kto troche rozumie w tym temacie i ma dobre chęci???Byla bym bardzo wdzięczna

Gość pupupup
Zadałaś ciężkie pytanie ludzie chętnie pomagają, ale tu ludzie nie ma ją raczej ścisłych umysłów. Ja bym Ci pomogła z polskiego, historii czegoś humanistycznego ew jakieś zadanie matematyczne, ale też nie jakieś dla super mądrych. A fizyka kuleję co innego jak jestem na bierząco w temacie to zawsze coś się zrobi, ale tak to ciężko. Ale na ludziach można polegać, ale nie w takich sprawach.. Niestety tu siedzą raczej albo małolaty, którym nie chce się uczyć fizyki i jej nie kumają np. ja:P Albo osoby dawno po szkole nic nie pamiętające. Zadaj jakieś życiowe pytanie, a nie fizyczne..

Dla mnie to jest życiowym pytaniem.Wiesz bo pracuje,robie prawo jazdy i postanowiłam nadrobic to na co nie mogłam sobie pozwolić kilka lat temu tzn szkoła i poprostu brakuje mi czasu na takie zadania i myślałam ze ktos mi pomoże.

Gość FIOSZY
chyba jednak każdy jest tu tępakiem poGratulować POLSKO

W takim razie nie wiem jak nie wiem kiedy ale sama się za to wezme chyba w busie między pracą a kursem albo w nocy