Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylkiem nie jestem

ból od kolan w dół- prosze pomozcie !!!

Polecane posty

Bardzo często tak mam, że po całym dniu (głownie w te dniu kiedy dużo chodzę) bolą mnie nogi od kolan w dół. Nie jest to typowy ból- jest to raczej nieprzyjemne uczucie jakby objętość krwi w zyłach mi sie zwiększała i pomniejszała i tak na przemian, czuje jakies napięcie ( nie wiem jak wam to wytłumaczyc). Rano zawsze to uczucie znika ale popołudniu (kiedy sie to pojawia) i wieczorem jest nie do zniesienia. Nóg spuchniętych nie mam. czy ktoraś z was miała takie cos? jak temu zaradzic i jak sie temu pozbyc? błagam, nie moge o niczym myslec bo ciagle te odczucie mi przeszkadza :(:(

dodam jeszcze, że trudno mi przez to zasnac

To pewnie dlatego, że dużo chodzisz i stoisz. Zrezygnuj z wysokich butow, po powrocie do domu staraj sie na jakiś czas położyć z nogami uniesionymi do góry, opartymi o coś oczywiście i kup sobie w aptece jakąś maść. Farmaceuta Ci doradzi, są takie specjalne na takie dolegliwości ale za cholere nie moge sobie przypomnieć teraz nazwy.

na obcasach nie chodze- ciagle mam buty na płaskiej podeszwie. Mam tak zazwyczaj 2-4 w miesiacu i zawsze jest to w te dni w ktorych jestem bardziej zapracowana- duzo sie nabiegam (od lekarza do lekarza, po zakupy, do biblioteki, spiesze sie na autobus itd). bedechyba musiała kupic jakas masc - jak przypomnisz sobie nazwe to bardzo byłabym wdzieczna jakbys napisała :) dzieki :)

Gość limfa
mam to samo , ale ten ból jest na tyle duży ,ze poszłam do lekarza od chorób naczyń - angiloga . zbadała mi zyły 0 są zdrowe ale nogi mam tak twarde jakbym była ajkimś napakowanym dresem . to naczynia limfatyczne nie pracują prawidlowo - nie odprowadzaja płynów , dlatego nogi są nabitr , twarde i bolą .

dzieki wielkie :):)

Gość limfa
diosmineks działa na układ krwionośny a ty jeśli nie masz tendencji do żylaków , pajaczków - to na ciebie nie podziała , bo nie naczynia są twoim klopotem .

mysle ze najlepiej zapytac farmaceute w aptece czy to pomoze a jak nie to odwiedze lekarza, bo choć bol zniknie jutro to wole miec taka masc pod reka-bo tak jak powiedzialam, jest to takie specyficzne uczucie ze nie da sie na niczym skupic

Gość limfa
wiem , mnie tak po południu nogi bolą ,ze nic nie mogę robić na stojaco .