Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NikolkaiZuzia

Dziewczyny proszę Was podpowiedzcie mi...TIPSY;)

Polecane posty

Gość NikolkaiZuzia

Jestem w ciąży i myślę czy nie pobawić się w robienie paznokci w domu teraz miałabym czas na ćwiczenia a potem jeżeli by mi wychodziło po rodzinie najbardziej bym robić chciała bo u mnie prawie wszystkie kobiety sobie robią tipsy....myślę o tym ponieważ wiadomo będąc w domu z dzieckiem nie będę miała jak sobie dorobić...i teraz tak... Jaki Akryl polecacie wiem że na allegro te tanie są do kitu... I jeżeli któraś mogłaby mi napisać od czego zacząć bo w necie to jakoś znaleść nie moge to byłabym wdzięczna... PS.Jeżeli te tipsy by mi w miare wychodziły to myślę że na kurs bym się zapisała i też mogłybyście poradzić gdzie?(warszawai okolice)....

Dziewczyno robienie tipsów w ciąży jest niebezpieczne, Substancje zawarte w produktach do pielęgnacji i stylizacji paznokci to związki chemiczne takie jak: aceton, izopropanol, octan etylu, polimetakrylan metylu. manicurzystka będąca w ciąży, która zajmuje się stylizacją i upiększaniem paznokci, jest narażona podczas swojej pracy na wdychanie substancji potencjalnie szkodliwych. Jednak stężenia tych substancji, zawartych w produktach do nakładania żelu, akrylu czy tipsów są bardzo małe. Aceton i izopropanol zawarte są w preparatach do dezynfekcji, przemywania i odtłuszczania. Opary acetonu tylko w bardzo wysokich stężeniach są szkodliwedla zdrowia i wchłaniają się przez płuca do krwi. Jednak nawet dość wysokie dawki są skutecznie metabolizowane i usuwane przez wątrobę. Przeprowadzone badania na zwierzętach, nie wykazały toksyczności acetonu i izopropanolu dla zwierząt doświadczalnych, zarówno drogą oddechową, jak i pokarmową. Akrylany stosowane powszechnie do formowania "nowej" płytki paznokciowej, mogą mieć działanie drażniące na błony śluzowe oczu i dróg oddechowych, ale ulegają szybkiemu wydaleniu z organizmu. Nie wiadomo, czy mają działania układowe i czy przy wieloletniej pracy w ich oparach nie dochodzi do kumulacji w organizmie. Ten wpływ akrylanów na organizm człowieka jest obecnie przedmiotem badań przeprowadzanych m.in. w Polsce - w Zakładzie Toksykologii Akademii Medycznej w Łodzi. Na dzień dzisiejszy nie udowodniono szkodliwego działania akrylu lub jego opiłków na organizm człowieka. Wydaje się, że skuteczną metodą unikania ewentualnych działań niepożądanych, jest częste wietrzenie pomieszczeń, w których wykonuje się manicure lub przy opiłowywaniu i szlifowaniu akrylu - zakładanie maseczki na twarz.