Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbsidbsdbdsbds

wyjazd jako au pair a pobyt na dłuzej po programie?

Polecane posty

Gość nbsidbsdbdsbds

Czy Waszym zdaniem to mozliwe, zeby wyjechac jako au pair na kilka miesiecy a potem załapać się na dłużej? Czy mozna dac sobie samej rade?

Gość mozna ja tak wyjechalam
minelo juz 7 lat od mojego wyjazdu za granice, a jako au pair pracowalam tylko rok. to dobry pomysl dla mlodych dziewczyn lubiacych dzieci, ktore nie maja innej mozliwosci wyjazdu. do jakiego kraju chcesz jechac?:)

Gość nbsidbsdbdsbds
anglia. chciałabym tam zostać ale nie jestem pewna czy dam sobie rade. zalozmy ze przez 3 miesiace bede au pair a po 3 miesiacach rodzina sie ze mna pozegna a gdzie ja pojde?

Gość fhtyi
moja kuzynka przez rok byla au pair w anglii. siedzi tam juz od kilku lat. trafila na dobrego pracodawce- facet pomogl jej znalezc jej prace i mieszkanie.

Gość nbsidbsdbdsbds
no ale jak mozna zakladac ze sie na takich dobrych ludzi trafi. bylam au pair przez 2 mies, i chociaz rodzina mnie kilkakrotnie zapraszala itd to teraz ledwo moge od nich refrencje wyciagnac chociaz i tak jeszcze ich nie przyslali.

zanim zdecydujesz sie na wyjazd duzo rozmawiaj z rodzina przez telefon, o wszystkim, pros ich o zdjecia itd. nawiaz dobre relacje juz przed wyjazdem. poza tym jedz przez agencje, bedzie pewniej. ryzyko, ze wylecisz na bruk jest zawsze, ale do odwaznych swiat nalezy:) zawsze trzeba miec na poczatek troche pieniedzy na wynajem pokoju, albo nawiaz kontakty z ludzmi z miejscowosci do ktorej chcesz jechac, dzisiaj w dobie internetu nie bedzie to trudne, a ty nie bedziesz jechala tak calkiem w ciemno:)

najlepiej jesli od razu znajdziesz sobie prace na weekend. tzn. powiedz rodzinie do ktorej chcesz jechac, ze chcialabys pracowac w weekendy aby zarobic wiecej pieniedzy i czy w miejscowosci w ktorej mieszkaja jest taka mozliwosc. czesto rodziny pomagaja zdobyc taka ekstra prace .

Gość nbsidbsdbdsbds
mam nadzieje ze przez te 3 czy 4 miesiace uda mi sie zaoszczedzic na wynajem pokoju. troche mnie to przeraza, ale w sumie do odwaznych swiat nalezy :) zalowalabym gdybym nie sprobowala zostac.

Gość nbsidbsdbdsbds
tyle ze malo rodzin decyduje sie na au pair na 3 czy 4 miesiace i to jeszcze na poczatku roku. chociaz w agencji powiedzieli ze jakas szansa jest.

to szukaj sobie n a poczatej wyjazdu na pol roku, 9 miesiecy. ten czas szybko leci, ty masz mozliwosc odkladac pieniadze, bo nie musisz za nic placic, poznac ludzi, poznac miasto, zwyczaje, rozejrzec sie, a po paru miesiacach bedziesz sie czula pewniej. nie mow rodzinie ze interesuje cie krotki wyjazd 4 miesieczny bo rzeczywiscie mozesz wtedy rodziny nie znalezc, ale na pol roku jak pisalam mozesz juz probowac szukac. i co moge ci poradzic to maksymalna szczerosc z rodzina.od poczatku mow, ze interesuje cie pobyt w anglii na dluzej, ze bedziesz probowala znalezc inna prace. wyjdz od tego, ze mozesz szukac na weekendy i popros rodzine o taka ozliwosc, to sa czesto bogate rodziny, z kontaktami, jesli bedziesz uczciwa co do swoich zamiarow a jednoczesnie nie zaniedbasz obowiazkow jakie ci powierza to moze pomoga ci nawet znalezc potem prace, pokoj itd - tak jak moja rodzina pomogla mi:) a uwierz tez wyjechalam calkiem sama w zupelnie nieznane. do odwaznych swiat nalezy:)powodzenia:)

Gość nbsidbsdbdsbds
No, ale biorąc pod uwagę pół roczny wyjazd- skończyłabym pracę w czerwcu/ lipcu kiedy już fala studentów zaleje Wyspy porywając posadki. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć na te 3/ 4 miesiące jakąś rodzinkę. Ostatnio była oferta rodziny, która potrzebowała kogoś na 2 miesiące. Bardzo żaluję że moja ostatnia rodzinka nie może mi pomoc (tzn nie chca raczej). Ale dzieki za rady:)