Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werbaaaa

czy sie zdecydowac?

Polecane posty

Gość werbaaaa

Witam. Mamy po prawie 30 lat. Wynajmujemy mieszkanie, niestety nie bedziemy miec swojego. Zarabiamy razem ok 4300zl, niestety, sporo z tego pochlaniaja kredyty (bledy mlodosci). W ciagu 4 lat spokojnie wyjdziemy na prosta, mysle, ze nawet w krotszym czasie. Oboje mamy umowy na stale. Zyjemy na wysokim poziomie,nie odmawiamy sobie niczego,nie umiemy oszczedzac. Chcielibysmy zdecydowac sie na dziecko, ja troszke sie martwie tymi kredytami,ale z 2 strony mysle, ze sobie te pierwsze lata poradzimy skoro teraz stac nas na rozrywki i imprezy (dziecko to nasze marzenie i z checia bysmy dla niego zrezygnowali z zabaw) a czekac jeszcze 4 lata.... Doradzcie...

Gość werbaaaa
up

Gość wydrawydra
Zdecydować się teraz:)

Gość defewerwr
wezcie kredyt i kupcie mieszkanie. a potem dziecko.

Zdecydujcie się. Ludzie tak odkładają decyzje o dziecku, aż w końcu z 40-stką na karku dochodzą do wniosku, że zawsze będzie nieodpowiedni moment.

Gość werbaaaa
no wlasnie to samo mowi moj facet, ze nie bedzie biegal na wywiadowki majac 50 lat. Szkoda mi go jak sie przykleja do wszystkich dzieci w parku...kredytu na mieszkanie nie wezmiemy bo nie mamy zdolnosci (obnizaja ja kredyty). Ale wynajmujemy fajne mieszkanko i jest nam tu dobrze...

Gość defewerwr
i do konca zycia bedziecie wynajmowac? przeciez jak sie urodzi dziecko tym bardziej na mieszkanie nie odłozycie.

Gość rertfrg
zdecydujcie się! czy to już w wynajmowanym mieszkaniu nie można wychowywać dziecka? BTW: mogłabyś skomentowac mój topik? Jeśli tak to pdoam link

Gość werbaaaa
podaj link :) niestety, watpie zebysmy nawet bez dziecka odlozyli ok 200 000 na mieszkanie. A kredytu nie dostaniemy i chyba sie go boimy, ja juz teraz nie moge spac majac te na 4 lata a co dopiero na 30 lat....

Gość ars vivendi
zanim się zdecydujecie, zacznijcie oszczędzać, bo nieodmawianie sobie niczego sugeruje, że nie myślicie o dziecku poważnie a to wydatek jakichś 250 tys. do 18 roku życia dziecka