Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata Abbot

Ropiejący palec

Polecane posty

Gość Agata Abbot

Witam. Wie ktoś może co sie dzieje z moim palcem u nogi (tym dużym u lewej nogi). Od lewej strony tego palca bardzo mnie boli, jakoś to wytrzymuję ale jest to nie do zniesienia. Najgorzej jest na wfie kiedy trzeba biegać. Z tego palca leci mi także ropa. Polewam to codziennie rano i wieczorem spirytusem jak na razie. W tym miejscu gdzie mnie boli jest tez zaczerwienione. Drugi raz to mam, pierwszy raz zrobiło mi się to jakieś 2-3 lata temu. Nie pamiętam dokładnie, ale jakoś w tych granicach. Smarowałam wtedy wodą utlenioną i niedługo ustąpiło. Co to może być? To nie jest wrastający paznokieć. Prosze o pomoc.

Gość goraco polecam
udanie sie do lekarza, moja znajoma miala taki ropiejacy sie palec, za kilka tyg okazalo sie, ze to jakis rak czy cos podobnego..

Gość Agata Abbot
i co jej zrobili?

Gość fvdsfgsgsgds
kup sobie masc ichtiolową i smaruj na noc i w czasie gdy jestes w domu. to brazowa masc. wyciagnie ci rope i przestanie polec. mozesz tez nakrzac sobie wrzatku i we wrzatek co chiwlke na kilka sekund bo wiecej nie wytzrymasz maczac palec i trzymac ile wytrzymasz. wrzatek wyciagnie rope. serio. ja tak mialam jak bylam mlodsza jak mi paznokcie wrastaly, moze tobie tez wrastaja? moze nawet nie wiesz ze ci wrastaja bo to gdzies pod spodem. jest na to sposob. na koniec wykalaczki nanies watke i tak zroluj i wloz sobie pod paznokiec w rogu. i pochodz z tym kilka godzin i dni za kazdym razem jak jestes w domu ta wykalaczka podniesie ci rosnacy paznokiec.

Gość malonoffa
być może paznokieć ci wrasta-mnie wrastał i ropa się lała.

Gość ale po co
przykro mi , to zastrzał :O kup sobie masc ichtiolową i mocz palec w goracej ( naprawde gorącej ) wodze z dodatkiem prawdziwego szarego mydła byc moze unikniesz chirurga :O

Gość fvdsfgsgsgds
on ci moze wrastac ponizej lini kiedy go widac na zewnatrz i ty tego nie widzisz nawet. wrzatek albo masc ichtiolowa pomoze.

Gość majajakass
Ja na zastrzał stosuję maść ichtiolową (taka czarna) oraz wkładanie palca do wrzątku- tzn trzeba zagotować wodę, wlać do filiżanki czy czegoś i zanurzać palec (oczywiście-tylko na momencik).

Gość Agata Abbot
Dzięki wszystkim :) Zastosuję