Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quququ000

Biedni nie mają szans

Polecane posty

Gość quququ000

Co za kraj, co za los. Korzystam z MOPS-u, bo nie pracuję. Mam małe dzieci i ciężko mi związać koniec z końcem. A z MOPS-u właśnie dostałam decyzję, że nie przyznają mi zasiłku, bo nie mają pieniędzy! A co mnie to obchodzi? Chyba tak powinni gospodarować, żeby im wystarczyło, prawda? I to ma być POMOC? STRASZNIE SIĘ ZDENERWOWAŁAM!!! :(

Gość fsdfsfss
chyba ty powinnas sobie radzic w zyciu by miec a nie brac. idz do roboty dziecko do złobka. a z kim masz to dziecko? sciagaj alimenty:)

system pomocy społecznej w Polsce jest niewydajny/nie efektywny. idź do urzędu pracy i popytaj czy nie ma jakiegoś programu pomocy dla bezrobotnych matek przy poszukiwaniu pracy/zakładaniu firmy

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niezłe prowo

Gość quququ000
W urzędzie pracy jestem kilka razy w miesiącu, ale nie mogą mi pomóc.

Gość to weź sie do roboty
a nie łape wyciągasz od innych uczciwie pracujących

Gość asieniulka288
Rozumiem cie, bo jestem w takiej sytuacji z tym ze mnie mops przyznal zasilek na wrzesien ostatni raz a pozniej juz nie bo wlasnie tez zabraklo kasy. Naprawde szkoda gadac.

Gość roseanne.
Zasiłek dla bezrobotnych to głupota. Nierobom nie powinno się płacić ani grosza!!! Niech zapieprzaja i nie tłumaczą sie dzieciakami, trzeba było się zabezpieczać...

Gość quququ000
To nie jest prowo. Ale widzę, że tu sami mądralińscy co nigdy biedy nie zaznali. Gdybym miała możliwość to bym poszła do pracy, ale nie mam. Mam trójke dzieci i nikt mi nie pomoże.

Gość 476tgh
a gdzie mieszkasz?miałam wniosek złożyć,to może wcale nie pojadę,jak tak.A wypłacą ci później te zaległe miesiące,czy nigdy tych pieniędzy nie zobaczysz?

Gość 476tgh
zadzwoń do nich i się dopytaj,bo może te pieniądze nie przepadną,tylko dostaniesz je w późniejszym terminie

Gość roseanne.
Jak ja uwielbiam te głupie wymówki: dzieci. Aż tak biedna zawsze byłaś, że nie było Cię stać na gumki? Żałosne...

Gość wsaQ
tu siedzą bezrobotni,ini są w pracy,a prawie cała polska bierze zasiłek rodzinny ale każdy udaje że nie bierze

Gość quququ000
A dlaczego gumki? Moje dzieci były chciane i nie zawsze byłam w takiej sytuacji. Kiedys wszystko było w porządku, ale to nie moja wina, że życie czasem kopie w dupę i że trzeba korzystać z mops-u np. Więc nie komentuj jak nie masz pojęcia o czym mówisz.

Gość wsaQ
roseanne. Jak ja uwielbiam te głupie wymówki: dzieci. Aż tak biedna zawsze byłaś, że nie było Cię stać na gumki? Żałosne... gumki czasem pękają tabletki czasem nie działają spirale też zawodzą znam takich co żyli według planu,dorobili się domku z ogródkiem i samochodu i oszczędności mieli,dopiero dziecko zrobili,ale...facet poznał kogoś ....odszedł a kobieta została z domkiem,z dzieckiem z samochodem,nawet laptopa jej kupił na pożegnaie,ale...też z kredytem,a facet się w sądzie wywinął i płaci śmiesznie niskie alimenty

Gość cvbb cbvcxbx
autorko,w jakim mieszkasz województwie?

Gość to nie ty szukales
a gdzie tatus czy tatusiowie twoich dzieci? Jak sie nie umie myslec o swojej przyszlosci to sie nie bierze za rozmnazanie, trzeba bylo albo samej sobie zabezpieczyc byt albo znalezc odpowiedzialnego faceta. dlaczego spoleczenstwo ma placic za twoje bledy?

Gość quququ000
Idę stąd, bo jak widać umiecie tylko zgnoić człowieka i nic więcej.

Gość wQmm,.
to nie ty szukales a gdzie tatus czy tatusiowie twoich dzieci? Jak sie nie umie myslec o swojej przyszlosci to sie nie bierze za rozmnazanie, trzeba bylo albo samej sobie zabezpieczyc byt albo znalezc odpowiedzialnego faceta. dlaczego spoleczenstwo ma placic za twoje bledy? ja nie mogę,jakie brednie!!!!!!!!!!!!!!:) większość polaków bierze zasiłek rodzinny-przysługuje gdy na osobę dochód nie przekracza 506 zł na osobę a podobno 70% polaków pracuje za 1200zł