Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BoliBoliBoli

BÓL ŻOŁĄDKA PRZEZ ŻELAZO?POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość BoliBoliBoli

Witam miałam za mało żelaza w organizmie pomimo że brałam witaminy lekarz przepisał mi żelazo i biore dwie tabletki dziennie od momentu brania boli mnie żołądek i mam straszne gazy.....nie jem nic takiego co mogłoby powodować ból wcześniej jadłam podobnie i było ok a teraz jest masakra najgorzej boli wieczorem i te gazy....czy myślicie że to od żelaza?bardzo proszę o odpowiedz.

Gość vinca
mysle, ze tak ja mialam podobnie nie wchlanialam zelaza, mialam ciagle gazy i biegunki :( musialam rownoczesnie zazywac kwas foliowy i faktycznie pomoglo:)

Gość BoliBoliBoli
podnoszę;)

Gość BoliBoliBoli
To co mi doradzasz mogę jakoś zastąpić to zelazo....bo bardzo się męcze ale wiem tez że to dla dobra dziecka więc nie chce mu zabierać potrzeb....

Gość vinca
zelazo musisz brac zwlaszcza jesli masz jego niedobor inaczej nabawisz sie anemii!!!! ja po zelazie mialam biegunki i lekarka zalecila mi brac rownoczesnie kwas foliowy, ktory pomogl we wchlanianiu, powiedz swojemu lekarzowi, albo zapytaj w aptece powinni takie rzeczy wiedziec, nic innego Ci nie poradze :( niestety :(

Gość BoliBoliBoli
Mam kwas foliowy brałam go do 3 mc i zostało mi troche jeżeli nie zaszkodzi a pomoże to wezme

Gość biofer
Bierz biofer to żelazo o dobrym stopniu wchłaniania i nie powoduje wymiotów i mdości

Gość BoliBoliBoli
No własnie biore biofer;)

Gość Mimi____
Wiem,ze to stary temat, ale jesli moge pomoc, to pomoge. Preparaty zelaza rozwalaly mi zoladek, lekarze mieli to w d... A probowalam nawet preparatow w plynie i dla dzieci. W koncu gdzies znalazlam artykul o zelazie nowej generacji w postaci chelatu. W ogole nie ma wplywu na zoladek,czy zaparcia (przynajmniej u mnie), wlasnie biore kolejne opakowanie. Lekarce powiedzialam,ze wreszcie mam preparat ktory nie powoduje bolu zoladka to nawet sie nie zainteresowala co to takiego, jakby ja nie obchodzili inni pacjenci. W kazdym razie szukajcie preparatow ktore maja dwuglicynian zelaza, albo pytajce o zelazo w postaci chelatu. To, ze lekarze nie polecaja leku nowej generacji swiadczy o tym,ze kompletnie nie nadazaja za zmianami i postepem w medycynie. Prawdziwy lekarz wie,ze zawsze musi sie uczyc i byc na biezaco.

Gość gość
Mimi____ dziś A może lepiej wzmocnić wątrobę i przyjmować wit b12? Bez tej witaminy to sobie można żreć żelazo tonami, a i tam się może nie wchłaniać.

Gość gość
Żelazo przyjmij po obfitym posiłku. Żołądek przestanie bolec.