Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kluseczka_ROZlana

Ktg

Polecane posty

Gość Kluseczka_ROZlana

Hej. Mam pytanie- czy Wy także byłyście kierowane przez swojego lekarza na ktg co 2 dni? Jestem w 39 tc i niestety wczoraj pominęłam wizytę u gina- następna jest dopiero we wtorek i do tego czasu kazał chodzić co 2 dni na ktg (dodam, że mam rozwarcie na ok. 1 cm).

Gość Kluseczka_ROZlana
Mam, ale nie mam żadnych skurczów. Wiele kobiet chodzi z niewielkim rozwarciem...

Gość Kluseczka_ROZlana
No, ale jeżeli lekarz nie widzi takiej potrzeby? Synek na ostataniej kontroli był okazem zdrowia a nie ma chyba potrzeby leżeć w szpitalu i czekać na poród?

wiesz co ja jestem przewrazliwiona bo ja leżałam w szpitalu i u mnie się skończyło cięciem w prywatnej klinice, ja byłam 3 tygodnie po terminie i lekarz mi tłumaczył ze jeszcze moge długo w ciązy chodzić bo ani rozwarcia ani nic, to mnie tak zniechęciło do lekarzy w szpitalu ze umówiłam sie w prywatnej klinice

Gość Kluseczka_ROZlana
BOŻE 3 TYGODNIE?! :o Chyba naprawdę miałaś pecha trafić na takiego rzeźnika :o współczuję. Niestety nasza służba zdrowia i wiedza niektórych lekarzy pozostawia wiele do życzenia :o

Gość kobietka w ciąży
ja jestem w 38 tc i mi lekarz kazał na pierwsze ktg zgłosić się w pierwszym terminie porodu(mam dwa terminy), oczywiście gdyby się coś działo, czy regularne częste skurcze czy krwawienia czy wody by odeszły to natychmiast do szpitala. i też mam centymetr rozwarcia. niewiem czemu niektóre kobiety od razu by leciały do szpitala bo centymetr rozwarcia. w tych szpitalach to tylko męczą te kobiety i zadają im ból. ja marzę żeby tylko pojechać i zaraz urodzić i nie męczyć się tam. ale zobaczymy jak to będzie.

Ja miałam rozwarcie na 1,5 cm i nikt mnie w szpitalu wcześniej nie położył. Urodziłam dwa dni po terminie. A z tego co wiem to do 10 dni po terminie trzymają później wywołują.

nie przesadzajcie...ja rozwarcie mialam od 28 tygodnia i nikt mnie do szpitala nie polożyl... 'a ktg od terminu porodu

no właśnie ja męczyłam się w szpitalu, bez nadzieji na szybki poród, mimo tego ze mowiłi mi ze bede jeszcze długo chodzić w ciązy to męczyli mnie indukcjami, wywoływali mi poród bez skutecznie, w końcu i tak miłam cięcie ale w klince prywatnej, jestem przecie szpitalowi szczególnie w moim mieście to rzeźnicy

Mnie moja lekarka skierowała na KTG jakoś na 2 tygodnie przed porodem. Jeździłam do szpitala co 2 dni. A urodziłam 8 dni po terminie.

Poza tym rozwarcie na 1 cm w 39 tygodniu ciąży to nie tragedia i do szpitala nie musisz iść leżeć. Generalnie to w każdej chwili może zacząć się poród, więc oczekuj na symptomy ;) Gdyby takie rozwarcie kobieta miała dużo wcześniej to wiadomo, że należałoby iść do szpitala albo leżeć w domu.

Gość kobietka w ciąży
a myślicie że jeżeli lekarz mi powiedział że wszystko jest już przygotowane do porodu(szyjka i wogóle) i ten centymetr rozwarcia to urodze szybciej? marzę żeby ten poród się już zaczął.

kobietka w ciąży Możliwe, ale niekoniecznie od razu poród się zacznie. Ja chodziłam już od 27 tygodnia ze skróconą i miękką szyjką. Ujście prawie otwarte:o Lekarka kazała leżeć do następnej wizyty. Wszystko się unormowało, ale leżeć i tak musiałam. Robiłam wszystko, aby urodzić w terminie. Urodziłam jednak 8 dni po. 1 cm nie musi być sygnałem, że zaraz będziesz rodzić ;) Życzę szczęśliwego i szybkiego rozwiązania ;)

Gość kobietka w ciąży
Ja też Wam życzę szybkich i lekkich porodów. ja będę rodzić po raz drugi i boję się jak dziecko. pierwszy poród był dość długi i bolało jak niewiem. urodziłam w terminie, ale nie bałam się tak bo w sumie nie wiedziałam co mnie czeka. a teraz przeżywam koszmar.

Gość gryczka
Mnie idzie 37tc (a według usg 38), lekarz nawet nie wspomniał słowem o ktg. Mało tego, nie umówił się już ze mną na wizytę, powiedział, że mam spokojnie czekać na poród i gdyby się coś działo - do szpitala :-)