Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

materac dla niemowlaka

Polecane posty

Gość Tak jak pisała kauczukowe
Później będzie bardzo ciężko, bo im starsze dziecko tym gorzej się adaptuje do zmian. Będzie wpadała w histerie, płakała tak że aż będzie siniała na twarzy, innymi słowy zrobi wszystko żeby was złamać i postawić na swoim. Dzieci to mali terroryści - szczególnie te straszę które testują rodzica i granice jego tolerancji, tego jak dalece mogą się posunąć żeby coś wymusić, postawić na swoim. Szkoda, że od początku nie nauczyłaś jej spać w łóżeczku. Mogłaś zdjąć jeden bok i dosunąć do swojej strony łóżka, położyć małą na klinie, albo unieść nogi jakimiś cegłami, albo książkami i miałabyś problem z głowy. Zresztą matki niemowląt mają lekki sen, więc bez problemu się budzą do dzieci, a jak ktoś jest wyjątkowo nie czuły kiedy śpi, to i we własnym jego łóżku może mu się dziecko udusić, a on nawet nie będzie wiedział. Mówię szczerze - nie czekaj, oducz ją już dziś, bo potem będziecie wszyscy cierpieli przez jej napady złości i histeryczny płacz. No i wreszcie zaczniecie się wysypiać, bo teraz z dzieckiem po środku to w koło musicie uważać, żeby jej nie uderzyć ręką albo nie przygnieść.

Gość kladzenie dziecka w dole
lozeczka tzn. kladzenie go w nogach-czyli nogi w nogach i glowa tak jakby w srodku, jak dziecko rosnie to glowa jest coraz blizej "glowy" lozeczka. Dosc pokretne tlumaczenie,ale ktos wyzej pytal. Na pewno nie chodzi o przechylanie lozeczka pod katem. Ponizej jak to wyglada na rysunku - uklad nieprawidlowy i prawidlowe ulozenie dziecka: http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://help.mothercare.com/resources/mothercare/products/Feet_2_foot_position&imgrefurl=http://help.mothercare.com/help/products/baby_use_cot&h=348&w=453&sz=23&tbnid=2pOS3xy1oRr04M:&tbnh=98&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dfeet%2Bto%2Bfoot%2Bposition&zoom=1&q=feet+to+foot+position&usg=__GVRYgO3971EzXqQkShMIzlrCcuk=&sa=X&ei=-q7aTKaRK8jAhAf43Zz_Dw&ved=0CBkQ9QEwAA

A to ono nie ma materaca? Jak to? To nawet w dzień nie śpi w łóżeczku? Yyyy....? To gdzie? Materac dla dziecka też możesz kupić w Ikei. Poliuretanowy. Tylko jeden z tych droższych, grubszych (nie tych najcieńszych). Albo gdziekolwiek indziej.

Zgadzam się z "kladzenie dziecka w dole". Takie samo zdjęcie wkleiła stronę wcześniej "kauczukowe rolki", tylko na prawdziwym przykładzie z prawdziwym dzieckiem.

Gość Niektore Wy to naprawde
macie cos z glowa. Wy wszystkie jestescie jakies dziwne z ta presja by dziecko samo zasypialo i w ogole srata tata!!!!takie male dziecko pottrzebuje ciepla i czulosci rodzica ,ono chce czuc sie bezpieczne a gdzie bedzie czulo sie najbezpieczniej jak nie w ramionach matki??? To co Wy praktykujecie i to co nakazuja "madre" ksiazki to nie ejst wychowanie to jest tresura zimny wychow nic wiecej,ja mam troje dzieci i kazde usypialam kladac sie obok,lub przytulajac na rekach gdy zasnelo odkladalam do lozeczka i slicznie spalo,owszem w nocy zdarzalo sie ze ktores przywedrowalo do nas do lozka,ale co z tego?? przyp[omnijcie sobie czy Wy nie lubilyscie podsypiac w lozku rodzicow? Ja nie widze w tym nic zlego.Dzieci z tego wyrastaja,a puki sa male to cieszcie sie ich bliskoscia.

Gość Licz się ze słowami.
Podsypiać i zasypiać to nie to samo co spać 24/7 i nie mieć nawet własnego łóżeczka. Twoje dziecko spało w łóżeczku, więc o co się przyczepiasz? Piszesz, że zasypiało z tobą, ale zaraz potem lądowało u siebie. I prawidłowo. Ok. Ale co innego jeśli śpi ze swoimi starszymi non-stop i całe noce. No ale nie ma co się kłócić. Ich broszka i ich problem.

no pisałam dziewczyny, że proszę o radę w sprawie twardości materaca a nie wykład z kim i gdzie mamy sypiać, widzę, że więcej się nie dowiem, pozdrawiam :)

Gość przeciez dostalas odpowiedzi
o co ci chodzi???? dla was wybierz wedlug tego opisu ze strony z ikei a dla dziecka twardy lub srednio twardy o co ci teraz chodzi?

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
jak choddzilam ldo szkoly rodzenia radzili kupic twardy materac

Gość askorbina
w temacie: mi alergolog polecił materac z gąbki poliuretanowej.nqajlepiej z czegos sztucznego, by własnie drobnoustroje - wspomniane tu wczesniej przez którąś z dziewczyn- nie zagnieżdżały się. nie w temacie: uwazam, ze to duży bład że dziecko nie ma własnego łóżka. ale to nie mój problem. pozdrawiam.

Gość przeciez dostalas odpowiedzi
no twardy, a jaki? miekki? miekkie nie sa dobre nawet dla doroslego kregoslupa, a co dopiero dla dzieciecego. to jest tak oczywiste, ze myslalam ze wielsz. przeciez wystarczy poszukac przez googe pierwszej lepszej informacji o materacach dla niemowlat i jak wol jest napisane ze ma byc odpowiednio twardy. zadna filozofia. nie szkoda ci czasu zeby czekac pol dnia na odpowiedz na forum? przeciez w google znajdziesz setki gotowych odpowiedzi (fachowych)

oj złośliwa kobieto...w google szukam już kilka dni i są również opinie, że twarde są tak samo złe jak miękkie, sama wpisz twardy materac, a zaraz Ci wyskoczą strony. Zresztą co producent to inne zdanie, a mi chodziło o opinie mam

ja ostatnio też jestem zainteresowana tematem i fachowa literatura podaje, że średni. Przejrzałam opinie rehabilitantów i najlepszy jest podobno lateks lub gąbka poliuretanowa. Odradzana przez specjalistów jest miękka pianka oraz bardzo twarde kokosy, gryki itp.

no widzisz Minia o to mi chodzi, niby wszędzie piszą, że twarde, ale są opinie, o których piszesz. I jaki kupisz?

ja zainwestowałam w lateksowy kiedyś oglądałam wypowiedź Zawitkowskiego, że już lepiej chyba kupić ten b. miękki z pianki(większość z nas na nich spała) niż gryka- kokos. Te b. twarde są mimo wszystko najmodniejsze

i wydaje mi się, że trudno tu cokolwiek doradzić, bo wiadomo, że małe dziecko nie powie, że niewygodnie: twardo, miękko czy w sam raz :)

Gość zabajone1
polecam materace, które zapewniają odpowiednią cyrkulację powietrza i nie wchłaniają wilgoci ja taki zakupiłam na traumeland.pl i jestem bardzo zadowolona

Gość 40 tc
No to ja niemodna jestem, bo kupiłam zwykły piankowy. Jak dzidzi nie podpasuje, kupimy inny, szkoda było mi od razu wywalać kasę na gryki i kokosy:O

no wiesz akurat moim zdaniem idealne dopasowanie materaca jest ważne bo chyba może mieć to wpływ na kręgosłup dziecka itp ja też tak jak zabajone korzystałam ze strony traumeland.pl a zwłaszcza z ich poradnika http://www.traumeland.pl/porady.htm z którego można dowiedzieć się dużo ciekawych rzeczy

Gość Ksyna
na traumeland.pl trafiłam już jakiś czas temu i po przeczytaniu różnych wskazówek i porad wiedziałam jaki materac będzie idealny dla mojego synka dlatego jak jakaś mama ma problem z doborem materac powinna koniecznie przeczytać ten poradnik

Gość Dobrawka88
te niektore babsztyle to nie maja nic innego do roboty tylko rozprawiac jaki materacyk dla dziecka z kokosem i inne duperele. Ciekawe czy 20-lat temu były takie cuda i jakos dziecko sie wychowało :/ ja mam piankowy i wystarczająco sztywny i mała ma się dobrze. Tutaj rozprawia nad materacem a dziecko pewnie sloikami karmi:P dobra ale zaraz dostanę zrypę hehe za ten post

Gość dfgrergreg
Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . Internetowy ciucholand z odzieżą dziecięcą.W ofercie ubranka znanych angielskich firm za grosze. www.lumpik24.pl . . . . . . .

Gość gość
Jesli chodzi o wybór tego typu rzeczy dla maluszka to ja z kolei mogę polecic to miejsce- http://babymama.pl/news W tym sklepie znajdziecie wszystko to co jest potrzebne dla maluszka.